Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Аблация на сърцето - 9

  • 25 683
  • 512
Добре дошли в новата тема! bouquet

Координати на болниците:

НКБ
Токуда
Стара Загора

Криоаблация:
Скрит текст:
Екип не може да се избере, защото в България единствено проф. Ангелков  я прави. Въпреки това, в Сити Клиник ще ви накарат да подпишете декларация за избор на екип на цена 750 лв. мисля беше. Просто това е легален начин да ви вземат пари, не може да го откажете това. Аз съм с диагноза предсърдно трептене и мъждене. Това към момента е най-новия метод за третиране на мъжденето, не на трептенето. В най-честите случаи при мъждене се изолират четирите белодробни вени, при РФА това се постига с електроди, и чрез изгаряне на последователност от точки в основата на тези вени. Това изисква супер голяма прецизност на човека, който прави процедурата и доста време. При криоаблацията се използва техниката на замразяване и времето се съкращава с 2/3, защото се вкарва електрода във всяка вена, надува се криобалон и за 2-3 минути се замразяват всички точки наведнъж при температура около -73 градуса.
Разбира се, като краен резултат успеваемостта и при двата метода е идентична, но криоаблацията е доста по-щадяща и с по-малки рискове за пациента.
И в двата случая има вариант за повтаряне на процедурата, ако е "изпусната" някоя точка, но докато при РФА отново процедурата трае няколко часа, то ако първия път си имал криоаблация, втория път е по-малко от час. Забравих да спомена, че само веднъж може да имаш криоаблация. Ако се наложи втора или трета процедура задължително се прави РФА.
Статистически успеха при РФА за предсърдно трептене е около 90%, докато при мъжденето е около 70% /РФА и криоаблация/. При втора процедура за мъждене успеха е вече над 90%.
Професора ми сподели, че понякога има случаи на т.нар. "ягодово сърце", където точките са толкова много, че не може да се постигне ефективен резултат с която и да е аблация и там единствения вариант е поддържането с лекарства. Това, разбира се, са доста редки случаи.
Аблацията дава възможност за дефинитивно излекуване на трептенето и мъжденето.
Надявам се да съм бил полезен.

P.S. Рисковете свързани с процедурата ги има, но не са толкова големи, сравнено с ползите. Най-честите усложнения са свързани с хематоми на мястото на влизане, но се разсейват за няколко дена, до седмица. По-сериозните са свързани с тампонада на сърдечната кухина, прогаряне на хранопровода или временно парализиране на нерва, свързан със слънчевия сплит (при криоаблацията), НО всички тези рискове са известни на лекарите и те вземат превантивни мерки да не се случват. АКО се случи, винаги има варинат за реакция, тоест екипите са ВИНАГИ подготвени за евентуалните усложнения.  Досега в България, а и в чужбина, доколкото ми е известно, смъртен случай по време и в резултат на такава процедрура НЯМА.

Предните теми:

1 2 3 4 5 6
7 8
Виж целия пост
# 1
Да поздравим най -активния ни член , нашата мила и добросърдечна Дева !
Момичета , съжалявам ако не съм отговорила на личните ви съобщения , но други притеснения имам сега и просто нямам сили да отговарям . Само ще ви кажа ,че нашите заболявания не са с фатален край ,само качеството на живота е леко влошено на моменти . Желая ви повече оптимизъм ! Бъдете здрави и се наслаждавайте на всеки ден !
Виж целия пост
# 2
Защо никой не пише? Как сте със здравето?
Виж целия пост
# 3
Аз съм жива и на линия Grinning То май по-добре, че не пишем Grinning
Виж целия пост
# 4
Новият Аpple Watch 4 бил имал ЕКГ (засичал като се сложи пръст на екрана). Появи ми се сериозна мотивация да си подменя моя с 4ка. Ако някой се обзаведе по-рано, моля да сподели впечатления в темата.

https://www.theverge.com/2018/9/12/17850660/apple-watch-series-4 … ogram-health-2018
Виж целия пост
# 5
По-добре да пишем, за да споделяме хубави моменти и да се подкрепяме.
Виж целия пост
# 6
Така е, шегувам се Blush

В този ред на мисли - на студено или на топло време се чувствате по-добре?
Виж целия пост
# 7
Аз в топло. Студ не понасям. Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Да така е ,студа активира сърце,което си обича нарушенията.Даже преди много се пазех от него.
Виж целия пост
# 9
Значи не съм сбъркана Grinning Все повтарят хора със сърдечни проблеми да се пазят от жегите, а при мен е чудесно Joy
Виж целия пост
# 10
Не знам дали си въобразявам, но имам чувството, че след като пия кафе екстрасистулите ми се увеличават. Дали е възможно?
Виж целия пост
# 11
Да.
Виж целия пост
# 12
Разбира се, че е възможно. Даже доста хора не пият кафе по тази причина.
Виж целия пост
# 13
Хора,здравейте!
Въпрос. Пътувате ли със самолет? Как се чувствате по време на полета? Като цяло проблем ли е да се пътува, пиете ли нещо? Аз отскоро започнах да имам проблеми със сърцебиенето. Ходих на кардиолог - синусова тахикардия. След няколко месеца на друг,само че в чужбина. В доклада си пишеше,че имам палпитации, след направено ЕКГ - минимална синусова аритмия. Та ми предстои да пътувам със самолет и за това ви питам.Иначе усещането не е никак приятно,от няколко месеца се чувствам ужасно, чудя се дали ще премине от само себе си след като започна да водя по-спокоен начин на живот. На 22 съм, не искам такива проблеми. 😕
Виж целия пост
# 14
Аз летя, да, имам 2 европейски и един презокеански полет, откак ме диагностицираха. Пия си бетаблокера. От полета не ми се засилват усещанията (за разлика от моментите, в които рекета и незаконосъобразното поведение на българските институции ме изкарва извън релси, тогава и бетаблокера не успява да тушира адреналина)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия