За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 73 634
  • 729
# 60
правих пица,но тестото ми залепна яко за тавата Sad ...защо
Виж целия пост
# 61
Може ли да дадеш малко инфо за термометъра .....цена ,място откъдето е закупен и едно фото ,моля 😁
Аз като пека кекс на 180 —200 градуса иииии отнема час и половина !!!
[/quote]
Имам термометър за месо и зеленчуци

за фурна




и този ми е за сосове

имам и още един но не го намирам на изображение ,за да ти го покажа.

Кекс на 200 градуса за час и половина, та аз ще извадя въглен.  newsm78
Виж целия пост
# 62
И на мен ми стана интересно за термометрите Simple Smile Откъде да си ги вземем?
Виж целия пост
# 63
И на мен ми стана интересно за термометрите Simple Smile Откъде да си ги вземем?
Аз имам за фурна и за месо от Лидл, пускат ги от време на време на промоция.
Виж целия пост
# 64
Може ли да дадеш малко инфо за термометъра .....цена ,място откъдето е закупен и едно фото ,моля 😁
Аз като пека кекс на 180 —200 градуса иииии отнема час и половина !!!
Имам термометър за месо и зеленчуци

за фурна




и този ми е за сосове

имам и още един но не го намирам на изображение ,за да ти го покажа.

Кекс на 200 градуса за час и половина, та аз ще извадя въглен.  newsm78
[/quote]
Може да е и от фурната защото е стара вече на +30г е вече
Виж целия пост
# 65
И на мен ми стана интересно за термометрите Simple Smile Откъде да си ги вземем?
От къде ги взимам ли, ми.. най-вече си харесвам от подходящата фирма, а тя е Gefu и поръчвам онлайн. Доставят ви ги  почти веднага. Има много модели, трябва да се разтърси и ще си намериш този който ти е най-подходящ за теб, според цената. Този който ми виси във фурната е най-непретенциозен , но ми върши разкошна работа  около 22-25 лв. беше има и по-евтини за по 11 лв. същата работа ще върши.
Виж целия пост
# 66
Мога ли да сложа във фризера тиквички , имам няколко? А после какво ще представляват и на  какво да ги сготвя?
Виж целия пост
# 67
Благодаря, marcheva! 😊
Виж целия пост
# 68
Мога ли да сложа във фризера тиквички , имам няколко? А после какво ще представляват и на  какво да ги сготвя?
Аз съм слагала като ми останат и скоро няма да се ползват.
Оставяш да се отпуснат леко- тогава най- добре се нарязват.
За супа, мусака, крем супа, за нещо с ориз, гювеч ...
Пускат доста вода и за кюфтета или пържене не се получават, но спасяват положението.
Виж целия пост
# 69
Слагала съм и настъргани преди години.  След това добре изцедени,  объркани с яйца, сирене, брашно, копър....като за кюфтета и изпечени в силиконовата форма.
Виж целия пост
# 70
И за крем супа са идеални от там
Виж целия пост
# 71
Имам готова изпечен изпечен блат за чийзкейк, или пай. От Лидъл. Моля, дайте идеи как да направя нещо вкусно и ефектно.
В постоянния асортимент ли са тези блатове?
Виж целия пост
# 72
Мога ли да сложа във фризера тиквички , имам няколко? А после какво ще представляват и на  какво да ги сготвя?
Ако имам идея как ще ги приготвям след размразяване, направо нарязани си ги слагам. След като се размразят е по-досадно да се нарежат. Замразявала съм нарязани на кубчета и настъргани. Или направо пакет в който има за едно готвене кубчета тиквички, шепа-две зелени джанки (обичаме да ги слагаме в супата, приятно киселички), че понякога дори и копъра при тях. Настърганите си стават за кюфтета след като се отцедят добре, те и пресните пускат много вода като се посолят.
Замразявала съм и изпържени, също не са крайно зле след това.
Говоря за тиквички от домашна градина, в случай че има значение. Купени, няма и смисъл според мен, просто купувам колкото ми трябват в момента.
Виж целия пост
# 73
Имам готова изпечен изпечен блат за чийзкейк, или пай. От Лидъл. Моля, дайте идеи как да направя нещо вкусно и ефектно.
В постоянния асортимент ли са тези блатове?
Не знам, бяха останали 3, но аз за първи път ги виждам. И взех да пробвам, хареса ми.
Пишеше на френски на кутията, ще са останали от някоя френска седмица....
Виж целия пост
# 74
Биляна, ако са готови блатове, тип пандишпан, може да разбиеш една течна сметана, да смесиш с маскарпоне, закв. сметана, топено сирене - каквото ви е вкусно у вас, и отгоре ягодки на филийки или половинки. Хем сезонно, хем лесно, хем вкусно. Simple Smile

Ако пък е маслено тесто, тип за пай, в което се съмнявам, бих сложила свежи плодове на ветрило и запичаш във фурната. При поднасянето - лъжица заквасена сметана или ванилов сладолед отгоре.

И благодаря на Пепи за темата, чак сега я открих. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия