Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 91 357
  • 754
# 510
Мими, разбира се,че ще я дам. Баба я прави на око с продуктите.
Правихме я заедно преди години и записах уж точна доза.
Ще я правя тази седмица и искам да съм точна.
Виж целия пост
# 511
Peych, Vanja77, благодаря!!!
Виж целия пост
# 512
Пилешкото филе го мариновах вчера сутринта, а ще го приготвям късно тази вечер. Това проблем ли е?
Виж целия пост
# 513
Изпекох баклавата, оставиля съм я да изстине. Сега изстива и сиропа.
Кога да заливам и може ли и двете да са студени? Да не ми се вкашне баклавата.
Искам да сложа и масло, шбяче ми кажете кога и как, за да не орезиля положението, че много ми е важно.
Виж целия пост
# 514
Точно вчера се образовах аз как се прави баклава.
Едната тавичка я направих като между корите слагах разтопено масло и плънката беше само един ред посредата.
Втората тавичка я наредих с плънка между корите, но маслото го сложих в процепите след като я разрязах.
Мацнах и малко масло отгоре.
И в двата случая маслото се слага преди печенето.
Трябва едното да е топло, а другото студено.
Вчера сложих студен сироп на топла баклава, а днес долях малко топъл сироп на студената баклава.
Изглежда добре, довечера ще видим яде ли се.
Виж целия пост
# 515
Изпекох баклавата, оставиля съм я да изстине. Сега изстива и сиропа.
Кога да заливам и може ли и двете да са студени? Да не ми се вкашне баклавата.
Искам да сложа и масло, шбяче ми кажете кога и как, за да не орезиля положението, че много ми е важно.

Баклавата трябва да бъде изстинала, а сиропа горещ. Сипвай с черпаче по малко докато свърши.

Едното от двете - баклавата или сиропът винаги трябва да бъде горещ /а/ , а другото студено /а/.
Виж целия пост
# 516
Направих торта с готови кори от руски магазин за торта Медовник, но забърках крем от заквасена и сладкарска сметана.  Някой ползвал ти е тези кори, да ми каже колко време им трябва да омекнат? Стоят като сухари. Само тичам до хладилника с вилица и я боцкам, а тя твърда......
Виж целия пост
# 517
Направих памук погачата преди малко, но ми се струва, че сложих повече олио, отколкото трябва. Проблем ли ще е? А и също така забравих да сложа брашно в тавата, а само олио, дали ще се залепи? Тя тавата ми е и с незалепващо покритие, ама все пак..?
Виж целия пост
# 518
В 11 часа сложих свински пържоли от врат маринатата е от лук,1ч.ч.бира ,подправка за свинско месо и въпроса ми е колко време мо е да седят ?
Виж целия пост
# 519
Правих новогодишната маслена погача на Йоли и като я извадих от тавата на решетка да изстива се разпадна. Иначе е добре изпечена. Къде сгреших?
Весело посрещане на Новата година!
Виж целия пост
# 520
Направих торта с готови кори от руски магазин за торта Медовник, но забърках крем от заквасена и сладкарска сметана.  Някой ползвал ти е тези кори, да ми каже колко време им трябва да омекнат? Стоят като сухари. Само тичам до хладилника с вилица и я боцкам, а тя твърда......
Моята за 24 часа е ок.
Виж целия пост
# 521
Направих торта с готови кори от руски магазин за торта Медовник, но забърках крем от заквасена и сладкарска сметана.  Някой ползвал ти е тези кори, да ми каже колко време им трябва да омекнат? Стоят като сухари. Само тичам до хладилника с вилица и я боцкам, а тя твърда......

Трябва да престои най-малко 12 часа в хладилника.
Виж целия пост
# 522
Значи довечера ще ядем бисквити с крем:grinning: Благодаря ви момичита. За следващия път ще знам да не я правя в деня предвиден и за ядене.
Виж целия пост
# 523
Здравейте, как се оправя баклава, която не е достатъчно напоена - стои малко суха, а вече е залята със сироп?
Виж целия пост
# 524
Аз бих заляла с още топъл захарен сироп.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия