За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 552
  • 739
# 105
Ако добавиш и патладжан и лук, всичко на шайби, става рататуй.
Виж целия пост
# 106
Здравейте,предложете лятна манджа с тиквички и домат?
За мен това е невъзможна комбинация. Поне, по мое лично мнение тиквички и домати въобще не си отиват в едно ядене.
https://albisrecipebook.blogspot.com/2018/07/blog-post_31.html?m=1
Виж целия пост
# 107
Здравейте. Имам около 7-8 кг краставици Гергана. Има дребни има и по големи. Дайте идея на какво да ги направя.
Нарязваш на ситно и във фризера за тататор през зимата. Слагаш ги замразени в айрана. Пак омекват, но никъде другаде не стават. В блога ми има Слънчеви туршиени краставички, но линк не мога да дам от тук.
Виж целия пост
# 108
Здравейте,предложете лятна манджа с тиквички и домат?
Една много вкусна и лесна "Лятна манджа с тиквички" - точно с тиквички и домати  - тук съм я описала стъпка по стъпка: https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D1%87%D0%BA%D0%B8
И не е вярно, че тази комбинация не върви, напротив тиквички и домати много си тичат. Пробвай и няма да съжаляваш за похабен труд и продукти.
Виж целия пост
# 109
Здравейте. Имам около 7-8 кг краставици Гергана. Има дребни има и по големи. Дайте идея на какво да ги направя.
Преди години в чужбина , ядох невероятно вкусна туршия именно от големи краставици, които бяха оваляни в нещо бяло ... - суха марината? Така и не можах да разбера, пък и не можех да питам, че не говоря местния език и бях сама на пазара. Ако някой има идея как може да се направи ...???
А сега за твоята ситуация. Първи вариант - предложението на Пепчо.
Втори вариант - правиш ги на туршия. Нарязваш ги на по-дебели кръгове и ги напъхваш в буркани с чесън + копър. Отгоре заливаш с маринатата-фикс на Йоткер - сладко-киселата или пикантната. Не се стерилизират, защото маринатата е гореща. На капачка веднага обръщаш. Правила съм такова нещо с тиквички и става много добре. Поне можеш да опиташ.
Виж целия пост
# 110
Искам да направя пълнени печени печурки. Имам масло, настъргана моцарела, пармезан, чесън. Как да ги приготвя? Гледам разни рецепти из нета, но не съм сигурна в никоя. Звучи, като да не мога да сбъркам, ама знам ли.

В тази рецепта са гъби Портобело, но те силно приличат на печурките, така че съвсем спокойно се заместват. Важното е да си ти големи гъбите, да имат голяма шапка. Това е само един вид предложение, ти можеш да ги напълниш с каквото си искаш, но сосовете които съм посочила са чудесни и можеш да ги ползваш.

http://recepti.gotvach.bg/r-76309-Пълнени_гъби_Портобело_на_фурна

Виж целия пост
# 111
Благодаря за предложенията за гъбите. Направих ги по усмотрение и много ги харесаха.
Марчева, гъбаците бяха с огромни шапки. То от там тръгна да искам да направя пълнени  Grinning
Виж целия пост
# 112
Здравейте,предложете лятна манджа с тиквички и домат?

Моят вариант на тиквички е следната- нарязвам тиквички и картофи, които редувам, върху тях поливам малко олио и запичам, докато картофът е готов. Поливам с домати и нарязани на парченца чушки и отново във фурната, водата трябва да изври и остане на мазнина. Подправки- дафинов лист в доматите и червен пипер. Температурата е 180С.
Ами, това е ...
Виж целия пост
# 113
Крем карамел с кроасани на водна баня ли се пече?
Виж целия пост
# 114
Крем карамел с кроасани на водна баня ли се пече?
Аз го пека на водна баня.
Виж целия пост
# 115
Ако си направя сега кьопоолу и го замразя в бурканчета за зимата, дали ще става за ядене след размразяване, след няколко месеца /когато вече няма патладжани/? Някой пробвал ли е?
Мерси предварително.
Виж целия пост
# 116
Защо не си стерилизираш няколко бурканчета? На мен замразено кьополу не ми харесва, но ако се разбие с олио и чесън става някак.
Виж целия пост
# 117
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪,кьопоолу не съм замразявала,но често си замразявам печен патладжан с който става много бързо и печени чушки винаги имам от мама (домат не винаги слагам)И пържен патладжан съм замразявала .
Кьопоолу си мисля че може да стерилизираш в бурканчета за по-добър вкус,майката на мъжо прави,мисля че за около десетина минути.
Виж целия пост
# 118
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪,кьопоолу не съм замразявала,но често си замразявам печен патладжан с който става много бързо и печени чушки винаги имам от мама (домат не винаги слагам)И пържен патладжан съм замразявала .


+1 за замразен патладжан с печена чушка. Така винаги можеш да си направиш кьопоолу. Аз не слагам домати
Виж целия пост
# 119
В момента се занимавам със замразяване на печени патладжани и чушки, точно с цел правенето на кьопоолу за зимата. И за да ми е по- лесно на ден по една доза чушки или патладжани във фурната. Утре- пак.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия