КОЗУНАЦИ 2018 & 2019

  • 64 324
  • 745
# 720
Великденски Бриош на Кралицата - Brioche Della Regina с пълнеж от крем Пастичери и кандирани плодове





Голям разкош се получи  Heart Eyes
Виж целия пост
# 721
Здравейте момичета! Hug Явно, с пълна сила върви репетицията на козунакоправенето, щом, тук е толкова тихо!
Сега едно въпросче: след като опечете козунака и го извадите от фурната, веднга ли го вадите от формата, и слагате да изтива върху решетка? Защото аз изчаквам няколко минути и го вадя от формата, но забелязвам, че лекинко ми спада.Та, се чудя дали на не го оставя във формата да изтине хубаво и тогава. Дали, така ще е по-добре?
Виж целия пост
# 722
Аз ги изчаквам да изстинат напълно и след това ги видя от формата
Виж целия пост
# 723
Във формата са докато не стигнат до масата.  Преди консумация ги пускам във фурната да се отпуснат.  А и аз повечето  раздавам -  във форма е по удобно.
Виж целия пост
# 724
Във формата задължително слагам хартия за печене. Ваденето е лесно, формата чиста, аз доволна.
Виж целия пост
# 725
Аз пък, ако пека във форма (и дори свободно), изчаквам за 10мин.  и после вадя на решетка. Ако остава в във формата повече се овлажнява. Ако го изваждам веднага след като излезе от фурната е още мек/чуплив.  Но спадане не съм имала.
Виж целия пост
# 726
Desyvalko  в машина ли месиш тестото, мн хубави конци са ти се получили.  Много вкусно изглежда....
Да, в хлебопекарна машина меся 😊
Разкошен е козунака, а аромата е един път от махлеба!

Как точно в хлебопекарната го месиш, какъв е редът за слагане на продуктите?
Виж целия пост
# 727
Дойде време за Великденските ястия, козунаци... Simple Smile
Обожавам да меся козунаци, правя го рядко. Марчева ме научи с подробна инструкция,
за което съм й много благодарна.
Ще искам тази година да пробвам няколко нови рецепти.
Виж целия пост
# 728
Аз пък, ако пека във форма (и дори свободно), изчаквам за 10мин.  и после вадя на решетка. Ако остава в във формата повече се овлажнява. Ако го изваждам веднага след като излезе от фурната е още мек/чуплив.  Но спадане не съм имала.
Точно! + 1.

.............
Ще искам тази година да пробвам няколко нови рецепти.
Люси, здравей!  Hug
Виж целия пост
# 729
.............
Ще искам тази година да пробвам няколко нови рецепти.
Люси, здравей!  Hug
[/quote]

Здравей, Марче. Тези дни много мислех за теб. Много се надявам, че си здрава и все така готина.
Надявам се, че и прекрасното ти семейство е добре.

А сега по темата на козунаците: дай някаква идея за рецептата. Аз само правя 2 вида по твоите рецепти.
Виж целия пост
# 730
Как точно в хлебопекарната го месиш, какъв е редът за слагане на продуктите?
Редът е все същият като за хляб.

О, Люска, привет!  Simple Smile
Виж целия пост
# 731
Днес като си ровех из нета, търсейки за някои неизвестни за мен начини и рецепти за козунаците, попаднах на рецептурник( учебник) за правене на хляб и хлебни изделия издаден  миналият век. Та, там какво прочетох за козунаците: В общи линии съставките са същите-мляко, яйца, брашно, мая,олио, лимонова и ванилова еденция. Количествата са промишлени. Но, най интерсното беше на края:
"След изпичането му, изчакваме около 5-6 минути и готовият козунак намазваме с гъст, варен, захарен сироп 2:1 вода и захар, и се ръси със захар / хубаво е да е по едра/."Някой пробвал ли това?
Виж целия пост
# 732
Не съм го пробвала,но съм виждала едно време в пекарните за закуски,така да мажат козуначените кифлички.Явно са си спазвали учебниците(сега не съм сигурна дали го правят-Джема може да каже)
Виж целия пост
# 733
Няма ли да лепне така?
Колебая се с какво да мажа козунака отгоре - с белтък или жълтък?
И да отбележа, че много от линковете в първия пост са неактивни.
Виж целия пост
# 734
Аз, мажа само с белтък!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия