ИТАЛИАНСКА кухня

  • 105 895
  • 996
# 990
Бихте ли кзали за какво може да се използва брашно за паста (освен за паста)?
 Semola Rimacinata di Grano Duro
Нели ти е казала, за хляб. Става разкошен хляб със семола.
Ето една рецепта от мен за хляб със 100% семола.

и хляб със семола и пълнозърнесто брашно

Колибри, брашното за паста е пшеничен грис, едър е да. Но само от него става по-груба паста в домашни условия, затова е хубаво да се смеси с брашно тип 00 или тип 500, от българските. Или може да ползваш двойносмляната семола, за която пита Иван.
Виж целия пост
# 991
Благодаря, Мики! Ще търся двойно смляна семола. Тук брашното не е 500, а 405 и ми се стори неподходящо, от български магазин бях купила това за баница (репетиция за козунаците). Следващия път ще пробваме със семола Simple Smile
Виж целия пост
# 992
Само семола римачината ползвам по принцип ако реша да справя паста вкъщи. Добре става, изглежда по- груба, но в крайна сметка като се сготви няма разлика с купената прясна паста.
Виж целия пост
# 993
Имам следният въпрос за джелато.
Всички рецепти които намерих включват машина за сладолед.
Миксер може ли да я замени, и кога се бърка повторно сместа, след като се е втърдила напълно или по-рано?
Виж целия пост
# 994
Бъркате с миксер в купа, която преди това сте охладили, най-добре обикновена алуминиева/метална, сложена предварително във фризера. Като се разбърка всичко, слагате да се замразява. След няколко минути вадите и пак разбивате. И така няколко пъти, докато замръзне съвсем. Накрая сигурно няма да става да се бърка с миксер, затова - с ръчна бъркалка или лъжица. Много зависи от фризера. Ако е някой силен и замразява бързо, трудно става. Ако е по-обикновен - помня, че едно време бъркахме веднъж на час горе-долу и ставаше много хубав домашен сладолед.

Ако планирате да си купувате миксер - има такива със специални допълнителни купи. Замразяват се, веднага се слагат съставките, миксерът бърка и прави на момента сладолед.
Виж целия пост
# 995
Имам следният въпрос за джелато.
Всички рецепти които намерих включват машина за сладолед.
Миксер може ли да я замени, и кога се бърка повторно сместа, след като се е втърдила напълно или по-рано?
Може да разгледаш тази рецепта за шоколадово джелато, без машина за сладолед е. Имам доста рецепти за сладолед и повечето са без машина.
Виж целия пост
# 996
Имам следният въпрос за джелато.
Всички рецепти които намерих включват машина за сладолед.
Миксер може ли да я замени, и кога се бърка повторно сместа, след като се е втърдила напълно или по-рано?

Трудно става с миксер. Пробвала съм. Пусни gelato Bimby в търсачката и виж какво излиза! Само там правя джелато и става много приличен. Ако и готвиш част от сместа в каната, за някои рецепти трябва да изсипеш в друга купа да се охлади и после да върнеш да го разбие заедно с другите добавки. Ако в рецептата не се изисква ползване на приставката пеперуда (farfalla), рецептата може да се приготви и в повечето блендети с по-висока скорост.

Каната, сглобена с ножа, капакът и, пеперудата се слагат във фризер за 2 часа преди обработка на сладоледа/джелато/сорбет. Трябва да сте сигурни, че имате място за тях във фризера. Съставките трябва да са добре замразени преди последното разбъркване.   

Има много рецепти за джелато без машина за сладолед. Потърси "gelato no ice cream maker"
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия