За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 268
  • 739
# 300
Скрит текст:
Здравейте кулинари!Имам голямо количество маточина,можели да ми дадете рецепта как да си направя сок за директна консумация.

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/05/blog-post_27.html
Виж целия пост
# 301
Благодаря.
Виж целия пост
# 302
Какви сосове са подходящи за тортелони с моцарела и домати?
Виж целия пост
# 303
за мен сметанов, с песто от босилек
Виж целия пост
# 304
за мен сметанов, с песто от босилек

Благодаря пеп-4oFlowers Hibiscus
А може ли рецепта на сметанов сос? Сигурно е супер лесен, но искам изпробвана рецепта от истински Кулинар Hug Песто имам лидълско, като по поръчка /досега не съм купувала/.
Виж целия пост
# 305
Здравейте, мили кулинари!

Искам да приготвя желирани бонбони за дъщеря си, които да са възможно по-безвредни - има ли такова чудо?

А в рецепти с какво мога да заменя агар агар (че не съм попадала никъде на този продукт), с желатин?
Виж целия пост
# 306
за мен сметанов, с песто от босилек

Благодаря пеп-4oFlowers Hibiscus
А може ли рецепта на сметанов сос? Сигурно е супер лесен, но искам изпробвана рецепта от истински Кулинар Hug Песто имам лидълско, като по поръчка /досега не съм купувала/.
нещо подобно, копирам ти от последната паста
200мл сметана за готвене
1 ч.л. фина горчица
1 лъжица съвсем ситно нарязан лук
2 скилидки чесън (също съвсем ситно нарязани)
сол и черен пипер
~40 г пармезан (пекорино, грана падано)
1 с.л. масло и 2 с.л. олио
* Маслото и олиото се загряват.
* Лукът и чесънът се запържват за минутка.
* Прибавя се сметаната, горчицата 
* Разбърква се и оставя да къкри 5-6 мин.
* Пармезанът се настъргва (по-малкото парче), разбърква и отстранява от котлона.   Тук последно може да сложиш пестото.
* Подправя се с щипка-две сол и пипер по желание (внимателно със солта; сиренето е солено).
* През това време пастата е сварена и отцедена. Прибавя се към готовия сос, заедно с 1/2 ч.ч. вода от варенето и разбърква.
Виж целия пост
# 307
Здравейте, мили кулинари!

Искам да приготвя желирани бонбони за дъщеря си, които да са възможно по-безвредни - има ли такова чудо?

А в рецепти с какво мога да заменя агар агар (че не съм попадала никъде на този продукт), с желатин?

АМи аз имам купена цяла торба телешки желатин от iHerb и подобни неща правя с него и сок. Мечета правихме ние. Имам и формички силиконови.

Рецептата ми е половин чаша сок (домашен или нещо без захар, ако не искаш захар въобще; или сокове с някакви естествени цветове по желание). Ако не ви е сладко може към сока да се добави 1 с.л.мед. Две с.л. от тоя въпросния желатин и добавяш към сока и разтваряш на водна баня докато се разтвори желатина. Понеже нямам опит с желатин първия път нищо не направих. Уж се разтвори желатина, но явно не е бил разтворен. Та установих за себе си, че е разтворен достатъчно ако течността се е избистрила. И после наливам във формичките. Понеже мечетата са ситни, към тях имам пипета, че с нея вземам от течността и прехвърлям във формичките. Тая работа я правехме за да се позанимава и детето малко, и създавах добра заетост за известно време. Той търпение нямаше за нищо, но с тия мечета кандисваше Simple Smile  за дълъг период от време. Като разлееш по формите, слагаш в камерата да стегнат 15-20 мин отнема, т.к. докато напълним другите формички и първите са готови.

Имай в предвид, че ако направите повече нямат трайност. Бяхме се оляли веднъж и направили 1 компотен буркан, които не можаха да се изядат. За седмица някъде и мухлясаха.

За сок ние ползвахме Геторейд спортната напитка без захар които са. Мед не съм добавяла също. И пак станаха. Но си имат боя тия напитки и пак не е много здравословно. Но домашен сок нямам под ръка.
Виж целия пост
# 308
Телешкото шкембе от Лидл сурово ли или полусварено? Колко време му трябва, за да омекне перфектно, че не го харесваме жилаво?
Виж целия пост
# 309
Телешкото шкембе от Лидл сурово ли или полусварено? Колко време му трябва, за да омекне перфектно, че не го харесваме жилаво?

Аз шкембе не ям,но редовно готвя .Та това от Lidl в тарелките е любимо на мъжо.На мен ми се струва сурово,много е крехко. У дома го нарязваме на парченца и тогава го варим-в обикновена тенджера ,на умерен огън,за час и нещо е омекнало.И вода много не слагам,ако поизври доливам топла,това за шкембе чорба,че да не става много водниста като сложа прясното мляко.

Купували сме и готово сварено и замразено-на него ми трябва до половин час ,иначе става на каша и по не е вкусно.
Виж целия пост
# 310
Варихме го час и половина в тенджера под налягане, но като те чета, е могло и по-малко. Преди малко даже го пробвах, вкусно е Grin Утре ще метна и пърленка за разкош:grinn:
Виж целия пост
# 311
За мен сметана и домати не е подходяща комбинация.
Или доматен сос или сметанов.
Виж целия пост
# 312
Здравейте, мили кулинари!

Искам да приготвя желирани бонбони за дъщеря си, които да са възможно по-безвредни
Миналата есен правих "желирани бонбони" във формички за лед  по рецептата на Пейчев за пестил от дюли
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_30.html
Има и от сливи и ябълки.Това като идея го давам.
Виж целия пост
# 313
Идеи за рецепти с маслинова паста? Thinking
Виж целия пост
# 314
Здравейте, мили кулинари!

Искам да приготвя желирани бонбони за дъщеря си, които да са възможно по-безвредни - има ли такова чудо?

А в рецепти с какво мога да заменя агар агар (че не съм попадала никъде на този продукт), с желатин?

Агар-агар го има в всички био магазини. Подходящ е за вегани тъй като е от водорасли, а не от животни, по същата причина аз предпочитам агар-агар. Освен това се твърди че той е десет пъти по добър от желатина, тоест той стяга повече , освен това е полезен за холестерола
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия