Нашите кухни - 76

  • 68 800
  • 751
# 180
Извинявай, разбрала съм точно обратното Rolling Eyes А колкото до млякото, каквито са натурални сега всички продукти, нищо му няма Simple Smile
Виж целия пост
# 181
Нищо му няма и на млякото и на другите продукти. Проверено лично. Друг въпрос е, че на мен не ми е хигиенично, ако всичко не е опаковано или поне покрито с фолио 😉
Виж целия пост
# 182
За какво служи автоматичното рвазмразяване? С тази екстра почти не намирам оосбено ЛГ
Гледай хладилникът да е Total No Frost, не само на хладилната част, ами и на фризерната да няма нужда от размразяване. Ей тук е обяснено много добре на английски и има картинка на вътрешната част на хладилника как изглежда
Скрит текст:
“No frost” system
There is a special fan in this system which creates uniform circulation of cold air inside fridge. Because of it, products are rapidly cool. Moisture is constantly output, that’s why you don’t see a frost. Evaporator, placed inside refrigerator, draws condensate.



«No frost» system is programmed so that fan stops periodically. At this moment a special heater switches on and frost is melting. After it, melt water is expelled into the sump, and evaporates little by little.


Тотал Но фрост му е майката, сериозно. Тотал Но Фрост означава, че и хладилната, и фризерната част са с тази система. Аз съм с такива хладилници от 20 г., първият ми от 1998 г. все още работи, за това време веднъж му е сменян компресора и това е.
При автоматичното размразяване по гърба отвътре се образува скреж, която след това хладилникът (автоматично) размразява - стават на струйки вода, която се стича надолу в един отвор, който обикновено е зад чекмеджето за плодове и зеленчуци. Оттам водата (мътна) отива, по някакви маркучи вероятно, отзад на хладилника в една малка ваничка. Проблемът е, че този отвор се задръства с мърсотия, дори и при редовно чистене, от самата храна изпаренията се кондензират по гърба. Има едно пластмасово приспособление, за да се ръгне в отвора, но това не решава проблема, защото кондензиралата вода се вмирисва (мухлясва) и няма как да я изчистиш по пътя й към ваничката. А самата ваничка трябва редовно да се излива и измива. Срещу вмирисването на улея съм пробвала да пръскам вътре в него с препарати - обезмаслител, с оцет, със сода, но няма ефект.
При Тотал Но фроста няма такива грижи - само слагаш опаковани продукти - в кутии, с фолио, в пликове, и си готов. Не се вмирисва. 
Ако имаш суров суджук или луканка - без опаковка ще изсъхнат за нула време и ще са готови за консумация Smile
За дълготрайната употреба на Но фроста обаче е добре веднъж годишно да се изключва за около седмица, защото малко течност може да влезе вътре в изолацията (стиропор например) и тази изолация да замръзне, което не е добре. Това съм го виждала при първия ми Но фрост, който не бях изключвала 5 години.
Виж целия пост
# 183
А някой да каже, колко най-малко трябва да е широк шкафът за нормална мивка? 45 см става ли или трябва да е поне 50? Говоря за нормална мивка без отцедник, да не е съвсем миниатюрна все пак.
На модулните кухни(Икеа, Доалог,..) са по 60 см, а по картинки в нета не мога да се ориентирам.
Виж целия пост
# 184
Сега да уточним - гледам тотал ноу фрост и не ме интересува дали пише автоматично размразяване така ли?
Виж целия пост
# 185
Сега да уточним - гледам тотал ноу фрост и не ме интересува дали пише автоматично размразяване така ли?
Да
Виж целия пост
# 186
Да, Иване, гледай за ТОТАЛ но фрост.  И питай т.нар. продавач-консултанти, за всеки случай, дали е Но фрост и в хладилната, и във фризерната част.
Има достатъчно марки и модели на пазара, ще си намериш нужното.
Виж целия пост
# 187
А някой да каже, колко най-малко трябва да е широк шкафът за нормална мивка? 45 см става ли или трябва да е поне 50? Говоря за нормална мивка без отцедник, да не е съвсем миниатюрна все пак.
На модулните кухни(Икеа, Доалог,..) са по 60 см, а по картинки в нета не мога да се ориентирам.

Според мен 50 за нормална мивка 43-45. Шкаф 45 ми се струва твърде малък за мивка.
Виж целия пост
# 188
А някой да каже, колко най-малко трябва да е широк шкафът за нормална мивка? 45 см става ли или трябва да е поне 50? Говоря за нормална мивка без отцедник, да не е съвсем миниатюрна все пак.
На модулните кухни(Икеа, Доалог,..) са по 60 см, а по картинки в нета не мога да се ориентирам.
Аз имам монтирана на шкаф 50 см. Ето я монтажната схема на моята
https://www.schock.bg/sites/default/files/mounting_scheme/Nemo%2 … N100S%20Shema.pdf
Виж целия пост
# 189
Имам такъв хладилник Самсунг, no frost на хладилната част и на камерата и НЕ изсушава изобщо!
Digital inverter с 10 г. гаранция на компресора.
Има и други от по-новите /и по-скъпи/ модели, които не изсушават.

https://zora.bg/product/rt32k5030s9eo-1
Виж целия пост
# 190
Имам такъв хладилник Самсунг, no frost на хладилната част и на камерата и НЕ изсушава изобщо!
Digital inverter с 10 г. гаранция на компресора.
Има и други от по-новите /и по-скъпи/ модели, които не изсушават.

https://zora.bg/product/rt32k5030s9eo-1

Ще го сейвна като бюджетен модел
Виж целия пост
# 191
Всъщност как е с шума този модел, че това ми е важно?
Виж целия пост
# 192
Привет дами и господа. Да попитам - какво ви е мнението за кухненските мивки Пирамис?

Да си побутна питането  Praynig
Виж целия пост
# 193
Привет дами и господа. Да попитам - какво ви е мнението за кухненските мивки Пирамис?
пщ
Да си побутна питането  Praynig

Един приятел, който разбира и има много пари си сложи такава
Виж целия пост
# 194
Привет дами и господа. Да попитам - какво ви е мнението за кухненските мивки Пирамис?
Един приятел, който разбира и има много пари си сложи такава

Ти направо изби рибата с това изказване. Joy

bsz, тези мивки бяха доста дискутирани назад по темите, напиши "пирамис" в търсачката и ще ти излязат мнения.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия