"Наринé" – живите пробиотици. Решение при дисбактериоза, колики, запек и колити

  • 78 640
  • 250
Създадохме Системата Медбио+ знания, методи и стоки за възстановяване на здравето и поддържането му в добро състояние при колики, проблеми с дебелото черво, запек, дисбактериоза, есенциална хипертония (високо кръвно налягане), болки в ставите, проблеми в устната кухина и др., за да пренесем и направим достъпни за повече хора опит и технологии от цял свят, които помагат на организма да живее съобразно заложеното от природата.

За да сме по-близо до хората, които са поели по пътя на здравето, създадохме нашия информационен сайт, съчетаващ в себе си образователна програма от филми и статии и електронен магазин, където можете да намерите много полезни неща за един холистичен, комплексен подход към здравето:  medbio-bg.eu

За да помогнем на човека от неговото раждане до зрялата му възраст, разработихме най-важните и основополагащи за здравето компоненти – пробиотични продукти с марката „Наринé”: истински живи пробиотици, които работят по законите на природата в човешкия организъм и подпомагат механизмите за неговото самовъзстановяване.


За да сме сигурни в произхода и качеството на нашите продукти, създадохме Микробиологична лаборатория „Медбио+“ , в която ги произвеждаме при строг технологичен контрол.

Нашите продукти са:
-  пробиотични хранителни добавки за бебета и деца от серията „Наринé бейби” - NARINÉ BABY ESSENTIAL и NARINÉ BABY MAXIMUM
- пробиотични хранителни добавки за възрастни от серията „Наринé адълт”NARINÉ ADULT ESSENTIAL и NARINÉ ADULT MAX
- пребиотик Медбио+ Инулин
- вагинален пробиотик NARINÉ LADY
- капки за нос NARINÉ NASAL  
- хранителна добавка Медбио+ за стави
- паста за зъби Медбио+ Прополис

За да сме сигурни, че сме направили най-доброто за полезните ацидофилни бактерии да стигнат бързо и живи до местоназначението си, направихме още две важни неща. Първо, избрахме течната форма на пробиотиците, защото това е единствената форма, при която са наистина живи, а не условно живи.
И второ, добавихме пребиотик Медбио+ Инулин. Това са онези растителни фибри, които (освен другите ползи) служат и за храна на бактериите, за да могат те по-лесно да оцелеят в неблагоприятната среда на стомаха и червата, когато има патогенна микрофлора.

За да получите максимално полезна и научнообоснована информация, на Вашите въпроси ще отговарят:

√ Проф. д-р Ашот Хачатрян, д.м.н. – от 5 до 10 число на месеца на въпроси, зададени предходния месец.
Забележка: Въпросите можете да задавате на български език, ние ще имаме грижата да ги преведем на руски, а след това да преведем отговорите на професора на български език.

д.м.н. проф. д-р Ашот Папикович Хачатрян
   Kлиника „Международная академия здоровья“, гр. Новосибирск, Русия и гр. Астана, Казахстан

Завършва Ереванския медицински институт, след което се премества в Новосибирск, Русия и създава собствена клиника, където работи и до момента. През повече от 35-годишната му практика по разработените от него методи успешно са излекувани над 50 000 пациенти с различни заболявания: дисбактериоза, паразитни инвазии, алергии, бронхиална астма, анемия, хронична умора, язвен колит, запек, рехабилитации след онкологични заболявания и инсулти, аутизъм, полиартрит, остеопороза и други. Автор е на оригинална концепция за причините за онкологичните и други сериозни заболявания при човека. Безрезервно вярва, а и дългогодишният му опит го доказва, в позицията на Хипократ – че ако се премахне причината, болестта ще изчезне сама.

Проф. д-р Хачатрян е носител на множество медали и отличия за научната си дейност. Автор е на 6 монографии, повече от 300 научни и научно-популярни статии, над 60 авторски свидетелства и патенти, получени в страната и чужбина, повече от 20 рационализации със значителен научен потенциал. През 2013 г. Европейската академия на естествените науки го удостоява с почетното звание "Почетен изобретател на Европа".
От 2013 г. работим съвместно в различни посоки – трансфер на знания, периодични консултации в България, при необходимост – лечение в неговите клиники. За нас е чест да водим съвместно тази тема и изказваме своята искрена благодарност на проф. д-р Хачатрян, че се съгласи да бъде наш консултант.

Една от най-популярните и достъпни за обикновения читател книги - „Дисбактериозата – епидемията на ХХI век” вече е преведена на български език, издадена от Арменската технологична академия (АТА). Потребителите на BG-Mamma ще са едни от първите, които ще имат безплатен достъп до изданието.

√ всяка сряда и неделя – д-р Екатерина Радоилска, д.м.н., гл.ас.

Д-р Екатерина Радоилска, д.м.н., гл.ас.
   Национален център по обществено здраве и анализи, гр. София, България

Родена през 1962 г. в гр.София. През 1987 г. завършва с отличие I Московски Медицински Институт „И.М.Сеченов”, Русия. От 1987 г. до 1996 г. работи като завеждащ отдел „Хигиена на храненето” в ХЕИ гр. Бухово. От 1996 г. до настоящия момент работи в Национален Център по обществено здраве и анализи - НЦОЗА , София, като главен асистент в отдел „Микробиологични анализи” .
През 1993 г. придобива медицинска специалност „Хранене и диететика”, а през 2014 г. успешно защитава дисертационен труд на тема „Експериментални модели в експозицията и характеристиката на микробиологичния риск в храните” и ѝ е присъдена научна степен „доктор”.
Научните ѝ интереси са в областта на оценката на микробиологичния риск в храните, пробиотици, патогенни микроорганизми, експериментално моделиране на микрофлората при технологични и хигиенни процеси в производството на хранителни подукти.
Особено ценен е дългогодишният опит на д-р Радоилска в областта на рисковете и правилното хранене на новородени, бебета и малки деца, включително по въпросите на патогенната и полезната микрофлора в човешкия организъм. Благодарни сме и се радваме, че е консултант на темата и се надяваме да ви бъде максимално полезна.

доц. д-р Светлозар Стойков д.м
   Началник Акушеро-гинекологично отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, Велико Търново
Доц. Светлозар Стойков е роден през 1960 г. във Велико Търново. Завършва ВМИ-Плевен през 1986 г., като след това работи в aкушеро-гинекологичните отделения на Районна болница - Г. Оряховица и Окръжна болница "Д-р Стефан Черкезов", гр. Велико Търново.
През 1992 г. придобива специалност по акушерство и гинекология, а през 1994 г. - научна степен „доктор по медицина“. През  2007 г. придобива научно звание „доцент“. През същата година става и магистър по икономика със специалност "Застраховане и социално дело” по магистърската програма "Здравен мениджмънт” на  САкадемия "Димитър А. Ценов" – Свищов.
От 1996 до 2015 г. последователно е асистент, старши асистент, главен асистент, доцент по акушерство и гинекология, ръководител на катедра към Медицински университет - Плевен.
От 2015 г. е Началник на отделението по акушерство и гинекология при МОБАЛ „Стефан Черкезов", гр. Велико Търново и доцент към Катедра „Здравни грижи", при Медицински университет - гр. Варна.
Има 15 специализации у нас и в чужбина и над 90 научни публикации и участия в научни форуми у нас и в чужбина. Баща на четири деца. Сърдечно благодарим на доц. д-р Стойков за съгласието му да бъде наш консултант на темата, за да имат потребителите на BG-Mamma достъп до един от най-добрите специалисти в АГ-сектора.

д-р Румяна Марекова
   Специалист УНГ, ДКЦ І - Габрово
Родена в село Душево, Севлиевска община. През 1975 година завършва Висшия медицински институт в град Варна. Първоначално работи като участъков лекар в град Габрово, а от 1982 г., след придобиване на специалност, като лекар УНГ. Завършила клинична ординатура в град Плевен при проф. Т. Маринов и оттогава и досега работи като специалист УНГ в град Габрово.
С благодарност към д-р Марекова за предоставената възможност читателите на BG-Mamma да се възползват от нейния дългогодишен клиничен опит и знания.
 
√ всяка сряда и неделя – екипът на Медбио+ „Наринé” на въпроси от компетентността на производителя

Pushpin В настоящата консултативна тема ще публикуваме поредица от полезни материали на тема: дисбактериоза и колики при бебета, здравето на майката, дисбактериоза и запек при възрастни, както и образователни видеа и информация за представените продукти на Медбио+. Темата ще бъде активна през следващите 6 месеца - до 7 април 2019 г.


Правила на темата

Темата не е предназначена за създаване на дискусии, а е консултативна тема от вида "Въпрос от потребител – Отговор от специалист".
За да бъде максимално полезна и добре организирана и да бъде улеснен специалистът, който ще отговаря на Вашите въпроси, както и с оглед получаване на по-бърз и точен отговор, молим да спазвате следните правила:

- въпросите следва да бъдат зададени максимално ясно и конкретно;

- ако не можете да прецените към кой от специалистите да адресирате въпроса си, оставете го без обръщение, ние ще преценим;

- не отговаряйте на въпроси, зададени от други потребители – темата не е дискусионна.

Информацията, предоставяна в тази тема, в никакъв случай не може да замени посещението при лекар, поставянето на конкретна професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Темата не е предназначена за диагностициране, лечение и реакция на спешни състояния. При запитване от Ваша страна, можем да предоставим контакти на лекари и медицински центрове, които работят с нашите продукти, за да получите от тях специализирана консултация по Вашия проблем.

В случай че имате притеснения относно спешно здравословно състояние, молим, потърсете съдействие от личния лекар или на телефон 112.

Pushpin Секцио, колики, алергии и дисбактериоза - какво е общото между тях?
Pushpin Изтеглете книгата на проф. д-р Хачатрян: "Дисбактериозата - епидемията на XXI век"
Pushpin Какво е важно да знаем за раждането, дисбактериозата и коликите?
Pushpin Каква е връзката на дисбактериозата с хроничните заболявания?
Tv Дисбактериозата и хроничните заболявания – интервю с проф. д-р Ашот Хачатрян, д.м.н.
Tv  Дисбактериоза и връзката ѝ с коликите при бебето

Gift  Включете се в дискусията и спечелете с "Наринé"!
Вижте условията за участие в играта ни ТУК.   играта е приключила
Pushpin  При остра и хронична хрема, запушен нос, синузит – пробиотични капки за нос NARINÉ NASAL
Pushpin Дисбактериоза на влагалището - бактериалната вагиноза и как да я премахнем
Pushpin  Кога запекът и диарията се дължат на дисбактериоза и какво е решението?
Pushpin Какво е пребиотик и защо инулинът е важен за червата и здравето ни?
Pushpin Истории и резултати-микробиология от прилагане на капките за нос Наринé Назал - Част 1
Pushpin Истории и резултати-микробиология от прилагане на капките за нос Наринé Назал - Част 2
Pushpin Истории и резултати-микробиология от прилагане на капките за нос Наринé Назал - Част 3
Pushpin Цезаровото сечение - свързано със значително по-високата заболеваемост при децата – 1-ва част
Pushpin Цезаровото сечение - свързано със значително по-високата заболеваемост при децата – 2-ра част
Pushpin Хипоксията, високото кръвно налягане и хроничните заболявания


Важно за потребителите на BG-Mamma!
Всички потребители могат да ползват специални отстъпки за покупки от сайта www.medbio-bg.eu
С код за отстъпка 0100893 можете да ползвате 5% отстъпка от всички артикули в сайта.
С код за отстъпка VIP получавате 12% отстъпка за следните комплекти:
Нарине Бейби Есеншъл 120 мл + Нарине Бейби Максимум 120 мл за бе … Нарине Назал 30 г
Нарине Бейби Есеншъл 120 мл + Нарине Бейби Максимум 120 мл за бе … ца + Инулин 180 г
Нарине Бейби Есеншъл 120 мл + Нарине Бейби Максимум 120 мл + Пас …  Медбио+ Прополис
Нарине Адълт 175 мл + Нарине Адълт Макс 175 мл + Капки за нос Нарине Назал 30 г
Нарине Адълт 175 мл + Нарине Адълт Макс 175 мл + Инулин 180 г
Нарине Адълт 175 мл + Нарине Адълт Макс 175 мл + Паста за зъби Медбио + Прополис
Как да използвате:
Влезте в сайта на „Медбио+” www.medbio-bg.eu на страницата на съответния комплект от изброените по-горе. Попълнете код VIP - с главни букви на латиница, без интервали. Следвайте обичайните стъпки за пазаруване в електронния магазин.
За всички останали продукти в сайта можете да ползвате отстъпката от 5%, като въведете код 0100893.
Кодовете за отстъпки са валидни и ако пазаруването е само с поръчка по телефона 0893 393 313 и/или по e-mail: info@medbio-bg.eu

За един продукт /комплект/ можете да ползвате само единия от двата кода.
Двете отстъпки не могат да се ползват едновременно.
# 1
 Здравейте! И двете ми деца (3.5 год и 5 год) се борят с бактерията E.Coli  в урината. По - малкото се сдоби и с Proteus mirabilis.  Лекуват се с антибиотици, след тях сиропи с Червена боровинка, пробиотици.
 Търся начин да се справим с дисбактериозата и рецидивиращите инфекции. Има ли пробиотичен щам, който се бори с тези бактерии и е подходящ за продължителна употреба при малки деца? Какво бихте ме посъветвали да направя?
 Можете ли да препоръчате продукт или друго за профилактика и предотвратяване на паразитни инвазии при малки деца(eкстракт от черен орех, каприлова киселина или друг)?
Благодаря!
Виж целия пост
# 2
Здравейте! И двете ми деца (3.5 год и 5 год) се борят с бактерията E.Coli  в урината. По - малкото се сдоби и с Proteus mirabilis.  Лекуват се с антибиотици, след тях сиропи с Червена боровинка, пробиотици.
 Търся начин да се справим с дисбактериозата и рецидивиращите инфекции. Има ли пробиотичен щам, който се бори с тези бактерии и е подходящ за продължителна употреба при малки деца? Какво бихте ме посъветвали да направя?
 Можете ли да препоръчате продукт или друго за профилактика и предотвратяване на паразитни инвазии при малки деца(eкстракт от черен орех, каприлова киселина или друг)?
Благодаря!

Здравейте,
Благодарим за запитването, но за да можем да сме максимално изчерпателни, би било добре да ни отговорите на няколко допълнителни, уточняващи въпроса. Те ще създадат по-цялостна представа на общата картина: най-малкото, предвид рецидивиращите инфекции, трябва да се изясни причината за дисбактериозата - дали е първична или вторична.
Въпросите са следните:
- Как са раждани децата - нормално или секцио?
- Кога за първи път открихте посочените бактерии?
- Често ли боледуват децата Ви?
- Кога за първи път и по каква причина са приемали антибиотици?
- Имат ли децата непоносимост към някои хранителни продукти, в частност - към мляко?
Поздрави: д-р Е. Радоилска
Виж целия пост
# 3
Много благодаря за отговора! Отговарям на въпросите:

- Как са раждани децата - нормално или секцио? - И двете са родени със секцио по спешност 3 седмици преди термин.
- Кога за първи път открихте посочените бактерии? - При по - малкото дете, проблемът с бактерията открихме, когато е била на около 2 години. Дотогава не бяхме изследвали стерилна урина, защото не е имала оплаквания. Оплакванията и бяха парене при уриниране и променен цвят и миризма на урината. Последваха антибиотици и преглед при нефролог, при който на ехограф не бяха открити някакви аномалии. Оплакванията при голямото дете са отпреди месец и също започна антибиотично лечение. Преди това не му е правено изследване на стерилна урина.
- Често ли боледуват децата Ви?  - Податливи са на вируси и хреми
- Кога за първи път и по каква причина са приемали антибиотици? - Баткото беше на 7 месеца, когато ден след поставена ваксина разви остър бронхиолит и постъпихме в болница за антибиотично лечение. Малкото дете беше точно на 1 година, когато пи антибиотик за пръв път заради бронхит.
- Имат ли децата непоносимост към някои хранителни продукти, в частност - към мляко? - И двете деца нямат установени хранителни непоносимости. Всеки ден консумират домашно заквасено кисело краве мляко.

Относно паразитите - не са откривани при изследванията, които им правят в детската градина. Притесненията ми произлизат от това, че имаха близки контакти с дете с такъв проблем и ми се иска да направим някакъв курс за пречистване.
 Много благодаря за отзивчивостта и съдействието!
Виж целия пост
# 4
Много благодаря за отговора! Отговарям на въпросите:

- Как са раждани децата - нормално или секцио? - И двете са родени със секцио по спешност 3 седмици преди термин.
- Кога за първи път открихте посочените бактерии? - При по - малкото дете, проблемът с бактерията открихме, когато е била на около 2 години. Дотогава не бяхме изследвали стерилна урина, защото не е имала оплаквания. Оплакванията и бяха парене при уриниране и променен цвят и миризма на урината. Последваха антибиотици и преглед при нефролог, при който на ехограф не бяха открити някакви аномалии. Оплакванията при голямото дете са отпреди месец и също започна антибиотично лечение. Преди това не му е правено изследване на стерилна урина.
- Често ли боледуват децата Ви?  - Податливи са на вируси и хреми
- Кога за първи път и по каква причина са приемали антибиотици? - Баткото беше на 7 месеца, когато ден след поставена ваксина разви остър бронхиолит и постъпихме в болница за антибиотично лечение. Малкото дете беше точно на 1 година, когато пи антибиотик за пръв път заради бронхит.
- Имат ли децата непоносимост към някои хранителни продукти, в частност - към мляко? - И двете деца нямат установени хранителни непоносимости. Всеки ден консумират домашно заквасено кисело краве мляко.

Относно паразитите - не са откривани при изследванията, които им правят в детската градина. Притесненията ми произлизат от това, че имаха близки контакти с дете с такъв проблем и ми се иска да направим някакъв курс за пречистване.
 Много благодаря за отзивчивостта и съдействието!

Здравейте, sentido,
Природата е предвидила естественото заселване на полезнитe ацидофилни бактерии у бебето в стомашно-чревния му тракт да стане в момента на раждането, когато то преминава през родовите пътища на майката. Вследствие на това се стартира нормалното функциониране на храносмилателната, а впоследствие и на имунната система. Когато това не се случи, както е при ражданията със секцио, тогава планираният от природата механизъм на заселване на пробиотични бактерии се компрометира, дори теоретично не е възможно да се случи. Т.е. имаме класически пример на първична дисбактериоза. В този случай единственият природосъобразен начин е в стомашно-чревния тракт на детето да се внесат отвън всички основни видове живи пробиотични бактерии. Тук споделям видео, където можете да видите нагледно обяснен процесът на заселване на бактериите при нормално раждане и при раждане със секцио.За справяне с дългогодишната дисбактериоза на децата препоръчвам следното: да започнете прием на пробиотичните хранителни добавки с комплекта продукти Нарине Бейби Есеншъл + Нарине Бейби Максимум + Инулин, като използвате код за отстъпка VIP. С този код ще получите 12% отстъпка от цената. Вероятността да се разреши основния проблем на децата Ви е много висока, защото бактериите са съвсем живи.
Пробиотиците се приемат съгласно указанията в листовката. Трудността при възстановяването на микрофлората при по-големите деца и при възрастните хора се дължи на наличието на голямо количество патогенни бактерии в дебелото черво. Ако се направи изчистване на дебелото черво преди началото на приема на пробиотиците, вероятността за по-бързо възстановяване на микрофлората се увеличава значително.
Много ще подпомогне процеса на развитието на микробиома /чревната микрофлора/ включването на пребиотика Медбио+Инулин, тъй като инулинът е храна за бактериите и спомага за тяхното размножаване.
В храненето и на двете деца можете да включите ацидофилно мляко „Наринé”, в което има 3 вида полезни бактерии, основната от които е ацидофилната от щам, който има висока колонизираща способност. Млякото може да се консумира ежедневно.
За хремата ще предложа решение на малко по-късен етап, предстои пускането на друг продукт за този проблем от Микробиологична лаборатория „Медбио+”.
Ако имате още въпроси, не се притеснявайте да питате.
Поздрави: д-р Е. Радоилска
Виж целия пост
# 5
Здравейте! Искам да споделя опит с Вас за "Нарине" пробиотици.Имам 2 деца на възраст 4г. и 6г.Боледуваха много.Малкият ми се роди с преждевремено и боледуваше много.През седмица бяхме на антибиотик. От както им давам "Нарине"децата ми значително разредиха боледуванията.Ефектът е фантастичен.Също така слагам и капки "Нарине" за нослето.Уникално работят.На вторият ден спират секретите,кашлицата не слиза надолу и минава много бързо без други лекарства.Тези пробиотици са уникални и ги препоръчвам с най-голямо удоволствие.
Виж целия пост
# 6
 Много благодаря, д-р Е. Радоилска, за отговора!
А варианти за изчистването на дебелото черво преди началото на приема на пробиотиците има ли при такива малки деца? Каква продължителност на приема можете да препоръчате? Можете ли да споделите нещо за прочистването на организма  на децата от паразити?
Поздрави!
Виж целия пост
# 7
Здравейте! Искам да споделя опит с Вас за "Нарине" пробиотици.Имам 2 деца на възраст 4г. и 6г.Боледуваха много.Малкият ми се роди с преждевремено и боледуваше много.През седмица бяхме на антибиотик. От както им давам "Нарине"децата ми значително разредиха боледуванията.Ефектът е фантастичен.Също така слагам и капки "Нарине" за нослето.Уникално работят.На вторият ден спират секретите,кашлицата не слиза надолу и минава много бързо без други лекарства.Тези пробиотици са уникални и ги препоръчвам с най-голямо удоволствие.
Здравейте, TITINKAAA,
Благодарим за  отзива! Heart Ние си го знаем, че е така! Heart Hug
Поздрави,
Екипът на "Медбио+"
Виж целия пост
# 8
Много благодаря, д-р Е. Радоилска, за отговора!
А варианти за изчистването на дебелото черво преди началото на приема на пробиотиците има ли при такива малки деца? Каква продължителност на приема можете да препоръчате? Можете ли да споделите нещо за прочистването на организма  на децата от паразити?
Поздрави!

Здравейте, sentido,
За изчистване на дебелото черво при децата може да използвате ИЗИЛАКС, Глицeринови супозитории за деца. Използвайте ги, както е описано в листовката. Достатъчно е да ги приложите еднократно, като едновременно с това можете да започнете да давате пробиотиците, по 12-15 мл. Количеството се сипва в мерителната чашка, стопля се до стайна температура и се приема преди хранене. Обръщам внимание, че трябва да съхранявате пробиотиците при температура 2-8ºС в оригиналната опаковка, да ги разклатите преди употреба, да не ги нагрявате над 40°С и да не ги затопляте в микровълнова печка. В противен случай ще убиете живите бактерии и няма да са ефективни!
За постигането на максимален ефект препоръчвам редуването на двата пробиотика  Нарине Бейби Есеншъл + Нарине Бейби Максимум + Инулин, защото те съдържат пълния набор от необходимите пробиотични щамове. Използват се до изчерпване на количеството.
По отношение на паразитите, ако имате основание да предполагате, че децата имат опаразитяване, е добре да се посъветвате с педиатър, който прилага холистичен подход.
Поздрави: д-р Е. Радоилска
Виж целия пост
# 9
Здравейте. Бихте ли ми казали Инулина как се взима спрямо Нарине пробиотиците ? Заедно или трябва да има интервал и какво е количеството на Инулин за деня за 6-годишно дете. За пробиотиците вече разбрах, че се взимат 30 минути преди храна, права ли съм ?
Виж целия пост
# 10
Здравейте. Бихте ли ми казали Инулина как се взима спрямо Нарине пробиотиците ? Заедно или трябва да има интервал и какво е количеството на Инулин за деня за 6-годишно дете. За пробиотиците вече разбрах, че се взимат 30 минути преди храна, права ли съм ?

Здравейте, wik_wik,
Пробиотиците  от серията Нарине бейби се приемат 15-30 мин. преди хранене. Не е фатално и за по-кратко време преди хранене /обикновено децата не могат да траят/. Важното е да са затоплени и да се приемат преди хранене или в началото на храненето. Преди едното хранене се приема единият пробиотик, а преди следващото хранене - другият пробиотик, и така се редуват, докато свършат. На кутийката и в листовката, както и в нашия сайт е описан начинът на прием.
Инулинът се приема по 1 ч.л. /4 гр./ на всеки 35 кг. от телесното тегло дневно, по време на хранене, разтворен във вода, чай или течна храна, разпределен на 2 или 3 приема. Дозата се увеличава постепенно, започвайки от 1/3 от дневната доза, за да не започне интензивно отделяне на газове в стомашно-чревния тракт. Бактериите свикват с инулина за няколко дни.
В зависимост от теглото на Вашето дете определете дневната доза. Тъй като инулинът е храна /няма Е номер/, затова дозата е ориентировъчна.
Поздрави: д-р Е. Радоилска
Виж целия пост
# 11


Секцио, колики, алергии, атопичен дерматит и дисбактериоза - какво е общото между тях?
Открийте отговорите в първия ни полезен материал, който може да прочетете ТУК.
Виж целия пост
# 12
Здравейте,

Дъщеря ми е на 13 години. С атопичен дерматит, който мина по лицето и ръцете. Има и хранителни алергии, които се менят и нямат никаква логика в динамиката. На практика става алергична, към това, което повече хапва. Последното предположение на  лекарите е, че става дума за силна алергия към домашен прах и акари.
В момента усилено чета за чревното здраве и състоянието на детето и бих искала да чуя и вашето предложение за лечение.

Родена е секцио и е облъчвана с лампа за жълтеница /нямам представа как се казва точно/.

Няма ваксини с изключение на първите 4.
Почти не боледува.
Пила е антибиотик веднъж преди 12 години.
Състоянието и се появи след 6 месечна диария, след ваксина тетраксим. В този период имаше притеснително светли изпражнения, кръв, слуз и трудно я стабилизирахме.
През последната 1 години след влизането в пубертета почти нямаме периоди без обриви /червени петна по бузите, около очите, възпалено плисе под очите, екземи по горната страна на дланта и по сгъвките на пръстите, червени петна по сгъвките на ръцете/,

Какво бихте предложили?
 
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 13
Здравейте,

Дъщеря ми е на 13 години. С атопичен дерматит, който мина по лицето и ръцете. Има и хранителни алергии, които се менят и нямат никаква логика в динамиката. На практика става алергична, към това, което повече хапва. Последното предположение на  лекарите е, че става дума за силна алергия към домашен прах и акари.
В момента усилено чета за чревното здраве и състоянието на детето и бих искала да чуя и вашето предложение за лечение.

Родена е секцио и е облъчвана с лампа за жълтеница /нямам представа как се казва точно/.

Няма ваксини с изключение на първите 4.
Почти не боледува.
Пила е антибиотик веднъж преди 12 години.
Състоянието и се появи след 6 месечна диария, след ваксина тетраксим. В този период имаше притеснително светли изпражнения, кръв, слуз и трудно я стабилизирахме.
През последната 1 години след влизането в пубертета почти нямаме периоди без обриви /червени петна по бузите, около очите, възпалено плисе под очите, екземи по горната страна на дланта и по сгъвките на пръстите, червени петна по сгъвките на ръцете/,

Какво бихте предложили?
 
Благодаря предварително!

Здравейте, the Дорис,

Както вече писах по-горе в пост # 4 от 24 окт. 2018, при раждане със секцио детето не може да получи от своята майка правилната микрофлора, не може да засели в своя храносмилателен тракт ацидофилни бактерии така, както Природата е планирала. В резултат на това се формира първична дисбактериоза, не може да заработи правилно храносмилателната система, не може да заработи правилно и имунната система. Най-вероятно това е пряката изначална причина за проблемите на Вашата дъщеря. Най-вероятно на това се дължат и атопичният дерматит, и хранителните алергии, и другите алергии.

Правили ли сте микробиологични изследвания с антибиограма на секрета, който изтича от раничките по кожата? Ако не сте, съветвам Ви да направите.

Според мен, единственото правилно природосъобразно решение е да се засели правилната микрофлора в дебелото черво на детето. Това бавно и постепенно ще започне да подобрява състоянието му. Най-добрият вариант е да се приемат пробиотици с живи бактерии Нарине адълт и Нарине адълт макс, като се добави и пребиотик Медбио + Инулин.

Преди започването на приема на пробиотиците ще е много добре да направите изчистване на дебелото черво, за да се намали до минимум патогенната микрофлора в него и така да се увеличи шансът за заселване на полезната микрофлора. Това може да стане с клизма или с очистителното Фортранс, което можете да закупите от всяка аптека.

По отношение на къпането на детето бих Ви посъветвала да прочетете статията за вредата от хлора и да монтирате на душа вкъщи филтър за улавяне на хлора, за да го махнете от водата. За да се минимизира нарушаването на бариерната функция на кожата, препоръчвам детето да се къпе без каквито и да било миещи средства.

По отношение на водата за пиене съветвам да пие вода с отрицателен редокси потенциал, което се получава чрез съоръжения за йонизация на водата, като най-евтиното е кана за йонизация.

След като сте започнали да четете за чревното здраве, силно Ви препоръчвам да прочетете книгата на проф. д-р Ашот Хачатрян "Дисбактериозата – епидемията на 21 век", която можете да свалите безплатно.

Надявам се да съм Ви била полезна.

Поздрави: д-р Е. Радоилска
Виж целия пост
# 14
Допълнение от екипа на "Медбио+":

Всички читатели на BG-mamma могат да ползват специални отстъпки за покупки от сайта www.medbio-bg.eu . С използването на код за отстъпка VIP получавате 12% отстъпка за следните позиции:

Нарине Бейби Есеншъл 120 мл + Нарине Бейби Максимум 120 мл за бе … еца + Инулин 180г

Нарине Бейби Есеншъл 120 мл + Нарине Бейби Максимум 120мл + Паст … ;Медбио+ Прополис

Нарине Адълт 175 мл + Нарине Адълт Макс 175 мл + Инулин 180г

Нарине Адълт 175 мл + Нарине Адълт Макс 175 мл + Паста за зъби Медбио + Прополис

С код за отстъпка 0100893 можете да ползвате отстъпка 5% от всички артикули в сайта.
Екип на "Медбио+"
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия