ИТАЛИАНСКА кухня

  • 103 897
  • 992
# 975
А когато ползвате различни брашна, пак ли си остава съотношението 100 грама брашно на 1  яйце?
По принцип да, но зависи от големината на яйцето Grinning усеща се като правиш тестото, не трябва нито да лепне, нито да е много твърдо. По принцип е само яйце, без олио. В тази без яйце също е само вода.
Мики, Капуто и тук е скъпо, ако не се лъжа семолата е към 2 евро. Аз ползвам от един малък производител та не съм сигурна точно за това, но примерно това което ползвам (червената опаковка) го купувам по 25 кг за да е сносна цената... Но пък наистина си заслужава резултата, спор няма.
Виж целия пост
# 976
Нели, Hug така е, но са едни от най-хубавите италиански брашна, които се внасят в България. Има и други, по-неизвестни, които също са добри.
Семолата, която си купих за 2лв от Румъния беше на La molisana, за пица. Много ми харесва. Имаше и едра, за паста. За съжаление в България не ги предлагат, само пастата им.
Скрит текст:

Виви, Нели ти е отговорила, само ще добавя, че специално семолата поема повече вода, от обикновеното брашно тип 00. Т.е може да усетиш лека разлика в консистенцията, но все пак и яйцата не са с константно тегло. Simple Smile
Виж целия пост
# 977
За да не се чудите точно 100 грама брашно - замесва се първо меко тесто, с по-малко брашно. След това в процеса на месене се добавя, докато стане твърдо тесто като за паста - да не се разлива, да не лепне и да не е прекалено сухо. Аз ползвам обикновено планетарен миксер и задължително започвам от много меко тесто, като постепенно добавям брашно. Иначе е възможно според типа брашно и големината на яйцето да се окаже прекалено сухо.
Виж целия пост
# 978
Благодаря ви! Heart
Виж целия пост
# 979
Здравейте отново, пак искам съвет.Има ли читава машина за правене на паста която да е на нормална цена и да издържи повече време. Една от МЕТРО преди години свекървата ми я подаръ, използвана е 2 пъти и се разпадна!
Виж целия пост
# 980
Моята е такава - https://tescomaonline.bg/gotvene/pribori-za-gotvene/za-testo-i-p … oma-delicia-17596
На сестра ми подарих същата.
Служат ни вярно вече няколко години.
Купих ги навремето от физически магазин - в София, на ул. Граф Игнатиев 66 (едва ли ги имат още, ама знае ли човек.... Simple Smile )
Виж целия пост
# 981
Аз взимах от лидъл. Здрава е, ама валовете не са успоредни на тънките степени и по-дълги парчета ги изкарва от страни извън валовете.
Виж целия пост
# 982
Здравейте отново, пак искам съвет.Има ли читава машина за правене на паста която да е на нормална цена и да издържи повече време. Една от МЕТРО преди години свекървата ми я подаръ, използвана е 2 пъти и се разпадна!
Това е най-добрата машина за паста Marcato Atlas 150. Моята е от немския Амазон, ама гледам, че и тук се предлага. https://chefsworld.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD … tlas-150-classic/
Виж целия пост
# 983
............................
Това е най-добрата машина за паста Marcato Atlas 150. Моята е от немския Амазон, ама гледам, че и тук се предлага.
Абсолютно същата е и моята, в началото имах голям мерак, сега отлежава и събира прах, а защо отлежава, защото след като я ползвам толкова чистене му удрям на кухнята, защото всичко ми става  в брашно, че  вече няма да я извадя. Чудесна паста си купувам на Barilla,  всякаква има, че престанах да правя сама.
Виж целия пост
# 984
Бюджетна - Лидл. Имам такава, за цената си е супер, ползвана, здрава е. Хвърчи брашно, но то с всяка е така.

Marcato - май се водят най-добрите за домашна паста, има и опция за равиоли.

Много хвалят на Бош - приставка към кухненските роботи Mum. Но излиза скъпо да купиш робот само за това. Иначе ако ще го ползваш за друго и правиш доста паста - сигурно си заслужава.
Виж целия пост
# 985
Може и да е споменавано, но днес съвсем случайно открих италиански магазин в София зад МЕТРО, в един аутлет, с доста добри цени и асортименти. Бих казал с 20% по-евтин от масовите супермаркети. Килограм кимбо голд за 31 лева, 250 гр. мляно за 8 лв.
ПП: Утре ще се готвят черни спагети.
Виж целия пост
# 986
Това е Виа Тракия. Другият, по-стар магазин е близо да Централни гробища срещу Баухаус.
Виж целия пост
# 987
Бихте ли кзали за какво може да се използва брашно за паста (освен за паста)?
 Semola Rimacinata di Grano Duro
Виж целия пост
# 988
За хляб.
Виж целия пост
# 989
А какво трябва да се гледа за брашното за паста?
Днес за първи път дъщеря ми направи, имах малко брашно 00 и допълних с брашно за баница на Софиямел. Имам една семола, но тя не е ли много едра?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия