Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 91 273
  • 754
# 45
Здравейте,
търся изпитана рецепта за сочна баница с представителен вид за празничната трапеза.
Благодаря!
Тази седмица изпробвах Банички със сирене по тази рецепта. Получиха се много красиви и ефектни.
http://fedorcka.blogspot.bg/2017/05/phyllo-dough-roses.html
Те са същите които съм показала - Гюзел банички, но аз съм ги приготвила с ябълка в този случай. Може с всичко да се приготвят.
Виж целия пост
# 46

Оризовите кори са безглутенови има ги по китайските магазини и някои хипермаркети. Освен това може да пробваш с брашно от елда, соя, царевица, нахут и т.н. При тях трябва обаче да се има предвид специфичния им вкус (с изключение на соята).

Ако се налага да си правите кори. Направете тесто малко по-рядко от палачинковото и си „изпечете“ корите за баница на широк тиган. Аз ползвам един уред за палачинки с диаметър 38 см. После като ги направя си ги деля на порции и айде в камерата.

Това с тигана е много добра идея,  много много благодаря Simple Smile Не съм се сетила изобщо. Иначе правим много палачинки с безглутеново на Doves Farm с кексчето отпред. Но за тесто на кори не става защото е много лепкаво  и не се тегли, няли няма глутен Simple Smile Иначе да, правим с нахут, елда, киноа - най вече защото е най-вкусно...такива брашна хляб, кекс, брауни, торти и десерти, а палачинките стават фантастични... Само кори така и не успях Simple Smile))
Оризовите са ми много безвкусни някак и тънки, за пролетни ролца са идеални ама за баница със сирене и яйца някак не ги виждам Simple Smile
Виж целия пост
# 47
В рецепта за меденки мога ли да заместя олиото с краве масло?
Виж целия пост
# 48
Аз правя меденките само с масло.
Виж целия пост
# 49
Аз пък ги правя винаги с олио и стават чудесни.
Виж целия пост
# 50
Аз пък ги правя винаги с олио и стават чудесни.

олиото ще ги държи по-меки, което е характерно за меденки Simple Smile Пробвах аз с масло, но се върнах на олиото . С маслото ще станат по-хрупкави.
Виж целия пост
# 51
Искам да направя талиатели със сметанов сос (карбонара ) и моля за рецепта? Досега талиатели не съм приготвяла. Четох,четох и не разбрах със заквасена сметана ли се прави соса или с готварска?
Имам:
*талиатели 500 г.
*бекон 270-300 г
*готварска сметана 200г
*заквасена сметана 2-3 с.л
*настърган парезан 100 г
итн..
Виж целия пост
# 52
Благодаря на всички за съветите за меденките. Ще пробвам една доза с масло, пък да видим. Все ще се намери на кого да ги пласирам, в краен случай ще ги занеса в офиса  Laughing
Виж целия пост
# 53
Аз слагам жълтък в сметаната -готварска и мъничко босилек.
Виж целия пост
# 54
stenlyс,   в карбонатара няма сметана - ни заквасена, ни течна.  бекон, /дори едни специални бузи/ яйце (сурово накрая) и пекорино   http://pep-4o.blogspot.bg/2017/10/blog-post_18.html  - гледала съм от сайта на Антонио Карлучо, едва ли има по-надежден източник.
Сметана има в сос Алфредо http://pep-4o.blogspot.bg/2017/02/blog-post_7.html но в никакъв случай не е заквасена. Италианците не готвят със заквасена сметана
Ако искаш със сметана, може тези  http://pep-4o.blogspot.bg/2017/05/blog-post_21.html тук пастата ми е прясна, домашна, но може и с купена, вариш по указано на пакета време. Нищо особено, все паста, на ленитички.
Виж целия пост
# 55
Вярвам ти пеп-чо, гледах тук например: http://recepti.gotvach.bg/r-59167-%D0%A2%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B0 … D0%BF%D1%82%D0%B0

Ориентирам се горе-долу как и какво да направя
Виж целия пост
# 56
Вярвам ти пеп-чо, гледах тук например: http://recepti.gotvach.bg/r-59167-%D0%A2%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B0 … D0%BF%D1%82%D0%B0

Ориентирам се горе-долу как и какво да направя
Това е моя рецепта, мила, ама тя е на мама, а това е преди години.... мда. Най-отдолу съм си написала източник - "мама" ми.   Joy
Мога да ти предложа нещо друго, което се научих да приготвям през годините, но не са талиатели , а са спагети, рецептата е оригинална , аз само добавих снимка на приготвените от мен спагетки. Но това дали са спагети или талиатели .. не знам, май разлика няма много.  Peace Ползвала съм панчета, но може да бъде заменена с бенок, ако нямаш панчета. Малко побългарено ще  е.

http://recepti.gotvach.bg/r-54358-Спагети_Карбонара_-_автентична_рецепта,_Рим
Виж целия пост
# 57
Благодаря за предложенията, Vanja77 и doroty3 - интересни варианти сте дали. От толкова вкусотии човек да се чуди кое да избере. Обещавам да покажа после снимка на сътвореното. (Исках рецепта точно за сочна баница със сирене, защото ще се сервира в студен вид, заедно с други хапки и ако е без заливка стои суха.)
Лек ден!
Виж целия пост
# 58
Искам да правя тези цветни сладки
https://www.youtube.com/watch?v=y3vcy3dZVbw&t=306s
Виждам, че тестото се оцветява с течна боя за сладкиши, но в масовите магазини не съм виждала да продават такава и единственото, което намерих е такава суха
https://www.ebag.bg/boia-za-sladkishi-chervena-04-g/16850
Дали ще стане според вас?
Да смеся ли боята с капка течност и така да се пробвам да оцветя тестото?

Редактирам се:
Може и да стане, пробвах с тестото за мекици, което е съвсем различно от това за сладките и горе долу стана. С тестото за сладките ще е по-лесно.
Виж целия пост
# 59
 Алиска,  ще ти свърши работа тази боя. По-силна е от тези на доктора.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия