Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 91 355
  • 754
# 525
Благодаря за съвета.
Виж целия пост
# 526
Направих торта с готови кори от руски магазин за торта Медовник, но забърках крем от заквасена и сладкарска сметана.  Някой ползвал ти е тези кори, да ми каже колко време им трябва да омекнат? Стоят като сухари. Само тичам до хладилника с вилица и я боцкам, а тя твърда......
НапихА, но се оказва че крема е малко-700гр заквасена  сметана и 350 сладкарска
5 блатчета
Виж целия пост
# 527
Направих торта с готови кори от руски магазин за торта Медовник, но забърках крем от заквасена и сладкарска сметана.  Някой ползвал ти е тези кори, да ми каже колко време им трябва да омекнат? Стоят като сухари. Само тичам до хладилника с вилица и я боцкам, а тя твърда......
НапихА, но се оказва че крема е малко-700гр заквасена  сметана и 350 сладкарска
5 блатчета

Защо реши, че е малко?
Ето как изглежда като се разреже: Медена торта
Виж целия пост
# 528
Сухи ми стоят блатовете иначе изглежда по същия начин.
Виж целия пост
# 529
Сухи ми стоят блатовете иначе изглежда по същия начин.

Просто така се прави тортата. Ако изчакаш още няколко часа, може да имаш друго мнение за крайния резултат.
Виж целия пост
# 530
Сухи ми стоят блатовете иначе изглежда по същия начин.

Просто така се прави тортата. Ако изчакаш още няколко часа, може да имаш друго мнение за крайния резултат.
Има и за утре 😊
Виж целия пост
# 531
Здравейте, правих тиквеник, но ми се получи малко сух. Не го покрих и два дена си стоя така и съвсем изсъхна. Ако го залея с прясно мляко, яйца и захар дали ще се получи нещо като млечна баница?
Виж целия пост
# 532
Здравейте, правих тиквеник, но ми се получи малко сух. Не го покрих и два дена си стоя така и съвсем изсъхна. Ако го залея с прясно мляко, яйца и захар дали ще се получи нещо като млечна баница?

За много години!

Ако не са препечени корите, можете да получите вдъхновение от тази рецепта. Успех!

Виж целия пост
# 533
За много години! Правих торта по рецепта от интернет. Блата се прави като се слагат сметана и масло да заври на котлона. Добавя се натурален шоколад. Когато стане еднородна смес се добават бисквити. За глазурата: сметана и масло на водна баня. Добавя се същия шоколад. Обаче глазурата ми се пресече. Някой да има идея защо, за да не допускам същата грешка?
Виж целия пост
# 534
За много години! Правих торта по рецепта от интернет. Блата се прави като се слагат сметана и масло да заври на котлона. Добавя се натурален шоколад. Когато стане еднородна смес се добават бисквити. За глазурата: сметана и масло на водна баня. Добавя се същия шоколад. Обаче глазурата ми се пресече. Някой да има идея защо, за да не допускам същата грешка?

Според мен температурата тие била висока и тъй катое на водна баня вероятно врящата вода е стигала до съда отгоре. Не знам да ли го обясних добре , но се надявам да си ме разбрала.Blush
Виж целия пост
# 535
Не знам защо, но на мен винаги ми се пресича течната сметана, каквото и да я правя. Един път си спасих една торта, като добавих почти цял пакет крем Парадайз в пресечената смес
Виж целия пост
# 536
За много години! Правих торта по рецепта от интернет. Блата се прави като се слагат сметана и масло да заври на котлона. Добавя се натурален шоколад. Когато стане еднородна смес се добават бисквити. За глазурата: сметана и масло на водна баня. Добавя се същия шоколад. Обаче глазурата ми се пресече. Някой да има идея защо, за да не допускам същата грешка?

Според мен температурата тие била висока и тъй катое на водна баня вероятно врящата вода е стигала до съда отгоре. Не знам да ли го обясних добре , но се надявам да си ме разбрала.Blush
И аз това си помислих, но същата сметана със същото масло, сложено директно на котлона да заври не се пресече.
Е, тортата се изяде без глазура Simple Smile
Виж целия пост
# 537
Veselia, шоколадът се пресича при температура над60 градуса или попаднала вода или пара в него.
Не се отчайвай и аз не съм " велика" кулинарка , но с опита нещата се получават все по- добре.

Успех!:blush
Виж целия пост
# 538
Veselia, шоколадът се пресича при температура над60 градуса или попаднала вода или пара в него.
Не се отчайвай и аз не съм " велика" кулинарка , но с опита нещата се получават все по- добре.

Успех!:blush
Ахаааааааааааа, сега си го обяснявам. Когато сметаната и маслото завряха ги махнах от котлона и тогава сложих шоколада. А за глазурата остана във горещата вода.
Мерси Simple Smile
Виж целия пост
# 539
Здравейте и за много години!  Hug  bouquet

За пръв път ще правя заек, може ли изпитана рецепта? Благодаря!  Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия