Неустоим портокалов кейк със зехтин

  • 29 226
  • 273
# 45
Ами този шоколадов кекс си има фенове вероятно, но аз не съм от тях. Мнооого сладко ще ми стане. Дъщеря ми обаче ще му се зарадва.
Виж целия пост
# 46
Ами този шоколадов кекс си има фенове вероятно, но аз не съм от тях. Мнооого сладко ще ми стане. Дъщеря ми обаче ще му се зарадва.

масово се яде твърде, твърде сладко, така че не се учудвам. аз също не бих го яла това, но вкусове всякакви.
кексът е добър, правя нещо подобно /зехтинът не се усеща/, но с по-малко захар. ако ще ползвате кората - само биоплодовете са добър вариант. иначе колкото и да ги киснете и търкате, няма да разкарате химията /както си пише - корите са неядливи/.
Виж целия пост
# 47
Ами този шоколадов кекс си има фенове вероятно, но аз не съм от тях. Мнооого сладко ще ми стане. Дъщеря ми обаче ще му се зарадва.

Съвсем нормален е на сладост кексът. При него има много горчиви съставки. Той също става огромен.
Виж целия пост
# 48
Захарта е доста. Аз го правя с по- малко. По моите правила брашното винаги трябва да е повече от захарта. Ама вкусове различни.
[/quot

Ванче,  това ти е един от най-добрите кейкове,  bouquet chef  повече от разкошен е! Няма такова удоволствие, но не го повторих,  само заради пустата му захар, тя си е точно на мястото си, не ме разбирай грешно, но като калории е много, само това ме спира да го въртя често... мда. , за да не ми се лепи на дупето, не за друго.  Wink
Виж целия пост
# 49
marchеva14, шоколадовия кекс имаш предвид нали?
Виж целия пост
# 50
Хайде и аз в групата с кейка.

Скрит текст:

Стана много пухкав и хубав. Намалих захарта на 250гр., че ми се видя много, а и ние не ядем много сладко. Кората на портокала замених с купена (настъргана) кора в пакетче.
Виж целия пост
# 51
marchеva14, шоколадовия кекс имаш предвид нали?
Да, кадифето, жесток е!
Виж целия пост
# 52
missence, добре дошла! Кейкът ти има чудесен цвят!
Виж целия пост
# 53
Изглежда сууупер. Трябва да купя някакви био портокали, че другите кой знае какво имат по кората.
В загрята фурна ли го слагате? Аз пека в стъклена форма и не смея в загрята да ги слягам да не стане беля.
Виж целия пост
# 54
Аз купих от тези, за да не ползвам кората на портокалите.

Скрит текст:
Виж целия пост
# 55
А има ли портокалови?
Виж целия пост
# 56
по спомен май им беше кофти съставът...
Виж целия пост
# 57
 В смисъл?
Виж целия пост
# 58
Изглежда сууупер. Трябва да купя някакви био портокали, че другите кой знае какво имат по кората.
В загрята фурна ли го слагате? Аз пека в стъклена форма и не смея в загрята да ги слягам да не стане беля.

Добре е да се сложи в предварително загрята фурна и тогава не е препоръчително да използваш стъклена форма (ще се спука). По принцип стъклените форми са за пудинги.
Виж целия пост
# 59
Изглежда сууупер. Трябва да купя някакви био портокали, че другите кой знае какво имат по кората.
В загрята фурна ли го слагате? Аз пека в стъклена форма и не смея в загрята да ги слягам да не стане беля.

Добре е да се сложи в предварително загрята фурна и тогава не е препоръчително да използваш стъклена форма (ще се спука). По принцип стъклените форми са за пудинги.
Моята е за кекс с дупка в средата. Значи ще го пробвам в продълговатата тава 🤔
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия