Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се съхранява щоленът?
Каква е рецептата за меденки (коледни сладки)?
Къде мога да намеря формички за сладки и хартиени кошнички или формички за бонбони във Варна?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се съхранява щоленът?
-
Каква е рецептата за меденки (коледни сладки)?
Рецептата за меденки включва мед, захар, масло, яйца, амонячна сода, подправки като канела и карамфилово масло и брашно. След приготвяне на тестото се разточва и изрязва с формички. След това се пече в умерено загрята фурна. Тестото може да бъде ароматизирано с различни подправки като индийско орехче, лимонова кора, ром и други. Тези сладки са траен десерт и могат да се консумират дори след месец.
-
Къде мога да намеря формички за сладки и хартиени кошнички или формички за бонбони във Варна?
Формички за сладки могат да бъдат намерени в Кауфланд, където се предлагат комплект от различни формички за сладки. Освен това можете да проверите и в супермаркети като Била, където може също да има разнообразие от формички за сладки. Можете да намерите хартиени кошнички за бонбони в магазин Хит във Варна, които се предлагат в опаковки от 200 броя за 1,99 лв. Размерът на дъното им е приблизително 2,5 см. Същите кошнички се предлагат и в магазин Факелман. Магазинът "Змееборец", разположен в началото на ул. Редута във Варна, предлага различни видове хартиени формички за бонбони, силиконови форми, алуминиеви кътъри, бои, иссинг и куврертюр.
-
Как се пече щоленът?
-
Каква е рецептата за шоколадово-джинджифилов сладкиш?
), нарежете на парчета и намажете с маслото (рецептата е по-долу). Гарнирайте с лъжица кисело мляко и посипете всичко със стафиди и други сушени плодове. 
Аз след десет дни приготовления за този сладкиш / купуване на продукти кутии и т.н./, снощи забърках сместа сложих я в кутията и точно преди да я пъхна във фурната малкия бутна кутията на земята и разбира се всичко се разтече. Дорева ми се
Завих го все пак, на нито се надигна така като на SZA, беше доста тежък сигурно съм прекалила със захарта ли 
Мерси на Margafuci и на labrex и на catty m ,че ми помогнаха да намеря рецептата
Ето ги,но за Коледа ще се постарая повече