За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

  • 40 623
  • 739
# 465
доколкото чета - нямало разлика. според някои можело да се съхраняват до 3 дена в хладилник. обаче ми се щеше инфо от първа ръка. иначе не ми се рискува.
Виж целия пост
# 466
Дайте идея за лесен шоколадов крем за торта.


Разбиваш сладкрска сметана. Отделно смесваш крем-сирене и течен шоколад и ги добавяш към сметаната.
Виж целия пост
# 467
доколкото чета - нямало разлика. според някои можело да се съхраняват до 3 дена в хладилник. обаче ми се щеше инфо от първа ръка. иначе не ми се рискува.
Съвсем спокойно до 3-4 дни. Има захар, тя е консервант и нищо няма да им стане.
Виж целия пост
# 468
Някой помни ли в едно пакетче сухо мляко- Лактан- от соц. времето колко грама сухо мляко беше вътре? Имам рецепта за едни много лесни и убийствено вкусни сладки с лактан , сиропирани, правехме ги навремето непрекъснато. Сега накарах майка да изрови рецептата, и днес взех да ги правя, но ги сгафих, и подозирам , че причината е в грамажа на сухото мляко понеже в рецептата пише "един пакет", а аз взех 250 грама (тукашен пакет сухо мляко)...стана лепкава каша, не тесто, и аз добавях още брашо докто то стана съвсем твърдо накрая ги изпекох де , но станаха твърди като камък, захарния сироп изобщо не ги омекна даже след 3 часа,  и сега ги хвърлих..Persevere.И колкото повече мисля, толкова повече съм сигурна, че проблема е в грамажа на сухото мляко... та , знае ли някой?
Виж целия пост
# 469
Не съм на 100% сигурна,но ми се струва,че пакетите тогава бяха 500 гр.,едни лъскави с фолио?Сега такова голямо мляко не съм срещала...Ако искаш и имаш още  пробвай с 500.
Виж целия пост
# 470
Биосет имат точно такова, в лъскави пакети и е по 500 гр. Купувах сравнително скоро (в рамките на половин, една година). От прочетеното предположих, че не е в БГ.
Скрит текст:
Когато бях на 4-5г. дядо беше донесъл един кашон със сухо мляко за прасето. Имаше отворен пакет и аз го опитах, много, много ми хареса. След това се криех, за да ям от сухото мляко, не ми даваха, било за прасето и развалено. Един ден трябваше да ме гледа съседката, 7г. по-голяма от мен, в тях и тя ми позволи да взема един пакет с мен. Ядох от пакета с лъжица колкото искам и тя яде, но не колкото мен. То се трупа, трупа в устста, накрая не можех да си затворя устата, стои отворена и пълна с тесто от сухо мляко, после с четка за зъби ми чисти устста 2 часа, толкова ми се сториха. Когато купувах сега, пак грабнах лъжицата,  не бях опитвала след този инцидент, но въобще не ми хареса, не беше вкусно, сякаш ям нещо изкуствено.
Виж целия пост
# 471
Биосет имат точно такова, в лъскави пакети и е по 500 гр. Купувах сравнително скоро (в рамките на половин, една година). От прочетеното предположих, че не е в БГ.
Скрит текст:
Когато бях на 4-5г. дядо беше донесъл един кашон със сухо мляко за прасето. Имаше отворен пакет и аз го опитах, много, много ми хареса. След това се криех, за да ям от сухото мляко, не ми даваха, било за прасето и развалено. Един ден трябваше да ме гледа съседката, 7г. по-голяма от мен, в тях и тя ми позволи да взема един пакет с мен. Ядох от пакета с лъжица колкото искам и тя яде, но не колкото мен. То се трупа, трупа в устста, накрая не можех да си затворя устата, стои отворена и пълна с тесто от сухо мляко, после с четка за зъби ми чисти устста 2 часа, толкова ми се сториха. Когато купувах сега, пак грабнах лъжицата,  не бях опитвала след този инцидент, но въобще не ми хареса, не беше вкусно, сякаш ям нещо изкуствено.
В Германия живея от години, да.
А така, понеже и аз ги помня тия пакети и ми са останали доста големки в паметта, за да са само 250 грама. Ще пробвам утре с 500 грама , благодаря много!
Rovaru, историйката ти ме разсмя. Аз в интерес на истината не харесвам тукашното сухо мляко на вкус , освен само един вид. Купувам в турските и арабски магазини това на Нестле, Нидо . Само вчера купих за сладките от тукашен магазин един пакет от една марка, която се доближава на вкус до Нидо-то. За мен то е най-вкусното, точно като нашето от соца едно време!
Виж целия пост
# 472
Когато реша да ям с лъжица Grinning, ще пробвам Нидо.
Виж целия пост
# 473
rovaru  Joy
Скрит текст:
имам подобен случай, не знам дали помните имаше туристическа лимонада и викаха, суха в пакетчета се продаваше нещо подобно на степчетата, толкова голямо пакетче. Като си купехме си ги изсипвахме направо в устата и то започваше да шупти ужасно беше, кисело ужас, ама детска си работа по 5 пакетчета "изпивахме"
Виж целия пост
# 474
Здравейте, досега съм яла само нахут от косерва/буркан, който е бая мекичък. Реших онзи ден да си взема суров на Крина и варих варих, доливах вода и пак не стана мек. А си беше твърд дори. Едно 40 мин съм варила на макс.
Аз ли нещо не правя, както трябва или няма шанс да стане много мек?
Виж целия пост
# 475
Нахутът не се ли накисваше от предния ден, или поне една нощ да беше? И се вари дълго време, няма начин, 40 минути със сигурност са му били малко.
Виж целия пост
# 476
Аз накисвам за 24 часа и после варя в херметически мултикукър около 45-50 минути.
Виж целия пост
# 477
Мерси!
Явно съм свикнала на ориз и леща, които си стават бързо.
Сега ще накисна малко, да пробвам утре.
Нямам херметически кукър, нито ползвам тенджера под налягане, но се надявам да стане и с обикновена, като го накисна от днес и го варя повечко.
Виж целия пост
# 478
Аз не съм варила нахут, но той нали е като боба, а бобът се вари на слаб огън, иначе не се сварява.
Виж целия пост
# 479
Ще стане, но ще го вариш поне колкото боб, иска си дълго готвене. Една приятелка ми е казвала че сварява по-голямо количество и си замразява сварен, у тях го обичат много и не й се занимава всеки път по много време да вари.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия