За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 892
  • 743
# 45
Здравейте!

Имам един месец въпрос: с какво мога да поднеса бобен хумус?

ние го ядем с пръчици от зеленчуци или с чипс от тортиля.
също и със зелена салата или задушени зеленчуци.

с яйца и млечни ми е тежко, мъжът ми също не го яде към месо. Peace
Виж целия пост
# 46
Как да оползотворя листа лобода? Хич не ми се хвърля.
(иначе имам налично: кайма, кис.мляко, яйца, пресен лук, домати...)
Виж целия пост
# 47
С две опаковки маскарпоне /по 250 мг. всяка и с изтекъл днес срок/ мога ли да забъркам сладолед или по-подходящо е за крем?
Виж целия пост
# 48
Искам да направя пресни картофи на фурна, нарязани, но да не залепват на тавата, че да ги стържа после. Може ли да сложа хартия за печене или да намажа отдолу с масло първо?
Виж целия пост
# 49
Аз слагам хартия за печене.С нищо не я мажа Simple Smile
Виж целия пост
# 50
С две опаковки маскарпоне /по 250 мг. всяка и с изтекъл днес срок/ мога ли да забъркам сладолед или по-подходящо е за крем?
https://vicktory.wordpress.com/2014/07/18/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0% … arpone-ice-cream/
http://vanillka.com/2016/04/22/mascarpone-icecream/

http://angellovescooking.blogspot.com/2013/05/mascarpone-strawbe … ry-ice-cream.html
Виж целия пост
# 51
С две опаковки маскарпоне /по 250 мг. всяка и с изтекъл днес срок/ мога ли да забъркам сладолед или по-подходящо е за крем?

Опитайте го първо на вкус миналия ден изхвърлих цяла кутия с изтекъл срок, но запечатана е била през цялото време. На вкус беше пълен ужас и го изхвърлих
Виж целия пост
# 52

Благодаря Ала-Бала Flowers Hibiscus
Ще го опитам първо както ме е посъветвала dani-ela-80. Не ползвам често маскарпоне и като имам предвид дългата трайност на повечето продукти съм с идеята, че ще е ок, но ще видим.
Виж целия пост
# 53
Мога ли да замразя течна млечна сметана? Отворих я в събота, но няма шанс до края на седмицата да я употребя - 800 мл остатък е.
Виж целия пост
# 54
За какво мога да ползвам пресен джоджен и розмарин?
Виж целия пост
# 55
Мога ли да замразя течна млечна сметана? Отворих я в събота, но няма шанс до края на седмицата да я употребя - 800 мл остатък е.
Не е препоръчително да се замразява, защото в процеса на замразяване се разцепва на малки късове.
За какво мога да ползвам пресен джоджен и розмарин?
Аз ги ползвам първото в боб, а розмарина на фокача набождам преди печене, после става много вкусен.
Виж целия пост
# 56
Имам ги в по-голямо количество,зор беше да ми донесат пресни,а сега седят и се чудя как да ги ползвам...май пак ще ги изсуша...
Джоджен на песто ще стане ли или е силен аромата?
Виж целия пост
# 57
И двете можеш да изсушиш, джоджен на песто...не бих си го причинила , но ако ти допада давай. Аз имам едно бурканче сух от не знам кога вече...много рядко ползвам, то и  боб не готвя през ден затова.
https://medpedia.framar.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8% … D1%82%D0%B2%D0%B0
Виж целия пост
# 58
Джоджен ползвам и когато готвя картофена каша, агнешко, но сухият ми допада повече.
Тази година си купих растение розмарин и го засадих в градината. Досега не съм ползвала много, но съм гледала, че Джейми Оливър го ползва за овкусяване на меса (сложи клонка , докато се готви).
Виж целия пост
# 59
. Една позната си прави песто от джоджен още копър и мента вътре и много си го харесва
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия