Запазване на витамините?

  • 557
  • 4
По какъв начин/технология готвите, така че да запазите витамините и полезните в-ва на продуктите?
Варите ли варивата със сол или я слагате накрая?
Виж целия пост
# 1
Купих си Цептер и готвя до 65 градуса, така се запазват голяма част от витамините. Към комплекта има едно приспособление, което се завинтва на капака на тенджерата вместо дръжка, електронно е и показва във всеки един момент на каква температура готвиш.
Другия вариант е готвене на пара, продават отделни решетки, които стават за всяка тенджера, аз имам и такава и от комплекта на Цептер също има отделно ниво за варене на пара.
А варивата соля в края на готвенето.
Виж целия пост
# 2
А как стои въпроса с тренджерите под налягане?
Виж целия пост
# 3
Афродита, тези на 65 градуса, добре ли приготвят зеленчуците, например?

Мамица, мисля че в тенджера под налягане също се запзват, ако консумираш и водата в която са варени.
Виж целия пост
# 4
Афродита, тези на 65 градуса, добре ли приготвят зеленчуците, например?

Готвенето до 65*С не ги оставя сурови, защото се готвят по-дълго време, НО на по-ниска Т.

А при Т под налягане, както във всяка друга мисля, че не, защото мине ли 100*С Т и нищо не остава като витамини.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия