За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 73 647
  • 729
# 675
И аз с подобен въпрос. Имам доста ягоди какво да ги правя. Върти ми се идея за някакъв сок, но да го стерилизирам?

Сладко си направих, компот не обичаме.
Виж целия пост
# 676
И аз с подобен въпрос. Имам доста ягоди какво да ги правя. Върти ми се идея за някакъв сок, но да го стерилизирам?

Сладко си направих, компот не обичаме.

Изпробвано миналата година, а тази тройна доза ще бъде.   Mr. Green

http://recepti.gotvach.bg/r-48566-%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88 … D0%BE%D0%B4%D0%B8
Виж целия пост
# 677
И аз с подобен въпрос. Имам доста ягоди какво да ги правя. Върти ми се идея за някакъв сок, но да го стерилизирам?

Сладко си направих, компот не обичаме.

Изпробвано миналата година, а тази тройна доза ще бъде.   Mr. Green

http://recepti.gotvach.bg/r-48566-%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88 … D0%BE%D0%B4%D0%B8


Ее мерси! Точно такова нещо си представях. В момента имам два килограма ягоди така че сипвам им захар и ги оставям. Благодаря още веднъж!
Виж целия пост
# 678
Имам два бързи кулинарни въпроса Simple Smile
1. Търся проверена и не много труднарецепта за домашен сладолед.
2. Разбиването на белтъци почти винаги ми е несполучливо. Студени и или на стайна температура трябва да са яйцата?
Благодаря!

http://ipeychev9.blogspot.bg/2017/06/blog-post.html

Благодаря на всички за предложенията, но първо направих този и стана страхотен! Благодаря за рецептата!
Виж целия пост
# 679
Milmich, благодаря за доверието! Flowers Hibiscus


Скрит текст:
И аз с подобен въпрос. Имам доста ягоди какво да ги правя. Върти ми се идея за някакъв сок, но да го стерилизирам?

Сладко си направих, компот не обичаме.

Сироп от ягоди


Скрит текст:
Може би не е за тук въпроса ми но все пак ....имам страшно много прясна мента какво мога да направя с нея ?!

Сироп от мента


http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/06/blog-post_9.html

Виж целия пост
# 680
Гъбите пачи крак трябва ли да се сварят?
Виж целия пост
# 681
Гъбите пачи крак трябва ли да се сварят?
с каква цел да ги вариш?
за мен най-подходящи са запечени на грил.
Виж целия пост
# 682
Гъбите пачи крак трябва ли да се сварят?
Не, овкуси и печи, масло, сол, чесънче и завивам в хартия за печене. Махни само пънчето, че е по-жилаво.
Виж целия пост
# 683
Късно ми отговорихте....сварих ги,з-то съм готвила едни замразени и ми бяха жилави...доста се свиха...утре ще ги направя на тиган с масло,чесън и копър,дано не станат прекалено жилави от толкова готвене
Виж целия пост
# 684
Ако са замразени сурови май всякакви гъби стоят жилави после, поне на мен не ми харесва така и сварявам или поне бланширам преди замразяване.
Виж целия пост
# 685
Ако са замразени сурови май всякакви гъби стоят жилави после, поне на мен не ми харесва така и сварявам или поне бланширам преди замразяване.
Не, не са жилави замразените, но е грешка да се замразяват, губят от ароматите и качествата си.  Гъбите не обичат студ , а замразени направо са за изхвърляне. Освен това при размразяване поемат много от водата, те затова не се измиват и под течаща вода , а се белят само и с влажна кърпа се избърсват,  това им пречи на вкусовете им качества при топлинна обработка. Но всеки си има вкус. Peace
Виж целия пост
# 686
Пресни са най-добре, разбира се, но се е случвало да ми друснат вкъщи количества дето няма как да ги сготвя и да се изядат. Майка ми също е замразявала инцидентно... ами гумени ми стоят, ако са замразени сурови, както и да се сготвят после. Ако са били бланширани/задушени/сварени са по-добре, поне не толкова зле де.
Наистина всеки си има вкус и си преценява как да постъпи, не всеки би изхвърлил гъбите вместо да ги съхрани ако има начин.
Виж целия пост
# 687
 Здравейте! Дадоха ми тарама хайвер (нали така се казва на хайвера разбит като майонеза?) Гледах в интернет поднесен само на препечени филиики. Има ли и други рецепти, в които да го вложа? На салата с варени картофи,  например, дали би се получило?
Виж целия пост
# 688
но се е случвало да ми друснат вкъщи количества дето няма как да ги сготвя и да се изядат.

баща ми ги маринова в буркани и стават страхотни.
мариновал е кладница и сарнели мисля. поне знам, че аз едно време носех много сърнели и не успявахме да ги изядем веднага. Peace

рецепта нямам, това само като идея. Peace
Виж целия пост
# 689
Здравейте! Дадоха ми тарама хайвер (нали така се казва на хайвера разбит като майонеза?) Гледах в интернет поднесен само на препечени филиики. Има ли и други рецепти, в които да го вложа? На салата с варени картофи,  например, дали би се получило?

кое искаш да вложиш? хайвера или вече когато е разбит (тарама)?

разбит го ползвам като пълнеж в солени тарт: блатът е изпечен и охладен, слагам хайвера и отгоре пресни зеленчуци. по-удобно е да са малки формички. Peace

с картофи също е вкусно, както и с варени яйца или със салата. аз го харесвам и с маслини.
ползваме го и като дип и го ядем с пръчици от зеленчуци.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия