Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 61 665
  • 730
Хайде нова тема!
 
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА
ЧАСТ 99

 

Виж целия пост
# 1
Хихих, снимката е много готина.  Grinning
Отскоро се загледах в сериала, те пък го спряха.  Crossing Arms

Иначе имам доста ябълки и ще правя пая на Онна.  Peace
Това вместо запис.
Виж целия пост
# 2
Иначе имам доста ябълки и ще правя пая на Онна.  Peace


И аз съм го замислила, ама да видим кога ще го осъществя.
Виж целия пост
# 3
Привет девойки и младежи,

моля ви да ми дадете идея какво да правя с КАШКАВАЛЕНА ИЗВАРА, домашна е донесоха ми я от село. Човекът гледа крави и прави сирене, кашкавал, масло, извара..... Преди съм вземала от магазин, но тя беше овкусена и съм правила баница с нея, а тази дори не е солена и леко ми горчи. Определено на мен не ми харесва, но за ламите да стъкна нещо, ......все пак габровец не хвърля току-така....
Благодаря ви!   Hug
Виж целия пост
# 4
смеси със зелении, Норче, друго сирене, а щом за любимите ми/ти лами - сложи и шунка, гъби.... да се обогати, така да се каже. Ако е много - замрази половината за друг път, така или иначе не ти харесва, няма да хвърляш, ще вложиш в още нещо.
Аз правя и бухти с извара, където я пасирам с малко кисело мляко, да не стои на зърна и да не се усеща. Виж и тях.

ПП: Норчи, подозирам, че в преден живот съм била габровка  Blush

6tastliva в момента върви 6 ти, последен сезон и бяхо творила да си изгледам новите 2 серии (на руски са)  Mr. Green та  картинката сама дойде.
Виж целия пост
# 5
6tastliva и Тарталета, пак да наблегна, че гриса е 1 1/2 - 2 супени лъжици, а не чаени чаши както бях написала първоначално Sunglasses

Има нова "Кухня"?! Охооо, отивам да дърпам сериите веднага. bowuu
Виж целия пост
# 6
какво е "самонабухващо брашно"?
чета рецепта за къпкейковете, с нея има и сода
Виж целия пост
# 7
Пепи, а какво ще кажеш ако им направя лазаня, тъкмо имам кори, една приятелка ми ги донесе. Изварата е на едри бучки, друг път не съм виждала такава. Все е била дребна по-скоро.

Пепи,  със сигурност си била, отдава ти се. tooth tooth tooth
Храна не хвърлям....рециклирам!  Mr. Green

Благодаря за експресната идея, Пепи.  newsm51
Виж целия пост
# 8
лазаня, но пак с нещо зелено и извара става, да  Peace Обаче на изварата, щом е такава, прибави и малко сос /бешамел, или какъвто правиш/ и пак пасирай  Hug
Виж целия пост
# 9
Бубанка, самонабухващото брашно е с набухвател.
Тутулина, можеш да я разбиеш с миксер и малко пр. мляко изварата, щом е на бучки.

Виж целия пост
# 10
Привет девойки и младежи,

моля ви да ми дадете идея какво да правя с КАШКАВАЛЕНА ИЗВАРА, домашна е донесоха ми я от село. Човекът гледа крави и прави сирене, кашкавал, масло, извара..... Преди съм вземала от магазин, но тя беше овкусена и съм правила баница с нея, а тази дори не е солена и леко ми горчи. Определено на мен не ми харесва, но за ламите да стъкна нещо, ......все пак габровец не хвърля току-така....
Благодаря ви!   Hug

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_2702.html. Добави и сол, щом е безсолна.
Виж целия пост
# 11
Бубанка, самонабухващото брашно е с набухвател.

т. е. така се продава? с добавка?
благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 12
Морена, благодаря и на теб.   bouquet

Пепи, бешамела е задължителен..... Hug

Ванка, аз сол ще добавя, но ме притесняваше
леко горчивия вкус....то и аз съм една...едва я опитах  Laughing
Виж целия пост
# 13
Бубанка, самонабухващото брашно е с набухвател.

т. е. така се продава? с добавка?
благодаря!  bouquet
Да, със сода е -  брашно "за кекс" на София мел.
Лично не съм ползвала, предпочитам аз да си сложа набухвател, а брашното да ми е възможно най-чисто.  Simple Smile

Тутулина, за нищо, пак заповядай!
Виж целия пост
# 14
Норче, ако изварата леко нагарча, промий я с кипяща вода и отново я прецеди. След това слагай в ястия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия