За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 73 624
  • 729
# 585
vici75 може спокойно да замразиш.
Виж целия пост
# 586
vici75 може спокойно да замразиш.
+++++ 1.
Виж целия пост
# 587
Ако нарежа зелен лук и го пъхна във фризера(после директно да вадя и да слагам в салата, примерно), ще мяза ли на нещо?
Виж целия пост
# 588
Аз замразявам копър и дивисил. Свежи са ми като токущо откъснати. Но за лук нямам на представа. ОСвен да пробваш в едно малко пликче да видиш....
Виж целия пост
# 589
Аз замразявам копър и дивисил. Свежи са ми като токущо откъснати. Но за лук нямам на представа. ОСвен да пробваш в едно малко пликче да видиш....
Копър, магданоз, целина - всичко имам Simple Smile
Ама за лука се чудих... Май наистина ще пробвам с малко, пък да видим Simple Smile
Виж целия пост
# 590
Ако нарежа зелен лук и го пъхна във фризера(после директно да вадя и да слагам в салата, примерно), ще мяза ли на нещо?

Бялата част я нарежи, но перцата съхрани цели и ги режи още замразени преди употреба. Като се размразят стават идеално за салати.
Виж целия пост
# 591
Аз съм замразявала нарязан зелен лук. После го ползвах за готвене, свеж беше, не потъмнял.. На салата, обаче, не съм слагала. Peace Пробвай, пък ако не ти хареса, ще го използваш за готвене.
Виж целия пост
# 592
Аз замразявам копър и дивисил. Свежи са ми като токущо откъснати.

как замразяваш девисила? само листенцата ли?
аз изсушавам няколко листенца, че не го ползвам много.
къде го слагаш?
имам 2 големи растения.
Виж целия пост
# 593
Девисилът ми е любима подправка, на всичко мога да го слагам. Измивам го, отцеждам хубаво, нарязвам както за готвене и слагам в пакетчета във фризера. Peace
Виж целия пост
# 594
Аз замразявам като ги измия, подсуша и нарежа и после в отделно пликче, магданоз, копър, целина, девисил...
Обаче девисилът и джоджена не си запазват миризмите. То не, че останалите ухаят, но тези две подправки се отказах да ги замразявам. Съвсем нищо не остава.
Виж целия пост
# 595
Девесил замразявам на букетче. После вадя букетчето, режа от края колкото ми трябва, и пак при ибирам. Ароматът е силен, все едно съм сложила току що откъснат.По същия начин процедирам и с магданоз, джоджен, целина.
Виж целия пост
# 596
хм, аз не го режа - слагам едно листо и го вадя после. даже понякога половин, че е много силен ароматът.
къде го слагате? аз само на супа с месо... newsm78

изсушен пак си има аромат, по-малко но усещам като готвя.
Виж целия пост
# 597
Момичета,моля за идея-имам 2 пак.крема сирене(bg),имам и 2 малки течни сметанки за разбиване...ще стане ли нещо като чийз или някакви соленки да предложите със сиренето( ако е и с типово брашно...)Благодаря!
Виж целия пост
# 598
Слагам го на всичко с риба и на пилешка супа.На последното ме научи жена от с. Чифлик, опитах и много ми хареса.
Виж целия пост
# 599
Аз замразявам като ги измия, подсуша и нарежа и после в отделно пликче, магданоз, копър, целина, девисил...
Обаче девисилът и джоджена не си запазват миризмите. То не, че останалите ухаят, но тези две подправки се отказах да ги замразявам. Съвсем нищо не остава.

https://www.edna.bg/zdravoslovno/devesil-podpravkata-koiato-dava … uper-sili-4639900
По малко късам от градината подправки и суша.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия