За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 241
  • 739
# 150
Как мога да "омекотя" изсъхнал хляб? Да може да се нареже по-лесно. Питка с лимец е и в хладилника я държа в оригиналния плик. Но стана твърда като камък.
Врътваш за минута-две в микровълнова....в плика обаче.
Виж целия пост
# 151
Как мога да "омекотя" изсъхнал хляб? Да може да се нареже по-лесно. Питка с лимец е и в хладилника я държа в оригиналния плик. Но стана твърда като камък.
Врътваш за минута-две в микровълнова....в плика обаче.

Супер, не бях се сетила за микровелето...
Благодаря за идеята Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 152
Аз също ползвам микровълнова и след като изкарам хляба, задължително я намазвам с масълце.
Виж целия пост
# 153
Едно време се омекотяваше изсъхнал хляб на пара (нямаше още микровълнови).
Виж целия пост
# 154
Едно време се омекотяваше изсъхнал хляб на пара (нямаше още микровълнови).
И аз от едно време го знам и сега правя така с хляба, не съм фен и не ползвам микровълнова.
Виж целия пост
# 155
На пара как може стане - във фурната да се сложи хляба на средно ниво и под него съд с вода? Това ли е начина?
Виж целия пост
# 156
Баба слагаше малко вода в тенджера, слагаше чиния обърната наобратно и нареждаше хляба. Капак на  тенджерата и включваше котлона....
Виж целия пост
# 157
Точно така както Поли е писала, а може и върху решетка над вряща тенджерка с вода.
Виж целия пост
# 158
Точно така както Поли е писала, а може и върху решетка над вряща тенджерка с вода.
Да, в тенджерка с вряща вода - решетка, кошница за готвене на пара или обърната чиния, да не е хляба във водата. Едно време баба слагаше начупени лозови клонки, кръстосани и да се издигнат над водата, и върху тях хляба.
Иначе става идеално и в уред за готвене на пара, аз го правя в мултикукър с функцията за готвене на пара и кошницата.
Виж целия пост
# 159
За сос бешамел може ли да сложа оризово вместо пшенично брашно?
Виж целия пост
# 160
По-добре става с нахутено.
Виж целия пост
# 161
[http://inakostova.blogspot.com/2017/10/blog-post_23.html?m=1 Някой правил ли го е, странна ми е частта с горещия шоколадов сос върху сметана? Thinking
Виж целия пост
# 162
Дами, може ли идея за вкусна рецепта с нахут от буркан. Ако съдържа домати, още по-добре. Обаче без салати, че днес опитах и не ми хареса.
Виж целия пост
# 163
Дами, може ли идея за вкусна рецепта с нахут от буркан. Ако съдържа домати, още по-добре. Обаче без салати, че днес опитах и не ми хареса.

Карфиол с тиквички, нахут и подправки
Виж целия пост
# 164
[http://inakostova.blogspot.com/2017/10/blog-post_23.html?m=1 Някой правил ли го е, странна ми е частта с горещия шоколадов сос върху сметана? Thinking
Не съм го приготвяла, за първи път го виждам и не е никак лош. Заливката ако те притеснява я остави до стайна температура и я излей, но не виждам проблем и топла да се излее.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия