Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

  • 71 324
  • 884
# 705
Аз го кисна и мия и после всичко заедно в тенджерат под налягане. Готвя го като леща или като боб. Не го запържвам, но олио слагам.
Виж целия пост
# 706
Вчера ми попадна един черен боб. Много трудно се свари,но пък беше вкусен. След около час варене,реших да добавя и черен ориз,който се сварява за около половин час.
За утре имам в менюто овесени кюфтета.
Ще се опитам да направя и нещо с гъби. На гости сме и там ще ядат мръвки,а пък аз ще мисля нещо за мене си и за конторни.
За довечера спагети от тиквичка с доматен сос. Или пък с бял сас с кисело мляко. Ще видя какво ще ми дойде на ум пред тигана.
Виж целия пост
# 707
В последните дни - пица с моцарела и гъби,салата със спанак, соеви хапки с резане и доматен сос,руло от тиквички, мексиканска доматена супа,чия пудинг с кактусова смокиня.
Виж целия пост
# 708
Хумус с мариновани сушени домати. Майонеза с водата от нахута (за пръв път я правя, стана чудесна на вкус, нищо не мерих, а на око слагах, следващия път малко по малко лимон ще сложа). Къри със сини домати - ще се яде с ориз. Салата.

Остана ми вода от нахута, та сега се ровя да намеря нещо като пудинг да направя. Имам кокосово масло и какато + какаови зърна. Иска ми се да спретна един мус/какаов пудинг, но рецептите които намирам са с шоколад, ванилия... не знам си още какво... нищо просто и лесно няма само с тези 3те съставки + подсладител (агаве сироп ще слагам). Ще експериментирам, пак на около, пък дано се получи нещо ядливо.
Виж целия пост
# 709
ir74 ,много благодаря за рецептата!  Тази вечер ще накисна мунгото. : -)

Днес пълних чушки с елда, моркови, лук и яйца.
Вчера ядохме крем супа от тиква с кокосово мляко и къри.
Виж целия пост
# 710
фалафели, но с леща
кюфтета от ориз и ементалер
градинарска супа
салата от зелен фасул, моцарела и сварено яйце

за довечеря смятам да правя зеле с ориз на фурна, печени картофи, евентуално пюре от тиква с резене (солено).

Момичета, как правите фалафели с леща. Моля за рецепта. На мен не ми се получават
Виж целия пост
# 711
тези дни съм пак мързеливата Харпи в кухнята, но защото поработвам нещо и съм се срастнала с компа
- салата от домати, печен патладжан и нахут с овче сирене
- паста с патладжани и доматен сос
- сладкиш с кокосово брашно и натурален шоколад (ядох и аз и се разкрасих с нова пъпка и то от нюню количество захар, но поне си реагирам и знам какво не трябва да правя занапред)

за утре не знам... грах може би
Виж целия пост
# 712
   Хляб Лаваш с плънка.



   Забулени яйца в домати със салата и царевичен тортила чипс.



     Боровинкови мъфини.



   Една измислена гъста супа с боб, спанак и броколи.



    И салатка.

Виж целия пост
# 713
О, и снимков материал има. Страхотно!

При нас последната седмица: къри от червена леща с тиква, кафява леща с много зеленчуци, качамак, пица с блат от полента, крем-супи от тиква и от сладки картофи, печени на филийки сладки картофи с майонеза от авокадо и чесън, пълнени чушки с яйца и сирене, патладжани с мисо и сусам, зеленчуци по китайски с басмати ориз, любимите ми "бисквити" с овесени ядки+орехи+ябълки+шоколад, течен шоколад, Kaiserschmarrn, хляб от лимец с тиква и орехи и мнооого кестени (варени и печени).

Вчера си купих нов чугунен тиган и днес ще го изпробвам е една чечина (специално за нея си го купих Crazy).
Виж целия пост
# 714
Да  се възползвам, че влизам от компютъра да кача снимки на хляба, който правя вече почти постонно и сполучливия веган кекс, който е по измислена от мен рецепта.
Скрит текст:
Скрит текст:

Виж целия пост
# 715
adelinda, невероятно изглеждащ хляб. И на кекса не бих простила, но хлябът ми е слабост (която удовлетворявам ежедневно Yum)

Аз реших да пробвам дали мога да направя сурова туршия. Оказа се, че опитът е сполучлив. Обаче сега как да я съхранявам вече готовата туршия? Прави ми впечатление, че течността е доста вискозна, а не мирише изобщо на лошо, няма пелена на повърхността.
Предполагам трябва да я сложа в хладилника, но да сменя ли течността Thinking
Виж целия пост
# 716
На сурова туршия се слага аспирин или синапени семена, но леко променят вкуса. За синапа не знам дозировка и колко може да му се вярва, аз с аспирин съм правила. Солена или с марината ти е туршията ?
Виж целия пост
# 717
Само със сол - на естествена ферментация.
Не е много - един 3-литров буркан, но не можем да я изядем бързо.
Четох в нета, че се прибирала на хладно, но ме притеснява тази вискозност - дали е нормална?
Виж целия пост
# 718
Ами вече и в домашни условия ги пресичат с консерванти, което не е желателно. Пробвай да напускаш синапени семена и я следи.
Виж целия пост
# 719

Момичета, как правите фалафели с леща. Моля за рецепта. На мен не ми се получават

кое не ти се получава?  newsm78

аз накисвам лещата (ползвам една зелена, по-едра). като видя, че кълнчето се показва я минавам с пасатора, добавям настърган морков, наситнен магданоз (понякога и него пасирам), подправки, 1сл. смляно ленено семе или брашно. после оформям на кюфтенца и пържа.

не съм писала отдавна, не че не съм готвила  Crazy
ето няколко неща, които с ами останали в главата:

крем супа от кестени
зеленчуково къри с оризови спагети
сирене по шопски
омлет със зеленчуци
тиква на тиган (пикантна)
салата от кервиз и кисели ябълки
антипасти: сушени домати, маринован артишок, моцарела
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия