За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 180
  • 739
# 540
Сигурно и на някя от вас се е случвало да бие прекалено сметана. Днес правих опит за сладолед и тъй като не бях разбивала досега течна, не знаех етапите. Набързо се надигна, после леко спадна и стана .............
И процедурен въпрос - миете ли бъркалките след всяко разбиване че аз 3 пъти го правих - съответно след жълтъци, сметана, белтъци. Но сладоледът стана, оказа се фасулска работа.
Избила си я, ти направо си я пребила,  на хубаво домашно масло. Добре ще е да го изстискаш през тензух за да се отдели водата му, остава бътермилк , както ти е написала Poni69, може да я вложиш в сладкиш, там където е указано по рецепта, иначе ... аз ако нямам необходимост от нея я изхвърлям. Няма дълъг срок на годност. Това масло също няма дълъг срок на годност.
Бълкалките  винаги ги измивам и подсушавам , ако ще разбивам белтъци, това е задължително, за  смеси другите не е.
Виж целия пост
# 541
Освен за сладкиши, ако месите хляб и подобни също става да се вложи течността, която ви се е отделила. Хляб, питка, закуски, мекици... замесени с такова нещо или със суроватка стават много вкусни. Суроватка от домашно сирене съм си замразявала точно за месене, на порции, предполагам че и това ще може да се замрази ако не ви е до него сега, а не искате да го изхвърляте.
За маслото ясно - отцеждане, по принцип май се изплаква и с вода за да няма млечен остатък и да трае повече, но вашето едва ли да е количество дето да се задържи дълго, ще си го изядете с кеф.
Виж целия пост
# 542
От къде мога да купя натурално крема сирене в голяма разфасовка, трябва ми около един килограм?
Виж целия пост
# 543
Вече започнах маслото, не е много - от сметана 250 мл колко масло е...
Току-що синът ми превяви претенции за някакви мъфини, така че ще замине там.
Не съм и мислила, че за има-няма минута ще изкарам масло. Както съм писала, въпреки немалката си възраст нямам опит с течна сметана, това ми беше сефтето.
Благодаря за отговорите и хубав ден на всички!  bouquet
Виж целия пост
# 544
Чела/гледала съм два варианта за спасяване:
Вариант 1:Според Марта Стюърт, ако се добави малко неразбита сметана, към пребитата и се разбие отново - сметаната ще се оправи.
Вариант 2: След охлаждане на пребитата сметана се пробва да се разбие отново.
Но не съм провала нито единия вариант...
Виж целия пост
# 545
понякога атм. налягане играе роля и независимо колко кратко и напълно правилно разбита, сметаната си става на масло. Peace
забравих обаче дали при ниско или високо  newsm78

ir74, да това е идея. ама блокчето пак не става хрупкаво.  Rolling Eyes
иначе аз скоро лепих пуканки и динкел попс с разтопени машмелоус.
ама не е много здравословно  Whistling
Виж целия пост
# 546
С коя подправка мога да заменя кимион кой ми липсва в момента
Виж целия пост
# 547
Какво ще правиш?
Виж целия пост
# 548
nen-40 кюфтета
Виж целия пост
# 549
нищо не се доближава до вкуса на кимиона.
Като иммам предвид, че много хора правят  кюфтетата с чубрица,  или риган (така овкусяват каймата) мога да предложа да пробваш с някоя подправка от тях. Едната само и черен пипер. Аз като човек, нехаресващ чубрицата на кюфтета вече, бих заложила на риган и черен пипер Simple Smile
Виж целия пост
# 550
нищо не се доближава до вкуса на кимиона.
Като иммам предвид, че много хора правят  кюфтетата с чубрица,  или риган (така овкусяват каймата) мога да предложа да пробваш с някоя подправка от тях. Едната само и черен пипер. Аз като човек, нехаресващ чубрицата на кюфтета вече, бих заложила на риган и черен пипер Simple Smile
Също не съм за чубрица, а за наситнен магданоз, риган, черен пипер,  сол
Виж целия пост
# 551
а, да - магданоз също.
Виж целия пост
# 552
Здравейте, колко грама тесто ми трябва за тава с определен диаметър, за тънка пица?
Виж целия пост
# 553
колко  ти е определения диаметър обаче? 
Аз си правя повече тесто, разточвам, или раздърпвам,  колкото ще е кръгчето на пицата , останалото си го събирам и по-късно, или на другия ден правя  друга пица, пърленка, или нещо такова.
Виж целия пост
# 554
Вместо кимион малко смлян чимен можеш да им сложиш на кюфтаците, още мащерка, риган, но всичко е въпрос на вкус.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия