Има ли нещо вярно в това?

  • 5 891
  • 30
Здравейте Simple Smile
Има ли нещо вярно в това,когато вариш месо(няма значение какво),като сложиш сол във водата му се изчистват мръсотиите?

Благодаря Heart Eyes
Виж целия пост
# 1
Аз знам, че ако още в началото сложиш сол, месото ще уври много по-бавно.
Мръсотиите излизат с пяната, не виждам солта какво общо има.
Виж целия пост
# 2






От баба ми знам: месо -без сол;зеленчуци - със сол.
Виж целия пост
# 3
     От мен , месото се вари и препенва , като стане почти готово тогава се слага солта да поеме и малко да поври.Така правя аз.
Виж целия пост
# 4
Аз знам, че ако още в началото сложиш сол, месото ще уври много по-бавно.
Мръсотиите излизат с пяната, не виждам солта какво общо има.

И аз така знам, но на месото хвърлям първата вода, така съм чувала. Със сол ако се вари става по-бавно.
Виж целия пост
# 5
     Аз също хвърлям първата вода.Посолявам след завирането.
Виж целия пост
# 6
Не хвърлям първата вода, отпенвам.
Но солта накрая- иначе става по- жилаво месото.
Виж целия пост
# 7
като се вари месо се слага сол, ако ще се използва бульонът.
така всичко полезно от месото отива в бульона.
ако ще се ползва месото - вари се без сол Peace

препенването не е ли, за да се махне останалата кръв?
какви боклуци излизат от месото иначе  newsm78
Виж целия пост
# 8
Благодаря момичета,
явно не съм разбрала правилно. Flutter
Виж целия пост
# 9
Не тя излиза с пяната,не слагам сол докато варя.
Виж целия пост
# 10







Аз не отпенвам,защото винаги остават "парцали" от кръвта-
прецеждам бульона през филтър,който поставям в/у цедка.
Виж целия пост
# 11
Аз слагам солта към края, защото иначе завира бавно. А на пилетата винаги изхвърлям първата вода.
Виж целия пост
# 12
Аз не отпенвам,защото винаги остават "парцали" от кръвта-
прецеждам бульона през филтър,който поставям в/у цедка.
Hug Супер идейка!
Виж целия пост
# 13
Да, вярно еPeace За хора с чернодробни или други проблеми, за които е важно храната да е добра и "чиста", лекари и специалисти препоръчват да се кипне месото в подсолена вода, която да се изхвърли и след това да се продължи с готвенето. Така правя и аз  Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Не варя месо. Пържа го в тиган на ниска температура и се получава нещо като задушаване  по-скоро. Но не му слагам сол.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия