Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бихте ли напуснали половинката си 2

  • 9 240
  • 74

Анкета

Бихте ли напуснали половинката си, ако не може да работи и да изкарва пари?

Опции:

Бихте ли напуснали половинката си, ако поради инцидент или заболяване вече не е способен/способна да работи, да изкарва пари, да поема разходите по домакинството и/или усилията по поддържането му и грижата за децата?

Въпросът предполага постоянни промени, за които няма изгледи за подобряване или не е ясно дали ще има подобно подобряване.

Логично е, че подобно състояние е свързано и с необходимост от грижи за партньора. За по-прост казус - да допуснем, че става дума единствено за физически проблеми, а личността на партньора е напълно запазена. Но физическият проблем може и да е толкова тежък, че комуникацията да е силно затруднена.
Виж целия пост
# 1
Не. Още не съм дала обет, подписала в гражданското или както искате го наречете, но сме сгодени. Това за мен е вид даване на обещание и волеизавление, че той е моят мъж. Не съм от жените, които се сгодяват просто, защото са им предложили и защото искат да се видят в бяло. Той е моят мъж и аз съм неговата жена. Да го изоставя за да спася себе си не е опция. Вярвам и в обратното. Романтично звучи "в болест и здраве", но ми е ясно, че зад "болест" може да стои и сменяне на пелени, така че не го казвам, защото това се очаква от мен.
П.С.: ако го застрелят по време на лов или ще го довърша или ще го оставя да се мъчи, но пак няма да го напусна. Господинът реши, че е над нещата и не е нужно да учи за разрешителното Rage Той, естествено, е наясно с този факт.
Виж целия пост
# 2
Кой нормално мислещ и себеуважаващ човек ви напуснал половинката си , в момент в който тя има най - голяма нужда от помощ? Естествено че не бих!

Но... при други условия. Например започва да се излежава по цял ден вкъщи и го мързи да работи, здрав прав, харчейки готови спестявания, и продължава в същия дух дългосрочно, изобщо не бих се поколебала в избора си.

От какво е подтикнат автора да пусне подобна тема? 
Виж целия пост
# 3
За по-прост казус - да допуснем, че става дума единствено за физически проблеми, а личността на партньора е напълно запазена. Но физическият проблем може и да е толкова тежък, че комуникацията да е силно затруднена.

Личността избледнява ако физическият проблем е толкова тежък. Аз ще обърна ролите.... ако АЗ съм със сериозен физически проблем ще искам да дам на човека до мен свобода да продължи живота си пълноценно. За тези, които непременно ще ме наскачат след това изказване .... не се хабете Simple Smile

Много е лесно да се биеш в гърдите по бгмамски форуми как няма да напуснеш партньор заради сериозен физически недъг без никога да си се замислял какво коства това да се грижиш за такъв 24/7 (ако съм разбрала правилно замисълът на bgtatko.... говорим за ДОЖИВОТНА грижа, нали?)
Виж целия пост
# 4
На повечето от нас ни се иска да отговорим с "не". Но дали е действително така, бихме могли да разберем, само ако описаната ситуация стане реалност. И тогава е много вероятно да останем изненадани от действията си.
Виж целия пост
# 5
Не мога да отговоря в анкетата.

Зависи какъв е недъга и какъв е бил той преди това. Зависи от много неща - колко време сме заедно, имаме ли дете и т.н.

Попадала съм в такава ситуация. Егоизма надделя.
Виж целия пост
# 6
В какви филми се вкарахте пак, ясно е че въпросът е 'ок, заради промяна във външния вид голямата част казвате, че няма да го оставите,а заради парите'? Като добавим многото разсъждения на тема 'меркантилни ли са жените или да като чакат да им се плати кафето' и картинката става ясна. Simple Smile Все пак въпросът не е ще оставите ли половинката ако се инвалидизира, а ще го направите ли ако няма финансова полза от него.
Иначе не, точно заради това не бих.  А съм виждала в семейството ми точно случай на дългогодишна ежедневна грижа след тежък инсулт, та не говоря наизуст. Но ако започне да проиграва всичко на хазарт - да, бих.
Виж целия пост
# 7
Много зависи защо не може да работи.
Ако е здравословно - не бих го напуснала.
Ако е от мързел и липса на амбиции - бих.
Виж целия пост
# 8
Въпросът според мен е некоректен и смесва две неща в едно. Повечето хора, които ще си тръгнат, няма да го направят основно заради  парите, а по-скоро заради тежестта на грижата натрупващата се умора, гняв, безсилие, липсата на надежда за промяна към по-добро, страх от бъдещето, депресия. Наистина не знаете за какво говорите "само хипотетично".
Виж целия пост
# 9
И аз не бих го напуснала, ако е някаква сериозна болест. Имам познато семейство, мъжът претърпя сериозна злополука и не може да се върне на старата си работа, за която е учил, харесва му и изкарваше добри пари. Може да си намери друга, не толкова престижна, но не иска, защото му е под достойнството да работи какво да е... И сега жена му издържа семейството. За мен това е ужасно и такова нещо не бих търпяла. Гордостта да надделее над грижата, не го разбирам.
Виж целия пост
# 10
Аз се влюбих в него заради интелекта му.
Докато акъла му е здрав, ще си седя с него или поне така смятам сега.
Наясно съм, че опре ли ножа до кокала, хората се изненадват сами себе си.
Той ми е обяснявал, че ако не дай си боже стане злополука и се инвалидизира ще го раздава ала Хокинг и ще развива квантови теории. Grinning
Дано никога не разберем.
Виж целия пост
# 11
На повечето от нас ни се иска да отговорим с "не". Но дали е действително така, бихме могли да разберем, само ако описаната ситуация стане реалност. И тогава е много вероятно да останем изненадани от действията си.
Познавам няколко човека в подобна ситуация, всички до един останаха. Още от дете съм останала в усещането, че това е нормалното, затова, да чукам на глава, но не мисля, че ще ми мине през акъла друго решение.
С уточнението, че сме заедно вече 2 десетилетия, ако съм в началото на някоя връзка и човекът ми е почти непознат нещата стоят по различен начин.
Виж целия пост
# 12
Изхвърча, като тапа, ако мисли да ми пробутва депресии, хормони и всякакви подобни, като причина да търка дивана и да се къпе 1 път в месеца, а аз да работя. Нулева толерантност.

Също и ако отключи шизофрения и разни опасни психични заболявания. 
Същото важи и за СПИН, или венерически болести - предизвикани от неговото поведение.
При алкохолизъм и наркомании - ще го напусна много преди да му докарат заболяване и невъзможност да работи.

При реална злополука или реално заболяване, като инсулт, инфаркт и подобни, с трайна или не толкова инвалидизация - не. 

Виж целия пост
# 13
Т.е. доказан с изследвания хормонален проблем не смяташ за реална болест?
Виж целия пост
# 14
Т.е. доказан с изследвания хормонален проблем не смяташ за реална болест?

Не. Хормоналния проблем обикновено има успешна терапия, а и едва ли е такъв, че да се наложи напускане на работа и обсебване на дивана. Не го приемам в никакъв случай, като основателна причина да чака да го отглеждам.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия