Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ушна кал при 4месечно бебе, възможно лие?

  • 1 032
  • 9
здравейте момичета,
Знам че има доста писано по тази тема, но аз всичко прочетох и не съм сигурна, че ми е достатъчно. Всички деца, за които се говори са на поне годинка. А ние сме толкова малки,че не знам дали и за нас се отнася. Малкото ми слънчице от 10тина дни не може да спи спокойно, по цяла нощ мятка глава наляво - надясно, търка с ръчички ушите си, мръщи се и приплаква на сън, а така и се спинка.... Преди имаше много здрав сън, а сега не може да си почине горкичкото. Как мислите, дали е от ушичките или има друга причина.
Забравих да отбележа, че редовно и чистя ушичките с тампончетата с ограничител на Чико, а както разбрах това създава допълнителна предпоставка за образуването на кал и запушване на каналите.
Ако наистина има такова нещо, рано ли е за интервенции и как да и помогна?
Виж целия пост
# 1
По думите на мойта лекарка - с тези клечки с ограничител нищо не правиш, само може да натъпчеш мръсотийката по-навътре. Обади се лекарката ти и й сподели.
А аз и при най-малки съмнения, че нещо става в ушето капя - Фуронталгин, леко затоплен и слагам за известно време памуче в ушето.
Виж целия пост
# 2
siana_iren - забрави за всякакви клечки за уши  Stop. Никакво бъркане там  Naughty.

Заведи си дечко на УНГ лекар и нека последния да каже, дали има възпаление.
Капки за уши се капят само след като това го предпише лекаря. На своя глава НЕ. Те колкото помагат, толкова и вредят, ако няма нужда да се капят. Не при всяко лечение на уши се изисква капане на капки.

Ушната кал е нормално явление в ушния канал. Тя предпазва средното и вътрешното ухо от навлизане на нежелателни частици и най-вече на вода. При къпане уш. кал се секретира в още по-голяма степен и ти "чистейки" ушетата на бебе, само вредиш. Натъпкваш я все по-навътре и в един миг може да се окаже, че дечко е за ушни промивки. С тях се цели да се изчисти натъпканата кал в ухото, която "спомага" за намаляване на слуха.
Виж целия пост
# 3
Еййй, тези педиатри за нищо не стават!!! Именно тя ми каза редовно да чистя ушичките на бебо с тези клечки.
Добре че е този форум, че инъче кой знае колко глупости щяхме да направим...
10х
Благодаря за отговора и за инфото. След час ще ходим на специализиран лекар.
Виж целия пост
# 4
Аз се вклщчвам с питане:като не употребявате клечки за уши как почиствате ушите?????? Аз му ги чистя през вечер след баня с клечки с ограничител и излиза доста мърсотия.Не  знам да са му навредили до сега,ползвам ги от рождението му?! Naughty
Виж целия пост
# 5
Биляна - УНГ спецовете казват, че в ухото се бърка само и единствено с малкото пръстче. Колкото и докъдето позволява то, до там.
За клечки за уши забрави въобще. ПАК прочети моите описания, кога се стимулира ушната кал и всъщност какво правиш ти, чистейки я.
Виж целия пост
# 6
Мерси за отговора,Шани! Наистина за първи път разбирам за това твърдение!
Виж целия пост
# 7
Мерси за отговора,Шани! Наистина за първи път разбирам за това твърдение!

Аз също!  Shocked
Благодаря за инфото.
Виж целия пост
# 8
Шани е много права.
Нашия педиатър каза да изчакваме ушната кал да излезе от самото каналче и с нормална клечка за уши да обираме.
Така и правим на всеки 2 дена.
На прегледите всеки месец, тя с един уред му гледа ушите за натрупана ушна кал вътре.

Засега всичко е ок.
Виж целия пост
# 9
Мерси за отговора,Шани! Наистина за първи път разбирам за това твърдение!

Аз също!  Shocked
Благодаря за инфото.

аз от 8г. влача един проблем с ушите и де що има доктор, всичките съм ги обиколила. За моята диагноза чух доста различни мнения, ама по въпроса с бъркането всички са единодушни. От професора на 60-сет години, до младия доцент, набор на мъж ми  bowuu

А и имам 3-4-5 промивки на ушета, та и за там знам всичко  Flutter
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия