ИТАЛИАНСКА кухня

  • 102 203
  • 992
# 930
Вкъщи имаме една най-любима рецепта с риба тон. Просто е велика! Само като се сетих и ми се напълни устата. Мисля, че на нея би й паснала цветната паста.
https://youtu.be/8t6ddIzPy0k

Ах, красота! Ще ги направя още днес.
Виж целия пост
# 931
Когато написах трицветни спагети с пресни домати и босилек, рецептата я дръпнах от giallo zafferano един популярен сайт за рецепти. Доматите леко се сваряват, по-скоро попарени, овкусяват се със зехтин, сол, слага се пастата и накрая се добавят листенца от босилек за украса е вкус.
Карбонара се прави с guanciale(свински бузи), или pancetta(шарена пушена сланина), която се продава нарязана на кубчета и  яйца. Толкоз. Никаква сметана. Италианската кухня е много обикновена, простичка, но продуктите са качествени и почти всичко се готви половин час преди сервиране.
Виж целия пост
# 932
За домашна лазания корите по-изсъхнали или пресни са за предпочитане?
Притеснява ме ако ги направя на момента да не се разкашкат.
Виж целия пост
# 933
Няма такава опастност. Като ги разточите ги наредете върху памучни кърпи наръсени с малко семола. Те бързо ще позасъхнат.
Виж целия пост
# 934
Ако е хубаво брашното, няма да се разкашкат. Всъщност доста хора ги и минават през вряла вода за секунди преди да ги наредят, пак не се разкашкват. Simple Smile
Виж целия пост
# 935
Дайте идеи за пълнеж за равиоли.
Може и линкове.
Нещо различно от рикота и спанак.
Виж целия пост
# 936
С жълто сирене и смлени орехи съм пълнила. Малко по-сухи стават, изискват по-сочен сос.
Виж целия пост
# 937
Има едни равиоли пълни само с яйчен жълтък,но трябва да е цял…не съм ги правила,нито яла,….гледах ги в кулинарно предаване  и ми се видяха интересни.
Става и с пълнеж от тиква.
Виж целия пост
# 938
Пълнени с гъби.
Виж целия пост
# 939
Запис и от мен. Обожавам италианската кухня и не само нея.
Виж целия пост
# 940
Дайте идеи за пълнеж за равиоли.
Може и линкове.
Нещо различно от рикота и спанак.
пюре тиква, пармезан, индийско орехче Hands Ok Hand
Виж целия пост
# 941
Благодаря !
В крайна сметка ги направих скайма от пишеко филе и селска чушка. Станаха леко сухи, но но ми допаднаха много.
Равиолите ги оформях с форма за лед което си беше малко тегаво, ама се получи.
Виж целия пост
# 942
Здравейте, имате ли впечатления от тези малките фурни с кръгла форма специализирани за печене на пица?
Виж целия пост
# 943
Да, учудващо добри са. Техниката е малко трудна за усвояване, пече се по около минута на страна и трябва да се върти, тъй като пещта е малка и нагряването не е равномерно (говоря за пелетните, с такава имам опит).
Виж целия пост
# 944
Аз визирах тези електрическите със самостоятелно захранване, а не на пелети или прикачващи се към барбекю.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия