За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 326
  • 741
# 255
Имам 2 л. пресечено мляко - в какво мога да го превърна (не ми се ще сирене, но имам ли други варианти)
Виж целия пост
# 256
Сирене не знам да става от това ,извара може.Вариш ,  прецеждаш , ако не е добре пресечено може щипка лимонтозу, или две три лъжици кисело мляко,нататък какво ще го правиш, не знам.Баница , за торта,сладкиш едва ли е  добро.Аз яйца  слагам и  разбивам с това, вкусно  е.
Виж целия пост
# 257
Споделете ваши изпитани рецепти,за козунаци и съвети.Миналата година, взех рецепта от интернет,уж беше лесна,но ми се получи като хляб.Не повторих още веднъж,но тази година искам пак да пробвам.

Миналата година приготвих козунаците по рецепта на Катето Евро. От това количество получих 2 козунака.
https://www.edna.bg/vkusno/tehniki/velikdenskite-recepti-na-kate … ez-mesene-4647981

Виж целия пост
# 258
Дайте ми идея за марината за пилешки пържоли на фурна, без топено сирене. Липсва ми фантазия днес. Благодаря!
Ако не ти е късно - това за мен е перфектната марината за пилешки пържоли http://pep-4o.blogspot.com/2010/07/blog-post_27.html.
ММ си ги пече на фурна, аз метнах пържолата на тигана, но и двете партиди бяха станала тооооооолкова крехки. Преседяха в маринатата от предния ден, въобще зачеркнах всички други маринати за пилешко месо. Hug

Скоро открих същата рецепта за марината и наистина станаха страхотни ,и моите бях сложила от предишния ден .
Виж целия пост
# 259
................

Миналата година приготвих козунаците по рецепта на Катето Евро. От това количество получих 2 козунака.
https://www.edna.bg/vkusno/tehniki/velikdenskite-recepti-na-kate … ez-mesene-4647981
Това не е ли огромно количество мая, 80 грама на 1 кг брашно?? Никога не съм добавяла толкова много мая, страшно ще мирише..
Виж целия пост
# 260
Привет!
Замразените манатарки преди да ги сложите в тигана оставят ли се да се отпуснат или...?
Може ли подходящ сос с тях за свинско да ми предложите?Нещо не много завъртяно...  Simple Smile
Виж целия пост
# 261
Привет!
Замразените манатарки преди да ги сложите в тигана оставят ли се да се отпуснат или...?
Може ли подходящ сос с тях за свинско да ми предложите?Нещо не много завъртяно...  Simple Smile
Зависи как ще приготвяш свинското, ако е на тиган - в мазнината от готвенето слагаш за малко гъбите, после сгъстяваш с брашно/нишесте, доливаш вода/бульон/пр. мляко/сметана и готово.
Мисля, че нямат нужда от размразяване.
Скрит текст:
Ризотото ми е малко разварено, защото оризът е обикновен, но на вкус си го харесвам.
Стори ми се, че ако ще се слагат манатарки, виното е излишно - гъбите са достатъчно ароматни, с виното вкусът им се губи.
Това не е ли огромно количество мая, 80 грама на 1 кг брашно?? Никога не съм добавяла толкова много мая, страшно ще мирише..
Ето пример за неадекватна рецепта от нета - и мен това с 80 г мая на кг брашно ме хвърли в ужас  Joy Защо т.нар. випове решават, че като са известни, и готвенето вече им се удава
Виж целия пост
# 262
Скрит текст:
Привет!
Замразените манатарки преди да ги сложите в тигана оставят ли се да се отпуснат или...?
Може ли подходящ сос с тях за свинско да ми предложите?Нещо не много завъртяно...  Simple Smile

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/03/2.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2016/01/blog-post_4.html


Може да си направиш свинското месо по този начин. Става и със сушени гъби.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/02/blog-post_12.html
Виж целия пост
# 263
Привет!
Замразените манатарки преди да ги сложите в тигана оставят ли се да се отпуснат или...?
Може ли подходящ сос с тях за свинско да ми предложите?Нещо не много завъртяно...  Simple Smile
Гъбите може и замразени + масло + малко олио и ги оставяш докато се изпари водата т.е. да останат на мазнина. повече време ще ти отнеме, но не е проблем.
За сос.. не мога да се сетя, а и не ми се върти из рецептите ми, но общо взето е вид бешамел с малко бяло  вино, сол, черен пипер, 1/2 ч.л дижонсдка горчица, готварска сметана,  бъркаш до сос.


[/spoiler]Ето пример за неадекватна рецепта от нета - и мен това с 80 г мая на кг брашно ме хвърли в ужас  Joy Защо т.нар. випове решават, че като са известни, и готвенето вече им се удава
Тази рецепта за мен е невъзможна, има огромна грешка.

Виж целия пост
# 264
................

Миналата година приготвих козунаците по рецепта на Катето Евро. От това количество получих 2 козунака.
https://www.edna.bg/vkusno/tehniki/velikdenskite-recepti-na-kate … ez-mesene-4647981
Това не е ли огромно количество мая, 80 грама на 1 кг брашно?? Никога не съм добавяла толкова много мая, страшно ще мирише..


Винаги използвам суха мая на д-р Йоткер  и може би затова не ми направи впечатление.

Успях да изнамера въпросните миналогодишни козунаци......
Скрит текст:

Виж целия пост
# 265
Пак е много - това количество мая сухо ще е 27 г, т.е. 4 пакетчета на Йоткер.
Виж целия пост
# 266
Трябва ми спешно мнение: остана ми смес за целувки, мога ли да я сложа в хладилника, докато се изпекат първите, или ще се съсипе сместа?
Виж целия пост
# 267
Трябва ми спешно мнение: остана ми смес за целувки, мога ли да я сложа в хладилника, докато се изпекат първите, или ще се съсипе сместа?
Сложи я в хладилник, но има голяма вероятност да се втечни, защото ще се забавиш около 60 мин, но ако много хубаво са разбити белтъците и си добавила кремотартар има вероятност да ги запазиш и в крайна сметка на проба-грешка.
Виж целия пост
# 268
Мога ли да сглобя от тази вечер , лазаня от тиквички със сос кайма,домат и извара,яйце и моцарела,а сутринта да я пека?Благодаря!
Виж целия пост
# 269
Трябва ми спешно мнение: остана ми смес за целувки, мога ли да я сложа в хладилника, докато се изпекат първите, или ще се съсипе сместа?
Сложи я в хладилник, но има голяма вероятност да се втечни, защото ще се забавиш около 60 мин, но ако много хубаво са разбити белтъците и си добавила кремотартар има вероятност да ги запазиш и в крайна сметка на проба-грешка.
Мерси за отговора, успях на косъм, беше тръгнала да се втечнява.
Обаче ми се напукаха повечето, хем ги печа на 80° с леко открехната врата, и пак....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия