Коледа 2018

  • 99 682
  • 1 162
# 345
Печати има 2 бр. в комплект за 4 лв. в Джъмбо, както и разнообразие от форми за сладки.

Виж целия пост
# 346
За содената питка, вече три години правя по рецепта на Ева Тонева и всеки път става много хубава и се изяжда същата вечер Simple Smile
Рецептата е копирана от сайта ѝ.

Продукти:
500-550 гр брашно
350 мл топла газирана вода
5 с.л. растителна мазнина /олио/
3 с.л. лимонов сок
1,5 ч.л. сол
2 ч.л. захар
1 ч.л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Пресейте в купа брашното, направете кладенче в средата.
Сложете в него захарта и солта.
Разтворете содата в лимоновия сок, изсипете го в кладенчето.
Прибавяйки постепенно водата замесете гладко и меко тесто.
Намазнете ръцете си, извадете тестото върху леко набрашнения плот.
Омесете го хубаво, оформете го на топка.
Поставете в намазана с олио или покрита с хартия за печене тава.
Намажете питката с растителна мазнина.
Опечете в предварително загрята до 180 градуса фурна.
По желание намажете горещата питка с растителна мазнина.
Покрийте с кърпа и оставете да почине 10 минути.
Виж целия пост
# 347
Тук няма втасване ли?
Виж целия пост
# 348
Тук няма втасване ли?
Няма, питката е със сода. Втасва само когато е с мая. Рецептата е много добра.
Виж целия пост
# 349
Много благодаря за рецептата! Ще я използвам и за прощапулника на детето!
Виж целия пост
# 350
Тази седмица има печати и в Кауфланд.
Виж целия пост
# 351
Доста страници съм изпуснала, но гледам, че сте започнали с пробните коледни сладки.

Та, в този ред на мисли - кое оглавява списъка ви с най-любими коледни десерти с невероятен вкус и винаги сполучливи.

Виж целия пост
# 352
Колко време горе-долу се пече, за да предвидя?
Виж целия пост
# 353
На мен тази питка не ми се получи миналата година на Бъдни вечер.
Виж целия пост
# 354
Доста страници съм изпуснала, но гледам, че сте започнали с пробните коледни сладки.

Та, в този ред на мисли - кое оглавява списъка ви с най-любими коледни десерти с невероятен вкус и винаги сполучливи.



Тарталети от бутер тесто с яйчен крем



Сладкиш с рикота, бадемово брашно и конфитюр



Сладки с кедрови ядки и корнфлейкс



Нежно руло с мармалад



Линцер полумесеци



Сардински сладкиш с ябълки и рикота

Виж целия пост
# 355
Много благодаря за рецептата! Ще я използвам и за прощапулника на детето!
Да допълня, че ако нямате лимонов сок, то може да "угасите" содата в чаена лъжичка оцет. Така после не миреше на сода. За да е по-мека, като я извадите от фурната, я напрйскайте с малко студена вода и я покрийте с къпра. Няма втасване, но като я омесите, все пак я оставете да почине малко. Тъкмо да ви загрее фурната. Содената питка е тънка и бързо се изпича. Да се пече в средно-силна фирна 160 градуса. Може би оголо 15 - 20 мин. Щом започне да се зачервява я пробвате, като я бодвате с дървено шишче или дървена клечка за зъби. Като извадите клечката ако по нея нямя залепено тесто, то значи, че питката е готова и я вадите веднага от фурната. Изваждате я от тавата върху кърпа. Напръсквате я със студена вода и я покривате и от страни и от горе с кърпата. Да стане като бухча/пакетче. Добре е бухчата да се сложи върху решетка за да не се запарява. Преди сервирате я отвийте. Така остава по-мека.
Част от тестото може да доомесите с малко повече брашно и да направите фигурки с него. Фигурките може да подредите върху питката. Ето така например http://2.bp.blogspot.com/-yNAXno1jE2E/UTTqyRRTT_I/AAAAAAAAAO4/Yx … 1600/SAM_0166.JPG
Виж целия пост
# 356
Изпуснах ви тази година ,но не е фатално има време.Тази събота планирам голямо печене.Ще поразровя за рецепти за джинджифилови сладки. 💋
Виж целия пост
# 357
Мили дами, дайте да направим топ 10 на най-страхотно коледни сладки Simple Smile
Виж целия пост
# 358
Тази седмица гледам, че има и от тавичките за ванилените рохлички и то силиконови, а търсих 3 г. и никъде нямаше. Чудя се дали да не си взема, въпреки че имам 4 метални, взети от разпродажба.

Иначе мисля да стартирам с двойна доза линцери в сряда.
Виж целия пост
# 359
Колко време горе-долу се пече, за да предвидя?
Всичко което е споделила fatalina + и от мен една малка закачка, но върши работа. Кота я поставяш във фурната питката тежи, самото тесто е тежко, а когато трялва да я извадиш тя трябва да е лека на повдигане. Това го ползвам винаги.

Доста страници съм изпуснала, но гледам, че сте започнали с пробните коледни сладки.

Та, в този ред на мисли - кое оглавява списъка ви с най-любими коледни десерти с невероятен вкус и винаги сполучливи.
При мен - ама това си е мои вкус и на моите близки и приятели  Peace
Скрит текст:
https://recepti.gotvach.bg/r-57239-Коледни_бисквити_с_шоколадови_парченца

Скрит текст:
https://recepti.gotvach.bg/r-57126-Коледни_бонбони_с_шоколад_и_карамел

Скрит текст:
https://recepti.gotvach.bg/r-57086-Бадемови_коледни_сладки_с_Махлеб_и_Тонка_боб

Скрит текст:
https://recepti.gotvach.bg/r-57053-Коледни_маслени_бисквити_със_сушени_боровинки

Скрит текст:
https://recepti.gotvach.bg/r-57542-Саблес_-_бретонска_коледна_маслена_бисквита
- това е разкошна б-та
Скрит текст:
https://recepti.gotvach.bg/r-57420-Коледни_капучинови_звезди-бисквитки

Скрит текст:
https://recepti.gotvach.bg/r-57399-Коледни_Линцер_сладки_от_моята_кухня

Скрит текст:
https://recepti.gotvach.bg/r-57400-Коледни_лешникови_бисквити

Скрит текст:
https://recepti.gotvach.bg/r-57374-Оригинални_шотландски_маслени_бисквити_-_Shortbread
- разкошна б-та която задължително отново ще направя

Скрит текст:
https://recepti.gotvach.bg/r-57618-Английски_коледен_кейк
-повече от добър е, много по-лесно и бързо се работи от другата  рецепта, онази която се полива с алкохол от м. автуст до декември, е нямам такова търпение, ще го забравя окончателно, отново е голям разкош, но всяка година го забърквам и мисля тази да прескоча и да заменя  с нещо ново и интересно
Скрит текст:
https://recepti.gotvach.bg/r-47465-Шотландски_маслени_бисквити
Мисля, че това са ми любимите бисквити.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия