Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Подготовка за малкия човек - тема 6

  • 25 904
  • 751
Подготовка за малкия човек - тема 6


Старите теми:
1, 2, 3, 4, 5
Виж целия пост
# 1
Juls 30, да:)
Вчера падна пъпчето. Лекарката каза да го обработвам само със спирт и пудра (голямо издирване падна на тази пудра) сутрин и вечер. В никакъв случай да не го търкам. Само не знам колко време трябва така да се процедира? Трябвало да падне някаква коричка.
Виж целия пост
# 2
Може и само спирт без пудрата.
Десетина дни,но ти сама ще го видиш и ще разбереш.
Благодаря за темата.
Виж целия пост
# 3
Няма страшно с пъпчето, и да се намокри малко не е фатално. И двете ми деца не съм ги пазила кои знае колко и нищо им нямаше. Всеки път ги мокрех  малко, после подсушават хубаво и минавах със спирт. Пъпчето трябва да е станало като нормална кожа, без коричка и без да пуска кръв когато минеш с памуче спирт.
Виж целия пост
# 4
Ясно, благодаря ви. Относно памперса - явно не го слагам както трябва, понеже всеки път, когато се изпиша, памперса пропуска и детето се намокря отгоре до долу. До сега не съм стягала памперса на кръста му, за да може пъпчето да диша. Мисля, че това е причината за пропускането, но все пак да попитам - има ли някои тънкости, които пропускам при слагането на пелената? Извинявайте за може би глупавия въпрос, но няма кой да ми покаже. Каквото съм видяла в болницата, това правя, но явно не както трябва.
Виж целия пост
# 5
Пробвай друг вид памперс.
Аз ползвах първите дни на Памперс. Ей, това дете колкото пъти се изходи, толкова пъти го преобличах целия. Тъъъъкмо виждах края на пакета и се зарадвах, че ще се отърва от тия памперси и свекърва ми ми подари същите. Ужасен ужасон беше.
Откакто ползвам на Лидл , има само един или два пропуска. И от на ДМ бях доволна .
Виж целия пост
# 6
Благодаря за темата, Лаленце.
И аз съм от доволните от Лупилу.
Виж целия пост
# 7
Може и да е от размера, на нас 1-чката ни пропускаше много, от както минахме на размер 2 се случва изключително рядко.
Относно относно пъпчето, на мен в болницата ми обясниха , че не е проблем да се мокри. Причината да се къпе докато не е паднало под течаща вода е да не е в една и съща вода със замърсявания (от дупето например).
Виж целия пост
# 8
Ние ползваме Pampers Premium Care размер 1 никога не ми е пропуска. Вече сме на 2 и онзи ден доста памперси ми пропускаха, а вече 1 седмица сме с тях, ама нашето бебе е адски въртеливо и слагането на памперса  е ад и също като е будна все рита с крачетата и го размества. Също ми направи впечатление, че доста ги пълни и просто според мен трябва да се сменят по-често. Будна ли е, само за видя, че чертата е синя, веднага го сменям и спря пропускането. Моя приятелка смята, че пропускат, когато вече е време да минете н другия размер.
Виж целия пост
# 9
Цоп в новата тема Blush
Харесала съм една количка, за която пише, че е 11-12 кг и се чудя дали е много? Но пък по-лека май не мога да открия...
Виж целия пост
# 10
Не съм ползвала пудра, само спирт докато спре да отделя секрет и изсъхне напълно. Памперсът си го стягах. Пробвай друг размер или вид памперси.
Виж целия пост
# 11
А спирта за пъпчето колко % ?
Виж целия пост
# 12
Цоп в новата тема Blush
Харесала съм една количка, за която пише, че е 11-12 кг и се чудя дали е много? Но пък по-лека май не мога да открия...

Покажи ни я.
За много неща трябва да се мисли при количката- гуми, къде ще се държи, за мен беше важно колко лесно се откопчава коша, за да мога да го въртя- по посока на движение или с гръб. Всъщност, последното ми беше водещо. След това ни дадоха и ключ за стаичката на входа и можех да я оставям там. Но половин година си беше- сгъни, сложи в колата, разгъни, сглоби. Мъка!
Виж целия пост
# 13
Аз все още нямам личен опит с новородено (очаквам първата си рожба до няколко седмици), но мога да дам съвет относно памперса и пъпчето, който чух на една лекция за отглеждане на бебето в първите му дни - акушерката каза задължително памперсът да не покрива пъпчето, т.е. Да е под него. А относно стягането, каза, че е добре да можеш да вкараш два пръста отпред и да не се усеща хлабаво, но да не е и прекалено стегнато.
Виж целия пост
# 14
Всички са доволни от Лупилу, затова купих точно тях, размер 1. Ами всяко пишкане е навън. На ДМ кои памперси да пробвам? Babylove ли е марката?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия