За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 71 131
  • 747
# 180
И аз не бланширам. Ползвам кори на Мелиса, слагам ги сухи, но сосът по-редичък и повечко количество. Сваряват си се идеално.
Виж целия пост
# 181
Да не би да покривате с фолио, че да се задушат хубаво корите?
Виж целия пост
# 182
Аз не. Просто слагам много сос, да ги покрива хубаво, да плуват в него и по-редичък.
Виж целия пост
# 183
Не, но ги заливаме с достатъчно сос.
С Пресни кори Обаче лазанята е много по-вкусна, може да си направите  и без машина, но точите корите няколко пъти
Виж целия пост
# 184
Аз покривам с фолио. Никога не варя предварително корите, защото това означава да не правя лазаня. Мързелива съм си.
Виж целия пост
# 185
Никога не  съм имала провал с колите за лазаня на Silva, замразени, с яйца , без варене. Понякога малко трудно се отделят корите една от друга. Намирам ги в Метро, а тази седмица са на промоция в Кауфланд- 1,99лв. Имат рецепта как да се приготвят. Приготвям си плънката от кайма и редя корите, заливам със  сос бешамел, отгоре поръсвам с кашкавал. На дъното на тавата слагам малко от соса. И това е..
Ето така изглеждат:
http://pastasilva.com/Kori_lasagne.html
Опитай от тях .....

Виж целия пост
# 186
Не, но ги заливаме с достатъчно сос.
С Пресни кори Обаче лазанята е много по-вкусна, може да си направите  и без машина, но точите корите няколко пъти
Благодаря пеп-чо!.От месене и точене не ме е страх.Баба ми(лека и пръст) ме научи и това го умея.А рецепта за кори?От къде мога да намеря?И изобщо по-специална ли е?
Виж целия пост
# 187
Не, но ги заливаме с достатъчно сос.
С Пресни кори Обаче лазанята е много по-вкусна, може да си направите  и без машина, но точите корите няколко пъти
Благодаря пеп-чо!.От месене и точене не ме е страх.Баба ми(лека и пръст) ме научи и това го умея.А рецепта за кори?От къде мога да намеря?И изобщо по-специална ли е?
На 100г брашно едно средно яйце е пропорцията.  по възможност да е от твърда пшеница, тогава стават хубави корите . В блогаа ми има рецепта но ще трябва да я намериш не мога да хвана ли през телефона
Виж целия пост
# 188
Не, но ги заливаме с достатъчно сос.
С Пресни кори Обаче лазанята е много по-вкусна, може да си направите  и без машина, но точите корите няколко пъти
Благодаря пеп-чо!.От месене и точене не ме е страх.Баба ми(лека и пръст) ме научи и това го умея.А рецепта за кори?От къде мога да намеря?И изобщо по-специална ли е?
Ми.....какво да ти кажа, ще ти е трудно без машина. Няма да стане. Освен това ти трябва и брашно Семола, казвам го защото работя с него и правя  домашна паста. Купи си на Барила кори за лазаня и няма да имаш проблем. Много са добри!!  Не се варят предварително, но задължително ти трябва доста бешамел, иначе няма да се получи, там ти е грешката. Пускам ти една рецепта, има и фото, ама не е много добро, но ползвай рецептата основно и после се обади.  Simple Smile

http://recepti.gotvach.bg/r-46218-Моята_Лазаня
Виж целия пост
# 189
Не, но ги заливаме с достатъчно сос.
С Пресни кори Обаче лазанята е много по-вкусна, може да си направите  и без машина, но точите корите няколко пъти
Благодаря пеп-чо!.От месене и точене не ме е страх.Баба ми(лека и пръст) ме научи и това го умея.А рецепта за кори?От къде мога да намеря?И изобщо по-специална ли е?
Ми.....какво да ти кажа, ще ти е трудно без машина. Няма да стане. Освен това ти трябва и брашно Семола, казвам го защото работя с него и правя  домашна паста. Купи си на Барила кори за лазаня и няма да имаш проблем. Много са добри!!  Не се варят предварително, но задължително ти трябва доста бешамел, иначе няма да се получи, там ти е грешката. Пускам ти една рецепта, има и фото, ама не е много добро, но ползвай рецептата основно и после се обади.  Simple Smile

http://recepti.gotvach.bg/r-46218-Моята_Лазаня
А от къде мога да намеря тези кори Барила?
Виж целия пост
# 190
А от къде мога да намеря тези кори Барила?
..............
В суперите, има достатъчно, гледай надписа. Разкошни са. Но и каквито италиански да вземеш винаги са хубави, но башамел и бешамел и бешамел. То това му и на лазанята, бешамел.
Скрит текст:
[/spoiler]
Виж целия пост
# 191
За разнообразие -  Рулца с кори за лазаня:
http://www.bg-mamma.com/?topic=465549
Виж целия пост
# 192
Аз си правя всякаква паста. Преди купувах "брашно" semola, но семолата си е грис на бг. Вече правя тестото за паста от най-обикновен грис и става страхотно. Номерът е тестото да престои, за да поеме грисът хубаво влагата, а при точенето само добавям обикновено брашно.
Имам машина за паста, но точа и на ръка, приятно ми е.
Виж целия пост
# 193
Перуника, само грис ли слагаш, 100г на едно яйце, или ти е добавка частично?
Виж целия пост
# 194
И аз ползвам корите на Barilla, от Кауфланд купувам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия