За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 449
  • 739
# 660
Като правя мусака, слагам доматите докато задушавам каймата. Освен това леко запичам долният ред картофи с малко олио, докато правя каймата. По правило пека 1 час, заливката слагам за 20-25 минути, преди да е готова мусаката.
Виж целия пост
# 661
Пак са леко несварени картофите...мисля че от доматите така се получи Thinking
Виж целия пост
# 662
Пак са леко несварени картофите...мисля че от доматите така се получи Thinking
винаги в каквото и да слагам настъргани картофи, все стоят като хрупкави, като неготови, не знам защо. Иначе много обичам картофи, но някои сортове са доста капризни и не стават добре, хрупат, а това го мразя
Виж целия пост
# 663
Никога не слагам домати на мусаката. Само малко червен пипер.
Виж целия пост
# 664
Помощ момичета!Трябва ми рецепта за консервиране на тиквички които да могат да се приготвят зимата на мусака,супа и други подобни непретенциозни гозби.
Виж целия пост
# 665
Помощ момичета!Трябва ми рецепта за консервиране на тиквички които да могат да се приготвят зимата на мусака,супа и други подобни непретенциозни гозби.

Режеш на кубченца и замразяваш в пликчета във фризера. Такива използвам в манджи, мусака, супи. Замразих една година и на кръгчета за пържене, но не стават според мен. Получиха се някакви гумени, не ни харесаха.
Виж целия пост
# 666
Пак са леко несварени картофите...мисля че от доматите така се получи Thinking
Не, не е от доматите, а от сорт картофи.
Виж целия пост
# 667
Помощ момичета!Трябва ми рецепта за консервиране на тиквички които да могат да се приготвят зимата на мусака,супа и други подобни непретенциозни гозби.

Режеш на кубченца и замразяваш в пликчета във фризера. Такива използвам в манджи, мусака, супи. Замразих една година и на кръгчета за пържене, но не стават според мен. Получиха се някакви гумени, не ни харесаха.
Благодаря,но не ми харесва вкуса на замразените тиквички,тричави ми стоят някък Затова искам  тиквичките да са в буркани
Виж целия пост
# 668
Тиквичките бабата на мъжо ги прави със сол и аспирин,пропорции незнам,но намерих тази рецепта
http://m.kulinar.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D … _l.r_i.50487.html
Предполагам и на кубчета ще стане.
Иначе тези на кръгчетата от буркан сме ги пържели .
Виж целия пост
# 669
Пак са леко несварени картофите...мисля че от доматите така се получи Thinking
Не, не е от доматите, а от сорт картофи.
+1 . Винаги слагам домати на мусаката, или яхнията с картофи. В повечето случаи готвя със сорт домашен Simple Smile веднъж обаче готвих една яхния, на която варих над час картофите (тогава купени) и така и не омекнаха.
Виж целия пост
# 670
Не беше готова...картофите бяха леко твърди,още за 1/2ч я пуснах само отдолу...Дали от доматите е причината?Сложих 2бр настъргани,около 200гр

Доли, на колко градуса я печи тази мусака?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_1956.html
Виж целия пост
# 671
имат ли значение градусите на печене от момента, в който заври мусаката във фурната?
Виж целия пост
# 672
Да имат, също така на вентилатор или без..на вентилатор и 220° ми се опича много бързо.
Какви са пропорциите за заливката от снимката по-горе? Никога не ми е ставала така плътна заливката.
Виж целия пост
# 673
тюх, пък не съм забелязала до сега. На един картоф ако му трябват 20 мин  да омекне, как ще омекне за 8? (извън микровелето?) Не говоря за запичане, или като цяло време за готвене - въпросът ми е за времето , в който мусаката /манджата  е завряла. до сваряването на картофа.  Много ясно, че на 220 с вентилатор ще заври два пъти по-бързо, отколото на 180 без вентилатор, примерно.  И това го знаят повечето от питащите и пишещи тук  Изключвам времето за готвене в тенджерите под налягане, там условията са други
Виж целия пост
# 674
На вентилатор на 200' я готвих мусаката.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия