ИТАЛИАНСКА кухня

  • 102 183
  • 992
# 45
С какао си се поръсва само Simple Smile С кафе се топят бишкотите. С ягоди съм пробвала, но бях правила някакво съчетание пак кафе, ягоди, без какао, стана много хубаво, ама забравих вече как беше Simple Smile

В Италия никога не съм попадала на тежка паста - със сметана, месо и много продукти. За панчета - на 17 февруари ще сме на фестивал на банатски българи (ако ви интересува, пишете, ще разкажа), които правят традиционни свински специалитети. Мисля, че тяхната сланинка, изразяна с парчета месо, може би е много близка до панчетата.

Зад Радисън, на Аксаков, има един италиански магазин, в който май продават истинска панчета. Не знам обаче какви са цените, че там слагат доста висока надценка. Фенел се продава вече в много вериги, в Билла съм виждала.

Моля ви, не гответе по Джейми Оливър, това неговото е някаква лаишка смесица и пълно непознаване на основни продукти.
Къде е той къде си ти?Я сподели какво не му харесваш?
Виж целия пост
# 46
Може ли рецепта с артишок, преди време купих и така и не направих нищо с него ( в Испания е 1 евро килото ), а ми е интересно да опитам.
Виж целия пост
# 47
Нина, импепата ди коце. Simple Smile Изчистваш мидите както съм писала горе, стъпките до слагане в тигана. В същия голям тиган слагаш зехтин и запържваш чесън, след което добавяш чистите миди и половин чаша добро бяло вино и пак захлюпваш докато се отвори. После поръсваш обилно с чер пипер и малко магданоз. Ако искаш, преди да сложиш мидите добавяш към чесъна малки доматки , но на практика не толкова, че да стане сос, а само да даде вкус. После продължаваш по същия начин.

Кажи ризото с какво. С тиква? Утре или по-късно ако ми остане време ще сложа, обещавам и за артишок. Blush

Не се карайте, но Джейми Оливър не прави италианска кухня, а някакъв итало-американски вариант. Нямам нищо против него, но 1000 пъти предпочитам европейските, т.е. не англо-саксонски шефове...
Виж целия пост
# 48
Нина, импепата ди коце. Simple Smile Изчистваш мидите както съм писала горе, стъпките до слагане в тигана. В същия голям тиган слагаш зехтин и запържваш чесън, след което добавяш чистите миди и половин чаша добро бяло вино и пак захлюпваш докато се отвори. После поръсваш обилно с чер пипер и малко магданоз. Ако искаш, преди да сложиш мидите добавяш към чесъна малки доматки , но на практика не толкова, че да стане сос, а само да даде вкус. После продължаваш по същия начин.

Кажи ризото с какво. С тиква? Утре или по-късно ако ми остане време ще сложа, обещавам и за артишок. Blush

Не се карайте, но Джейми Оливър не прави италианска кухня, а някакъв итало-американски вариант. Нямам нищо против него, но 1000 пъти предпочитам европейските, т.е. не англо-саксонски шефове...
Много ти благодаря за рецептата!Много си мила!Ризото с тиква ще е интересно да.Имам и ориз арборио.С морски дарове също,ако не те затруднявам за някоя рецепта.Предварително,пак много ще съм ти благодарна!Защо повечето пъти след като запържат чесъна за ястието и после го вадят?
А, и ако свекърва ти нещо те ядосва или искаш да си починеш от нея,прати ни я моля ти се при нас да ни поготви малко:smiley:Ще е голям кеф


Виж целия пост
# 49
Нина, импепата ди коце. Simple Smile Изчистваш мидите както съм писала горе, стъпките до слагане в тигана. В същия голям тиган слагаш зехтин и запържваш чесън, след което добавяш чистите миди и половин чаша добро бяло вино и пак захлюпваш докато се отвори. После поръсваш обилно с чер пипер и малко магданоз. Ако искаш, преди да сложиш мидите добавяш към чесъна малки доматки , но на практика не толкова, че да стане сос, а само да даде вкус. После продължаваш по същия начин.

Кажи ризото с какво. С тиква? Утре или по-късно ако ми остане време ще сложа, обещавам и за артишок. Blush

Не се карайте, но Джейми Оливър не прави италианска кухня, а някакъв итало-американски вариант. Нямам нищо против него, но 1000 пъти предпочитам европейските, т.е. не англо-саксонски шефове...
Много ти благодаря за рецептата!Много си мила!Ризото с тиква ще е интересно да.Имам и ориз арборио.С морски дарове също,ако не те затруднявам за някоя рецепта.Предварително,пак много ще съм ти благодарна!Защо повечето пъти след като запържат чесъна за ястието и после го вадят?За овкусяване на зехтина


Виж целия пост
# 50
Нина, моля, няма проблем, обичам да готвя, ям, чета и говоря за кулинария. Hug

За чесъна, защото така вкусът е по-деликатен. Но понякога се и оставя, в доматен сос например. Ще пиша утре и рецепта за ньоки, лесно се прсвят вкъщи, няма нужда да ги купуваш.
Виж целия пост
# 51
Не може да готви, смесва, зацикля в едни и същи неща (примерно това "крем - фреш" като чуя..) маже полу-готови продукти, прави всичко за шоу. Хайде да не се отклоняваме, обсъждаме италианска кухня, не извращения Simple Smile

На мен най-голямото ми дразнение от живота в София е липсата на пресни подправки като магданоз и босилек. Или трябва постоянно да купувам, а в нашия квартал цените са ми все високи и особено хубав босилек хич не се намира често. Гледах на балкона, миналото лято изобщо не стана.

За подправяне - запазихме си пресен босилек и пресен магданоз в зехтин лятото, набрани от градината на село. И малки люти чушки в зехтин. Ползва се пестеливо, налютява и е много хубава подправка.
Виж целия пост
# 52
Магданоз (нарязан) и люти чушки може да замръзяваш, цяла зима готвя с такива чушлета. С босилека за съжаление не става.
Виж целия пост
# 53
За чушлетата не се бях сещала Simple Smile Камерата ми е малка и замразява зле, затова не мога да си опазя магданоз и копър.
Виж целия пост
# 54
Ще помоля, по възможност за рецепта на основно ястие от Сицилия.
Виж целия пост
# 55
Сетих се още няколко рецепти:

Десерт с пшеница за деня на Санта Лучия (Cuccia)

Огретен с риба

Паста със зеле и картофи
Виж целия пост
# 56
Момичета, сетих се за мидите, ако някой не е готвил за всеки случай да поясня набързо, че да не се изтровим. Simple Smile Всички счупени, отворени и т.н. миди се хвърлят. Които не се отворят - също. Чистете ги добре отвън, вкл. от водорасли.
Виж целия пост
# 57
записвам се да следя темата  bouquet
Виж целия пост
# 58
Vessela Nickolaeva, може ли рецептата за запазване на пресен босилек в зехтин? Звучи ми много добре.


Виж целия пост
# 59
Запис ☺
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия