За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 147
  • 739
# 315
Скрит текст:
за мен сметанов, с песто от босилек

Благодаря пеп-4oFlowers Hibiscus
А може ли рецепта на сметанов сос? Сигурно е супер лесен, но искам изпробвана рецепта от истински Кулинар Hug Песто имам лидълско, като по поръчка /досега не съм купувала/.
нещо подобно, копирам ти от последната паста
200мл сметана за готвене
1 ч.л. фина горчица
1 лъжица съвсем ситно нарязан лук
2 скилидки чесън (също съвсем ситно нарязани)
сол и черен пипер
~40 г пармезан (пекорино, грана падано)
1 с.л. масло и 2 с.л. олио
* Маслото и олиото се загряват.
* Лукът и чесънът се запържват за минутка.
* Прибавя се сметаната, горчицата 
* Разбърква се и оставя да къкри 5-6 мин.
* Пармезанът се настъргва (по-малкото парче), разбърква и отстранява от котлона.   Тук последно може да сложиш пестото.
* Подправя се с щипка-две сол и пипер по желание (внимателно със солта; сиренето е солено).
* През това време пастата е сварена и отцедена. Прибавя се към готовия сос, заедно с 1/2 ч.ч. вода от варенето и разбърква.

Благодаря Flowers Hibiscus за рецептата.
Заквасената сметана подходяща ли е за сосове? Сега ми хрумна този въпрос.
Виж целия пост
# 316
В сос бешамел слагам заквасена сметана аз.
Виж целия пост
# 317
Скрит текст:
за мен сметанов, с песто от босилек

Благодаря пеп-4oFlowers Hibiscus
А може ли рецепта на сметанов сос? Сигурно е супер лесен, но искам изпробвана рецепта от истински Кулинар Hug Песто имам лидълско, като по поръчка /досега не съм купувала/.
нещо подобно, копирам ти от последната паста
200мл сметана за готвене
1 ч.л. фина горчица
1 лъжица съвсем ситно нарязан лук
2 скилидки чесън (също съвсем ситно нарязани)
сол и черен пипер
~40 г пармезан (пекорино, грана падано)
1 с.л. масло и 2 с.л. олио
* Маслото и олиото се загряват.
* Лукът и чесънът се запържват за минутка.
* Прибавя се сметаната, горчицата 
* Разбърква се и оставя да къкри 5-6 мин.
* Пармезанът се настъргва (по-малкото парче), разбърква и отстранява от котлона.   Тук последно може да сложиш пестото.
* Подправя се с щипка-две сол и пипер по желание (внимателно със солта; сиренето е солено).
* През това време пастата е сварена и отцедена. Прибавя се към готовия сос, заедно с 1/2 ч.ч. вода от варенето и разбърква.

Благодаря Flowers Hibiscus за рецептата.
Заквасената сметана подходяща ли е за сосове? Сега ми хрумна този въпрос.
Не за всички. И въпрос на вкус, моят е за готварската, заквасената за сладкиши.
Кой пита за маслинената паста - охлюв чета от бутертесто"брускети.
Виж целия пост
# 318
Маслинената паста си е вкусна сама по себе си на филйка. И охлювчетата стават супер
Виж целия пост
# 319
Донесоха ми повечко малини и няма да се справим само с ядене. Около 1,5 кг. са, не повече. Сладко няма да правя, нямало да се яде заради семките. Мисля на сладолед, да ги направя на сок и да го замразя на кубчета, а после в какво мога да ги употребявам? Та приемам идеи за плодов сладолед с малини и други идеи със замразяване. Hug
Виж целия пост
# 320
Донесоха ми повечко малини и няма да се справим само с ядене. Около 1,5 кг. са, не повече. Сладко няма да правя, нямало да се яде заради семките. Мисля на сладолед, да ги направя на сок и да го замразя на кубчета, а после в какво мога да ги употребявам? Та приемам идеи за плодов сладолед с малини и други идеи със замразяване. Hug

Много е неща може с замразени малини. Може да ги използваш в торти, мъфини, кексове, и разни десерти, сорбета. Виж в ютюб диди с китчен, мисля че показваше рецепти за сладолед с замразени плодове
Виж целия пост
# 321
Аз замразявам за зимата - за шейкове и мъфини с малини и бял шоколад
Виж целия пост
# 322
Донесоха ми повечко малини и няма да се справим само с ядене. Около 1,5 кг. са, не повече. Сладко няма да правя, нямало да се яде заради семките. Мисля на сладолед, да ги направя на сок и да го замразя на кубчета, а после в какво мога да ги употребявам? Та приемам идеи за плодов сладолед с малини и други идеи със замразяване. Hug

Чийзкейк *Изненада*
Виж целия пост
# 323
Донесоха ми повечко малини и няма да се справим само с ядене. Около 1,5 кг. са, не повече. Сладко няма да правя, нямало да се яде заради семките. Мисля на сладолед, да ги направя на сок и да го замразя на кубчета, а после в какво мога да ги употребявам? Та приемам идеи за плодов сладолед с малини и други идеи със замразяване. Hug

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/06/blog-post_15.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_7.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_25.html
Виж целия пост
# 324
Ето още една рецепта за малините: Желирана торта с горски плодове.
Виж целия пост
# 325
Чудесни сте, БЛАГОДАРЯ на всички за малиновите идеи Flowers Hibiscus
А как ги замразявате? Измити, отцедени и директно във фризера? След размразяване не се ли кашват?
Виж целия пост
# 326
Чудесни сте, БЛАГОДАРЯ на всички за малиновите идеи Flowers Hibiscus
А как ги замразявате? Измити, отцедени и директно във фризера? След размразяване не се ли кашват?
Виж за замразяването мога да си върна жеста-научиха ме , една по една, ягоди беше, в тава,  замразявам и после събирам в плик или кутия.Важно е на един ред , една по една.И аз се чудех как се вземат после...
Виж целия пост
# 327
А маяно тесо мога ли да прибера във фризера за бъдеще ползване или не става така? От време на време моите искат пица, замесвам тесто, но ползваме количество колкото ябълка от него. От другото все намирам какво да направя, но от немай къде. АКо мога да го разделя на 3-4 за друг път ще е идеално, но той тоя друг път може да е след месец. За това се чудя дали не мога да го замразя дълбоко или ще се пресече?
Виж целия пост
# 328
А маяно тесо мога ли да прибера във фризера за бъдеще ползване или не става така? От време на време моите искат пица, замесвам тесто, но ползваме количество колкото ябълка от него. От другото все намирам какво да направя, но от немай къде. АКо мога да го разделя на 3-4 за друг път ще е идеално, но той тоя друг път може да е след месец. За това се чудя дали не мога да го замразя дълбоко или ще се пресече?

И аз се чудих скоро по този въпрос и реших да пробвам. Замразих две топчета тесто веднага след замесване. Това беше преди 3 седмици. Снощи извадих едното топче и го оставих бавно да се отпусне, после си втаса и беше годно за употреба. Но има различни рецепти за тесто.....не знам дали всяко става. Преди да пробвам замразяването, бях го пробвала в хладилник. Замесвам вечерта и бухам в хладилника, на следващата сутрин работя с него.
Виж целия пост
# 329
Благодаря за отговора. Да, това със замесването от предна вечер и ползване сутринта и аз го правя. Но ми се щеше да замразя в камерата и кой кога реши да си прави пици, хем да не ме занимава, хем да си вади когато му скимне Simple Smile било то и след месец.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия