За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 237
  • 741
# 270
Аз се ядосвам ,че не ми се напукват целувките...много искам.
Виж целия пост
# 271
Аз се ядосвам ,че не ми се напукват целувките...много искам.
Хах, интересно. Simple Smile Аз се опитвам да направя ето такъв тип, на клечка, а напукани не стоят добре.
Виж целия пост
# 272
Здравейте, купих лилаво-бели аспержи от лидл. Може ли да ми дадете предложение как да ги приготвя? Благодаря много!
Виж целия пост
# 273
Да питам и аз - никога не съм успяла нищо да направя с прясна мая, а със суха ми се получават добре нещата. Всички рецепти за козунак, които чета са със прясна мая. Въпросът ми е - може ли да стане козунак със суха мая?
Насочила съм се към http://yoli-www.blogspot.com/2012/04/blog-post.html
Виж целия пост
# 274
Заменям във всякакви рецепти, слагаш около 3 пъти по-малък грамаж суха мая, спрямо прясната. Включително и за козунаци, тя маята си е мая. Повечето пъти по навик я активирам в млякото, понеже навремето когато се учех да работя с тесто само прясна се намираше, беше отдавна. Но по принцип за сухите се води че не е нужно и че се слагат направо в брашното. Ползвам френската предимно, но и с тази на Доктор Йоткер резултатите не са ми били по-различни.
Виж целия пост
# 275
Благодаря! Аз ползвам на Д-р Йоткер предимно, както си пише - на 500 гр брашно 1 пакетче мая, размесено в брашното и винаги ми се получава при хляба. Друго почти не съм правила с мая. Сега смятам да се пробвам с козунак.
Виж целия пост
# 276
Аз също ползвам на доктор Йоткер по указания начин - 500 г. брашно с 1 пакетче суха мая. Така процедирам с всички теста, независимо дали ще правя козунак или питка.
Виж целия пост
# 277
Благодаря! Аз ползвам на Д-р Йоткер предимно, както си пише - на 500 гр брашно 1 пакетче мая, размесено в брашното и винаги ми се получава при хляба. Друго почти не съм правила с мая. Сега смятам да се пробвам с козунак.
Ползвам я много, защото другата няма голяма трайност и затова винаги или почти винаги работя със суха мая, нали знаеш на 500 г брашно - 7 г суха мая. Френската е 11 г тя отговаря за 1 кг брашно и си я деля, измервам си я , около 6 г някъде слагам.
Виж целия пост
# 278
Здравейте, съвсем ви изпуснах, но сега имам въпросче, зехтинът разваля ли се? Бяхме вземи една тенекия, която пресипахме в бутилки,останаха 3-4 бутилки, които на дъното са хванали някаква като странна мътилка с тъмен цвят. На вкус също не е много хубав и се чудя мога ли да го спася някак или е отишъл?
Виж целия пост
# 279
Здравейте, съвсем ви изпуснах, но сега имам въпросче, зехтинът разваля ли се? Бяхме вземи една тенекия, която пресипахме в бутилки,останаха 3-4 бутилки, които на дъното са хванали някаква като странна мътилка с тъмен цвят. На вкус също не е много хубав и се чудя мога ли да го спася някак или е отишъл?

зависи от зехтина и дали е филтриран или не. ако е нормален индустриален няма проблем в повечето случаи. ползвала съм хубав зехтин доста след срока на годност и си беше съвсем ок /взимаме големи количества от гърция/. според мен критерии трябва да са ти вкус и мирис,  мътилката да не те притеснява. отделен е въпросът  дали е качествен зехтин.
Виж целия пост
# 280
Купих си от пазара листа от червено цвекло. Знам за баници, сарми с него, но дали ще стане да го бланширам и после задуша в масло?
Други идеи?
Виж целия пост
# 281
Дори не зная има ли нужда от бланширане, тези листа са много нежни
Виж целия пост
# 282
Имам забрана за сурови зеленчуци за известно време.
Виж целия пост
# 283
Можеш в гореща вода за кратко .Но като се задуши няма да е сурово.Също е обработка.
Виж целия пост
# 284
Здравейте, съвсем ви изпуснах, но сега имам въпросче, зехтинът разваля ли се? Бяхме вземи една тенекия, която пресипахме в бутилки,останаха 3-4 бутилки, които на дъното са хванали някаква като странна мътилка с тъмен цвят. На вкус също не е много хубав и се чудя мога ли да го спася някак или е отишъл?
Не, не се разваля. Това, че има утайка означава, че е още по-хубав и това са миниатюрни парчета маслини.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия