Избор на миксер

  • 13 915
  • 54
КАК ДА ИЗБЕРЕМ МИКСЕР?

Като за начало трябва да се зададем въпросът, от какво точно имаме нужда? Необходимо ли е до доплащаме за допълнителни приставки, като на пример пасат и подобни? Пазарът предлага голямо разнообразие от модели, цветове и цени, така че крайната дума имате Вие. Вземете най-практичния и най-необходимия модел за Вашата кухня.

Ето все пак и няколко неща, на които е добре да обърнете внимание:
Приставки – Както споменах по-горе, повечето миксери са с многобройни аксесоари – различни приставки и бъркалки. Помислете кои ще отговорят на Вашите нужди. Няма смисъл да купувате кухненски уред с голям брой аксесоари, защото вероятността да не използвате повечето от тях е голяма. Най-използваните бъркалки са тези за разбиване на яйца, които са задължителни за всеки миксер. Допълнителните приставки, които също се случва да се използват по-често са тези за разбиване на сметана и такива за объркване на тесто. Бъркалките за тесто са често срещан аксесоар, но са ненужни, ако миксерът е с мощност по-ниска от 300W. Тестото може сериозно да затрудни миксер със слаб електромотор и в резултат на това да изгори. Някои от миксерите могат да бъдат комбинирани с пасатор – този вариант е доста практичен, тъй като така имате два уреда в един.

Цена – Важен фактор, но нека не е водеща при избора Ви. Разгледайте, какви екстри и допълнения има избрания от Вас миксер, защото не винаги по-скъпото е по-хубаво. Не се насочвайте веднага към най-скъпия или най-евтиния модел. Най-важно е, просто уредът да покрива потребностите Ви.
Ако искате да закупите миксер, който ще се използва за разбиване на кремове и по-леки съставки, достатъчната мощност е 200W. За приготвяне на по-гъсти, като тесто, добре е да изберете такъв с мощност не-по-ниска от 300W.
Брой степени - Това е един маловажен фактор, обичайно 3 степени са повече от достатъчни. Наличието на отделен "турбо" бутон, с който скоростта значително се увеличава е желателно, той е идеален за разбиване на бучки в тестото, например.

Обобщение: Не се хвърляйте на най-евтиния китайски миксер за 15-тина лева, но и не е нужно да давате излишни пари за безкрайно скъпи и мощни уреди, в комплект с куп приставки, ако нямате нужда от тях. Гледайте приставките да са изработени от неръждаема стомана, защото хромираните с времето покритието се надрасква и избива ръжда.
Виж целия пост
# 1
Аз исках към миксера да има метална купа,да има достатъчно приставки и да е с по-голяма мощност.На прилична цена естествено.Да не е турски или китайски.
Виж целия пост
# 2
от личен опит бих казала, че миксерите с купи не са достатъчно практични, определено предпочитам ръчен. мощността е важна и в този смисъл 200 W е крайно недостатъчно.
Виж целия пост
# 3
Това за купите не е вярно, просто трябва да знаеш как да я ползваш, удобство си е. А пък планетарните са просто чудо.
Виж целия пост
# 4
какво пък толкова сложно има в използването на миксер с купа, извинявай? да не е ядрена физика...
казах, че на мен не ми допадат, не ангажирам никого с мнение. използвала съм достатъчно видове миксери, за да преценя за себе си.
Виж целия пост
# 5
Не е ядрена физика, но много жени не знаят как правилно да разбиват и после се оплакват, че не става добре.
Виж целия пост
# 6
Миксерите с въртяща се купа са голямо улеснение. Хем не ти се изморява ръката да държиш миксера, хем и докато се разбиват яйцата или каквото там се разбива, можеш да си подготвяш другите съставки.  Laughing
Голям мерак ми е планетарният миксер, само липсата на място ме спира да си взема и такъв.
Виж целия пост
# 7
Голям мерак ми е планетарният миксер, само липсата на място ме спира да си взема и такъв.
Моят планетарен миксер сега мерих е 27/27 см., не е чак толкова много мястото, на Бош е.
Но върши страхотна работа, . Меся тесто за хляб, меся кайма, разбивам яйца и разни смеси за мъфини, домален сладолед и какво ли не. Каната блендер към него също ползвам много, както и приставките за италианска паста.
Виж целия пост
# 8
Моят миксер е Бош с купа и хиляда приставки. И аз съм на мнение, че е много по-удобно, докато той меси тестото (я за хляб, я за пица, я за козунак... абе самунджии хора сме), за което трябват поне 10 минути, аз тичам след детето. Купата се мие лесно, все пак не е загоряла тенджера... Ползвам го всеки ден, две години и половина вече и не е мръднало животинчето - меси, разбива, реже, мели месо, блендира, цеди сок... абе ако започне да прави и мусака и ще се притесня за мястото си в семейството... Satisfied Сега мисля да си купя и приставката за паста 😊
Виж целия пост
# 9
Моят миксер е Бош с купа и хиляда приставки. И аз съм на мнение, че е много по-удобно, докато той меси тестото (я за хляб, я за пица, я за козунак... абе самунджии хора сме), за което трябват поне 10 минути, аз тичам след детето. Купата се мие лесно, все пак не е загоряла тенджера... Ползвам го всеки ден, две години и половина вече и не е мръднало животинчето - меси, разбива, реже, мели месо, блендира, цеди сок... абе ако започне да прави и мусака и ще се притесня за мястото си в семейството... Satisfied Сега мисля да си купя и приставката за паста 😊
Модел и цена моля на миксера !
Виж целия пост
# 10
Моят миксер е Бош с купа и хиляда приставки. И аз съм на мнение, че е много по-удобно, докато той меси тестото (я за хляб, я за пица, я за козунак... абе самунджии хора сме), за което трябват поне 10 минути, аз тичам след детето. Купата се мие лесно, все пак не е загоряла тенджера... Ползвам го всеки ден, две години и половина вече и не е мръднало животинчето - меси, разбива, реже, мели месо, блендира, цеди сок... абе ако започне да прави и мусака и ще се притесня за мястото си в семейството... Satisfied Сега мисля да си купя и приставката за паста 😊

Да, щом се меси редовно с него, да има купичка е улеснение, но имам много хора, които не ги харесват и ползват, защото някои продукти полепват по дъното и стените на купичката и не се разбиват оптимално, както на ръка. Също се оплакват и от пасатора, че е по-добре отделен, защото не им е удобно монтирания към миксер.

На мен ми се е случвало да пробвам да разбия в купичка с миксер "Бош" крем оле на Dr.Oetker, обаче направих грешка, изсипах съдържанието, преди да сипя млякото и резултатът бе, че по-голямата част бе останала по дъното. Пък като тръгна да го разбивам поставяйки съдържанието на пакетчето след млякото, голяма част полепва по стените на купичката и пак не е оптимално разбито. На ръка си го разбивам много по-пълноценно. И с много други продукти го има този недостатък.
Та както написах по-горе, всичко със своите плюсове и минуси. Мен лично не ме мързи, пък и не готвя кой знае колко често, не ми е проблем да жертвам 3 минути, но пък да разбия прецизно, а не съдържанието да остане по стените и дъното. Не ми е необходима купа към миксера.

Ето един пример за дама купила миксер с куп допълнителни приставки, но не ги ползва. Твърди, че ползва само самия миксер. https://youtu.be/MeOUrCmjyhU

Виж целия пост
# 11
Действително мъжко мнение. Grinning Определено за крем на Йоткер миксер от 20 лв ти стига. Не е ядрена физика, ама ей на, хората наистина не знаят как да го ползват, всичко им полепва. Сухи съставки се прибавят по малко, не изведнъж. Ако се налага, спираш, обираш с бъркалката от стените и пак пускаш. Само планетарните си обират всичко сами. Когато се разбиват яйца със захар, първо леко се започва на ръка, ако са малко продуктите, после се закача на стойката. Миксер с купа не е равно на пълен автомат, прави всичко сам, а аз пуша отстрани. Не, той е улеснение в определени операции. Той и затова може да се отделя от стойката.
Виж целия пост
# 12
Действително мъжко мнение. Grinning Определено за крем на Йоткер миксер от 20 лв ти стига. Не е ядрена физика, ама ей на, хората наистина не знаят как да го ползват, всичко им полепва. Сухи съставки се прибавят по малко, не изведнъж. Ако се налага, спираш, обираш с бъркалката от стените и пак пускаш. Само планетарните си обират всичко сами. Когато се разбиват яйца със захар, първо леко се започва на ръка, ако са малко продуктите, после се закача на стойката. Миксер с купа не е равно на пълен автомат, прави всичко сам, а аз пуша отстрани. Не, той е улеснение в определени операции. Той и затова може да се отделя от стойката.

Мъжко да, но да не забравяме, че мъже са най-добрите готвачи по света. Stuck Out Tongue Closed Eyes
И за какво ми е да си играя, да прибавям бавно, или да откачам и закачам миксера от купата, като просто мога да взема подходящ съд и да го разбия на ръка с миксер, обирайки без проблем налепите от стените на съда? За тесто може би е улеснение , но въпреки това човек по-прецизно може да види, къде има бучки, къде трябва да повиши оборотите и да наблегне в дадена зона.

Купата е спорна "екстра", едни не могат да ѝ се нарадват, други не я харесват и не я ползват, като жената от видеото, примерно. За това човек преди покупка, за да не хвърли пари за нещо, което няма да ползва е добре да си направи сметката, че по тези купи полепват голяма част от приготвяните продукти и трябва допълнително да се разбърква, често вървят със специални шпатулки, с които се обират полепите от стените и дъното, което на практика си е излишна играчка и 1 прибор повече за миене. Приставката за пасиране също е малко по-некомфортна за работа, в сравнение с обикновен пасатор, така че често е излишна екстра, особено ако в кухнята вече имате наличен отделен пасатор.

Миксерите за 20лв. както споменах по-горе и за кремчета не стават, пълни боклуци са. Впрочем и марковите не винаги блестят с особена надеждност. Помолиха ме преди време да поправя "Бош", ако не се лъжа 425W беше, сравнително мощен електромотор, не задвижваше бъркалките, а електромотора се чуваше, че работи. Отварям го, и какво да видя, слизал зъбните колела, които задвижват бъркалките, защото са направени от пластмаса. Да не говоря за луфтовете по корпуса, които поне в моите разбирания са недопустими за бранд като "бош".
Виж целия пост
# 13
Да, от всяко дърво свирка не става, както и за всеки влак си има пътник. Всеки с мнението си. Аз по принцип ползвам планетарни миксери, тива е моят избор. Но чат-пат в употреба влиза и ръчният ми немски, 30 годишен миксер.
Виж целия пост
# 14
Bosch MUM5 има доста варианти. Моят е този https://goo.gl/images/yHurfG не знам колко струва в България, но изгубих едната бъркалка и я поръчахме в сервиза им (в нашият малък град имат дори два сервиза), дойде за седмица от Германия за 12лв, тук въобще не намерих, а в Амазон ми искаха 50 евро.
Относно полепването - до сега не ми се е случвало нещо да ми полепне. Няма ред на добавяне на продуктите. Слагам всичко в началото, като в циганско бакърче и му вадя душата, докато не разбърка всичко хубаво. Както казах, понякога работи по 20 минути, че и нагоре. Нямам време да добавям едно по едно, ако рецептата не го изисква изрично (разбиване на белтъци за блат на торта или подобни).
Относно блендера - с него захраних малкия дзвер. Всеки ден, три пъти на ден манджи с месо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия