За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 264
  • 739
# 600
Става, аз го ползвам за палачинки...имай предвид само, че при по-висока Т започва да пуши.

Благодаря! Grinning
Виж целия пост
# 601
Търся изпитана рецепта за люти чушлета туршия в бурканчета. Да се слагат сурови и да остават хрупкави. Thinking
Виж целия пост
# 602
тези устройват ли те? http://pep-4o.blogspot.com/2011/09/blog-post_07.html
Виж целия пост
# 603
Много благодаря! Точно нещо такова търсех.
Виж целия пост
# 604
Здравейте, имам един въпрос. Как се точат назъбените ножчета за пържоли , и въобще могат ли, или трябва да купя нови комплекти?
Не се точат. Настоях мъж ми да наточи едни и зъбите заминаха. Но пък режат по-добре ☺️
Виж целия пост
# 605
С металните дръжки се точат, но трябва специален камък, който струва доста повече от комплект нови ножчета за сервиране и не си струва. По-добре нови.
Виж целия пост
# 606
Ще ми препоръчате ли рецепта за вкусен домашен сладолед?
Виж целия пост
# 607
Скрит текст:
Ще ми препоръчате ли рецепта за вкусен домашен сладолед?

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/06/blog-post.html

Виж целия пост
# 608
Тази сметана дали е ОК?

Беше на промоция в Била,по 1,99лв.На вкус ми е като гъсто кисело мляко,никак не ми е мазна.Ще правя чийзкейк и дали ще стане с нея Thinking
Виж целия пост
# 609
Аз само такава ползвам, много ми харесва и за ядене с плодове само Simple Smile
Виж целия пост
# 610
Тази сметана дали е ОК?

Беше на промоция в Била,по 1,99лв.На вкус ми е като гъсто кисело мляко,никак не ми е мазна.Ще правя чийзкейк и дали ще стане с нея Thinking
Ми...... тя всичката е такава, 20 %  повече прилича на по-гъсто кисело мляко , изобщо не мазнее, хубава сметана има в руските магазини - 25 %, жълта е на цвят, така както трябва да е една закв. сметана, гъста и с нож се реже, но и цената ѝ е друга, но не е невъзможна. Ползвам само нея, купувам на количество и винаги съм заредена. Пробвай я, ако нещо ти е прекалено течна може да добавиш картоф. нишесте, и знай, че когато се прибави захарта тя става още по-течна.
Виж целия пост
# 611
Тази беше много гъста,изобщо не се втечни както при други е ставало,но понеже сложих този път рикота и банани за сладост седеше доста зърнесто и я доразбих с пасатор,сложих и разтопения желатин и стана течна,сипах във формата,дано се стегне...
 От Берьозка не съм взимала сметана.Харесвам на Бор чвор и на Лесидрен.
Виж целия пост
# 612
Специално за сметаната на Билла си права - баш си е като кисело мляко, въобще не сладни.
Тези дни си изядох половин голяма кофичка, без да ми натежи.
Виж целия пост
# 613
Може ли да ми предложите изпитана рецепта за ориз по китайски, която да е с  по-подробно обяснение, че имам 2 неуспешни опита
Виж целия пост
# 614
Може ли да ми предложите изпитана рецепта за ориз по китайски, която да е с  по-подробно обяснение, че имам 2 неуспешни опита
Без да претендирам че това е непременно "правилният" начин, ще напиша аз как го правя и как ми харесва на мен. Сигурно има и други варианти, просто при мен този работи най-добре. Съвсем като в китайски ресторант няма да стане, понеже там масово слагат натриев глутамат и няма как да не ти е много вкусно, но такова нещо вкъщи не бих добавила.

Оризът трябва да е предварително сварен, ако има нужда отцеден и да е напълно охладен. Ако пренощува в хладилника - още по-добре. И в ресторантите така го правят, никога не е току-що сварен оризът.
В уок с немного мазнина запържвам поотделно каквото още съм решила да слагам - парченца месо, различни зеленчуци и т.н. Приготвям ги едно по едно и ги вадя всяко преди да сложа следващото, идеята е да са на ситно или на тънки ивици и да се запържат набързо, не да се задушават, така че не трябва да има по много наведнъж в тигана. Дали ще са свежи или замразени зеленчуци, все така процедирам - на части.
Ако ще има парченца месо, тях ги мариновам поне за половин час в разбит белтък с малко нишесте, може и малко соев сос. Това е което прави мръвките в китайското хем златисто запържени отвън, хем не са изсушени от дълго готвене, дори пилешко филе остава сочно като се запечата по този начин. Парченцата знаеш са малки, за да се сготвят набързо.
Като са ми готови всички зеленчуци и месото ако има такова, всичко отива в уока заедно с ориза - той е сготвен вече, иска само да се загрее и запържи леко с останалото.
Ако слагам и яйца - там вариантите са да ги разбия и да ги запържа сами в тигана, като вземат да стягат ги разбърквам да станат на малки парчета или пък изпържвам цялото като омлет и го правя на ситно после. Другия вариант е когато цялата смес от ориз и зеленчуци вече е добре сгорещена, да разбърквам и наливам на струйка яйцата, така че пак да станат парченца сготвено яйце из вътре.
Ако имаш и харесваш сусамово олио, може да добавиш и от него, както и да поръсиш сусам отгоре при сервирането, аз бих го запекла леко на сух тиган.
Соев сос - някои слагат при готвенето на ориза с останалото, други предпочитат да си добавят накрая в чинията, на мен ми харесва и по двата начина.
Подправки съществени не слагам лично аз, някои харесват да има малко джинджифил и/или чили също.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия