За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

  • 40 606
  • 739
# 60
Аз съм имала проблеми. Отлепване на дъното на стъклен буркан.
Виж целия пост
# 61
Здравейте и честита Коледа на всички! Бъдете много здрави и щастливи.

Търся рецепта за крем с нишесте, но не от тези нишестета с добавени разни оцветители и ароматизанти. Искам да направя  крем с най-обикновено нишесте. Моля за рецепта Simple Smile

С нишесте правя лимонов крем, който много харесвам. Ако те интересува рецептата, ще ти я напиша.

Vanja, моля те, дай рецептата. Ако и някой друг се включи ще е супер. Нещо обикновено ми трябва - нишесте, мляко, захар...
Виж целия пост
# 62
Ами, не се прави с мляко, а с вода и с лимонов сок. Ако решиш да го правиш, ти препоръчвам първо да го опиташ, както е по рецептата, защото е страхотен, а ако не ти хареса, след това вече да интерпретираш.

Лимонов крем

3 бр. лимони
300 мл вода
50 г царевично нишесте
3 бр. жълтъци
180 г захар
40 г масло

Разбива се сокът от 3 бр. лимони с нишестето, добавя се водата и се вари на среден огън до кипване. След като сместа се сгъсти, се добавят настърганата кора на 1 бр. лимон, жълтъците и захарта. Бърка се още малко и котлонът се изключва, кремът се разбърква с маслото и се разсипва в чаши.
По желание можеш да разбиеш белтъците от яйцата със 130 г захар. По средата на разбиването се добавя 1 ч.л. лимонов сок. Когато се получи твърд сняг, се разпредля върху крема (по възможност със сладкарски пош). Накрая, за разкош, отгоре може да се мине с горелка за брюле.
Виж целия пост
# 63
Литър мляко, 1 пакет царевично нишесте, захар около150г, какао 3-4с.л. Царевичното нишесте ми беше в пакетче, на гърба на което пишеше , че се разтваря в 100мл мляко и се вари в подсладено 800мл  мляко. Не помня на коя фирма беше, за да кажа точния грамаж, но около7с.л. ще свършат работа.  
Виж целия пост
# 64
Ще правя тел. бульон от кости. На много места съветват да се слага в буркан и да се държи в камерата до 6 месеца. Вярно че не е вода, ама... няма ли да се спука?
Приготвям си такъв бульон, Братен Джус се нарича и го съхранявам задължително  в стъклен буркан, но е херметически затворен и го държа на хладно, след като го отворя се съхранява в хладилник.

https://recepti.gotvach.bg/r-94903-Сос_Братен_Джус
Виж целия пост
# 65
Често затварям ястие в буркан, като го наливам току що свалено от котлона в затоплен буркан, завивам капачката и обръщам. Съхранявам в хладилник. Не съм пробвала да стои повече от 7-8 дни.
В Дания продават телешки бульон, замразен в пликове. Подправен. Мисля си дали не е бил подобен на споменатия Братен джус.
Виж целия пост
# 66
Привет, кулинари, Весела Коледа Simple Smile)))
На Бъдни вечер отворих едно кондензирано мляко от синята консерва за един сладкиш, но употребих половината, гъсто, беше показано на предните страници, дали ще се развали до Нова Година, че имаме още доста ядене и чак тогава мисля да правя друга торта?
Виж целия пост
# 67
Често затварям ястие в буркан, като го наливам току що свалено от котлона в затоплен буркан, завивам капачката и обръщам. Съхранявам в хладилник. Не съм пробвала да стои повече от 7-8 дни.
В Дания продават телешки бульон, замразен в пликове. Подправен. Мисля си дали не е бил подобен на споменатия Братен джус.
Вероятно е същото. Там се продава готов, а тук - не за съжаление, а и да се продава у нас аз няма да си купя, защото не им вярвам какво има вътре.  Mr. Green Лъжат безобразно.

Привет, кулинари, Весела Коледа Simple Smile)))
На Бъдни вечер отворих едно кондензирано мляко от синята консерва за един сладкиш, но употребих половината, гъсто, беше показано на предните страници, дали ще се развали до Нова Година, че имаме още доста ядене и чак тогава мисля да правя друга торта?
Не! Има много дълъг срок на годност, то е със захар.
Виж целия пост
# 68

Вероятно е същото. Там се продава готов, а тук - не за съжаление, а и да се продава у нас аз няма да си купя, защото не им вярвам какво има вътре.  Mr. Green Лъжат безобразно.

продава се, да . Скоро попаднах  био сайт, на който прдават и гъбен, и телешки, и пилешки... Но и аз не бих си купила. Не им вярвам. Колкото маслото и млякото БДС и тн...
Виж целия пост
# 69
Марчева, благодаря Simple Smile , стои в хладилника, в кутията си.
Виж целия пост
# 70

Вероятно е същото. Там се продава готов, а тук - не за съжаление, а и да се продава у нас аз няма да си купя, защото не им вярвам какво има вътре.  Mr. Green Лъжат безобразно.

продава се, да . Скоро попаднах  био сайт, на който прдават и гъбен, и телешки, и пилешки... Но и аз не бих си купила. Не им вярвам. Колкото маслото и млякото БДС и тн...
+ 100 дет` се казва. Това е огромната лъжа на млечните  ни производители, лъжат и с  г*за си. Гадове, не мога да им го простя, но са силни в цените. Винаги съм била съгласна да плащам достатъчно, но когато насреща си имам качествена стока
Виж целия пост
# 71
Месих снощи питка 2 пъти. Първият път не успя да се активира маята в млякото. Но все пак замесих тестото и го прибрах в хладилника покрито с фолио. Днес все пак се е надигнало за моя изненада. Мога ли да го ползвам, ще стане ли нещо от него или да го хвърлям? Защото вторият ми опит беше съвсем успешен и питката се получи вкусна.
Виж целия пост
# 72
Нищо му няма, има даже доста рецепти при които тестото втасва бавно в хладилника за другия ден. Съмнява ме да е превтасало, използвай си го. Дали питка, дали някакви закуски или мекици ще направиш от него, все трябва да станат.
Виж целия пост
# 73
Какъв колбас слагате в руска салата?
Виж целия пост
# 74
В нас само кремвирш признават. Майка ми на времето шунка слагаше, когато беше лукс.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия