Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK - втора тема

  • 95 088
  • 766
# 225
Вода наливам, само когато искам месото да стане по-крехко.
Иначе, нищо не ми загаря.
Виж целия пост
# 226
Когато печете месо наливате ли вода под кошницата, за да не загарят соковете, които изтичат?
Меган - на пилешкото месо аз не слагам, хваща хубава коричка; на панираната риба(конфекция) също; на кюфтета и пържоли слагам около един пръст топла вода - пържолите стават по-крехки, а от кюфтетата сока дето изтича много лесно прегаряи кюфтетата някак си ми миришат на прегоряло. Но ти си опитен готвач и сама като опиташ ще видиш кое как. ** Винаги има леко загоряло на дъното, защото от въздуха всякакъв изтичащ се сок лесно се захваща.
Виж целия пост
# 227
Когато печете месо наливате ли вода под кошницата, за да не загарят соковете, които изтичат?
Меган - на пилешкото месо аз не слагам, хваща хубава коричка; на панираната риба(конфекция) също; на кюфтета и пържоли слагам около един пръст топла вода - пържолите стават по-крехки, а от кюфтетата сока дето изтича много лесно прегаряи кюфтетата някак си ми миришат на прегоряло. Но ти си опитен готвач и сама като опиташ ще видиш кое как. ** Винаги има леко загоряло на дъното, защото от въздуха всякакъв изтичащ се сок лесно се захваща.
Досега не слагах вода но последния път като правих месо с гъби доста беше загорел сока, който си бяха пуснали и затова питах. Тези дни доста го експлоатирах, сложих малко вода и така според ме е по-добре. Не се наложи да го кисна с часове. За съжаление при мен кошничките с шунка и яйца, които Майка зайка показа се оказаха провал. Фирмичките ми са силиконови, по- малки не се събра цяло яйце, реших да го разби и отгоре да сложа цяло парче кашкавал. Сурово остана яйцето, ядосах се и хвърлих всичко в тигана. Бъркоч стана малко, ама го изядохме😬
Виж целия пост
# 228
Меган, аз ползвам малки алуминиеви еднократни формички, от пеп4о се научих. Тук при нас малко трудно намерих, норвежките не са много по месенето. Пробвах със силиконови, (мойте са от онези тъничките) и някои от тях се "нащърбиха" по края. Но ако случайно имаш от онези алуминиевите големите форми за крем-карамел в тях става перфектно такива "нещица". Smiley
Виж целия пост
# 229
Меган, аз ползвам малки алуминиеви еднократни формички, от пеп4о се научих. Тук при нас малко трудно намерих, норвежките не са много по месенето. Пробвах със силиконови, (мойте са от онези тъничките) и някои от тях се "нащърбиха" по края. Но ако случайно имаш от онези алуминиевите големите форми за крем-карамел в тях става перфектно такива "нещица". Smiley
Сетих се, че точно те биха ми свършили работа, но нямах и вечерта нямаше откъде да купя. Ще пробвам с тях, не съм се отказала
Виж целия пост
# 230
Привет, може ли да ми дадете съвет. Искам да купя и аз еър фрайър гледах на Филипс сега гледам, че има и добри мнения за Нинджата . трябва да е а поне ЗА 5 човека. предимно за пържене без мазнина го искам.
Виж целия пост
# 231
Момичета пробвали ли сте за правите мусака?Дали  ще се получи?
Виж целия пост
# 232
леле, чудя се аз защо нямам известия за тази тема, пък то отдавна имало нова. Ами записвам се Simple Smile
И се връщам да ви чета, пък аз напомням, че шаранът за наближаващия Никулден пак там ще пържа.
Виж целия пост
# 233
Привет, може ли да ми дадете съвет. Искам да купя и аз еър фрайър гледах на Филипс сега гледам, че има и добри мнения за Нинджата . трябва да е а поне ЗА 5 човека. предимно за пържене без мазнина го искам.
Темата е ЗА показване на това, което сме направили във файера - снимки и рецепти!!! Съвети кое, как се приготвя.
А НЕ за обсъждане на качествата на уредите.
Виж целия пост
# 234
А има ли тема, в която да се обсъждат различните марки уреди?
Виж целия пост
# 235
Назад в темата всеки споменава каква марка фрайър има, принципът е еднакъв, каквято и марка да се вземе. Най-скъпите са с най-много екстри.
 И по рецептите можете да се ориентирате.
 Аз днес ще пробвам картофени ноазети.
Виж целия пост
# 236
А има ли тема, в която да се обсъждат различните марки уреди?
Аз поне не зная!? Тази тема я направих защото когато купих уреда не откривах рецепти за готвене за него. Има и друга тема за "Тефал" - но там уреда е по-различен.
gerda1 - е отговорила много добре. В крайна сметка и този уред е на принципа - купувам/пробвам; както и всички уреди. Един доволен, а друг не - от един и същи модел.

От мен днес - KFC
Виж целия пост
# 237
Да питам тези които мият уреда в съдомиална, на колко градуса я пускат. Досега само на ръка го мия, тази пластмаса не ми се струваше удачно да я пускам там, ама нещо почна много да ме домързява да го мия.
Виж целия пост
# 238
А има ли тема, в която да се обсъждат различните марки уреди?
Аз поне не зная!? Тази тема я направих защото когато купих уреда не откривах рецепти за готвене за него. Има и друга тема за "Тефал" - но там уреда е по-различен.
gerda1 - е отговорила много добре. В крайна сметка и този уред е на принципа - купувам/пробвам; както и всички уреди. Един доволен, а друг не - от един и същи модел.

От мен днес - KFC



Еха ,а рецептата може ли?
Виж целия пост
# 239
Еха ,а рецептата може ли?
Разбира се
Скрит текст:
1) на 1 кг месо - правя смес от 2 лт вода + 2 сл сол + 1 сл захар - добре разбити и за поне 12 часа киснене.
2) отцеждам и мариновам - сол, черен и червен пипер, лют червен пипер какъвто имам под ръка (но това е по желание), риган, куркума, сух чесън, сух кромид лук, соев сос, мащерка задължително + малко олио ; цялото това трябва да стане на доста рядка каша и обърквам-намазвам хубаво месото, което трябва да престои поне 3-4 часа.
3) смесвам 2 части брашно + 1 част нишесте - потапям всяко парченце месо и редя в поднос леко да засъхнат.
4) разбивам яйца с малко прясно мляко и сол; приготвям си и начупения корнфлейс (който трябва да не е сладък)
5) парчето месо потапям в яйчената смес и овалвам хубаво в корнфлейса като притискам добре с ръце.
** аз правя само крилца (и двете им части) и тях пържа на 180* за 13-14 минути.
*ако са бутчета или големи парчета филе - не мога да дам време, но явно ще е повече.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия