За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 972
  • 739
# 30

Не, не, грешиш, тази форма няма срезове, тя е за печене с регулируем ринг е, може по-голяма торта или по-малка, наглася се,  тази която вероятно имаш  е с срезове за разрязване на блат, също я имам и прави равни  разкошни блатове, еднакви по дебелина, така мисля, че е.
Не, няма срезове, нормален регулиращ се ринг, купуван е от Била, преди 12-13години, струваше 10лв, сега са около 12-15макс.
Ето за тези пластини говоря... няма как да не се получи разтичане на сместа, освен ако не е по-гъста....може да се облече плътно с фолио и да се избегне разтичане...но си е играчка
За странично разрязване на блатове ползвам струна .
moonriver за различни размери тави за блат, провери в Амазон
Виж целия пост
# 31
Благодаря Polly, точно днес потърсих и намерих някакви. Не знам какво качество са, но нямаше голямо разнообразие. Та даже и два комплекта трябва да поръчам, че с една форма си е голяма мъка да изпечеш повече от 1 блат.. Или да пека един дебел, който после да режа с нож за блатове?
Виж целия пост
# 32
Защо не потърсиш от този тип
При нас ги има и по левчетата
3 размера са, можеш освен за печене, да ползваш  и само ринга за сглобяване на тортата
А, дали ще си вземеш повече от 1брой, зависи от теб.....колко торти правиш на месец, година....за мен 1 комплект е достатъчен, все пак трябва да се чудя и къде да ги навирам когато не ги ползвам.
Виж целия пост
# 33
От горния тип са живо тенеке и  раждясват, то нали два три пъти годишно ми трябват, като съм сама  какви торти.
Виж целия пост
# 34
Да, и такива става, стига да имат добри отзиви за качеството. Въпреки че тези специално са доста големи, но сигурно ще намеря и други размери. Аз пък само си търся повод да правя торта, въпреки че трудно намирам кой да ги изяде целите Grinning затова вече ще залагам на половин доза в рецептите.
Виж целия пост
# 35
От горния тип са живо тенеке и  раждясват, то нали два три пъти годишно ми трябват, като съм сама  какви торти.
Ако наистина са не дотам толкова добри и би могло да хванат ръжда, след като се измият се , подсушават и поставят в топла фурна на 30 градуса и са след това са добри за ползване.
Тези форми които е показала polly ги имам в комплект и наистина не са добри, хващат ръжда след измиване, затова ги изсушавам във фурната., но има и много по-добри, но са с друга цена. Ако има интерес ще дам координати.
Виж целия пост
# 36
За 20-сантиметрова форма ползвам тенекиените кутии от датските бисквити, имам две кутии специално за тази цел. Задължително ги застилам с хартия за печене. Първият път, когато пекох в тях боята леко миришеше, след това  вече не. Рядко правя торти, имам две големи форми и ринг, не ми се пълнят шкафовете с допълнителни съдове.
Виж целия пост
# 37
Моята е над 20годишна, на мама е от балканската война 😂(шегувам се, но е над 40годишна).  Не е на тази фирма, не е черна.. тенеке си е  😄, ръжда няма. Не подсушавам, мия и слагам на сушилника за съдове.
Виж целия пост
# 38
Значи не ми стига място и съхранявам в отделна стаичка, дето има влага.От левчето ми е , всъщност закопчалката                                  е ръждива, но ме дразни и не я използвам вече  ,също покритието ,кафяво някакво ,се лющи.Просто качество няма.Та си търся и аз  ринг.Щото ми трябваше скоро и  оплесках  изсипването , обръщането, дет се наложи, без инструменти да правя.А бе  въздушната салата на Пеп4о и на гости бях, което и транспорт предполага,изяде се , вкусно е , но ...но.Заради това ми се иска свестни уреди да имам.
Виж целия пост
# 39
Издирвам да купя яйцеварка, която да се изключва сама. В сайтовете на техно...магазините не са описани функциите. Мерси предварително! (дано е подходящ въпрос за тази тема).
Виж целия пост
# 40
Не трябва ли всички яйцеварки по презумция да се изключват сами? Нали това е идеята като се слага водата, в зависимост от броя на яйцата и твърдостта на сваряване. Или има и друг вид за който не съм наясно, моята е Бош и си се изключва сама след звуков сигнал че яйцата са сварени
Виж целия пост
# 41
Издирвам да купя яйцеварка, която да се изключва сама. В сайтовете на техно...магазините не са описани функциите. Мерси предварително! (дано е подходящ въпрос за тази тема).

Нашата е Делимано и също се изключва сама,зависимост от желаната твърдост на яйцата се слага повече или по-малко вода.
Виж целия пост
# 42
Имаме някаква извара в хладилника, май е от овце, не знам дали не се е и развалила, но идеи какво да я правя!? Може и десерти. Сещам се за чушки с извара, без това, нещо друго.
Виж целия пост
# 43
Имаме някаква извара в хладилника, май е от овце, не знам дали не се е и развалила, но идеи какво да я правя!? Може и десерти. Сещам се за чушки с извара, без това, нещо друго.

Сладкиш с извара и плодове

Десерт с извара и грис

Мус от пушена сьомга

Хайвер от овесени ядки и домати
Виж целия пост
# 44
57лв...еха, моята е 10 😂.....ползвам я за рязане на блатове (когато ги правя правоъгълни, а ми трябва кръгла торта 😄 )  и за сглобяване. Не съм пекла в нея, но си мисля, че малко или много ще изтече сместа.  Там където е регулирането, нали има пластини, та тези пластини малко или много правят луфт между тавата и ринга.
П.п  Не знам обясних ли го ясно 🤔

И вивре предлагат в момента подобен ринг, точно такъв не съм купувала, но имам други нещица от там, качеството е добро, според мен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия