Вегетарианската тема 12 - какво ще готвим днес

  • 28 923
  • 1 011
# 360
Катерица, запържих дръжките на манголда, лук и чесън, добавих доматен сос, малко сол и чубрица. После листата на ивици, чукнах едно яйце и сложих капака да се забули. После сервирах с плочка сирене. Аз една порция правих, може би на фурна е по-добре за повече порции.

Кремът е без захар, сложих малко стевия. Сметаната е течна, разбих половин кофичка, значи 100мл, после добавих около 200гр извара и 250гр маскарпоне. Тя сметаната спада, не е много пухкав крема. Другия път ще изцедя изварата, напои ми се долния блат.

Вече доста задобрях в безглутеновите сладкиши, хлябовете са мъка 🙄
Сега си купих един, който е ок, не е дунапренов и се засищам с 1-2 филийки.
Виж целия пост
# 361
asyalein,благодаря много.
Виж целия пост
# 362
Лелее...Ася, този сладкиш ми падна на сърце. Жалко че не се виждам скоро да го постигна.
Виж целия пост
# 363
хумус от бял боб (от буркан) със сушени мариновани домати, майонеза от водата от боба (нещо не ми стана този път), грах с гъби и зеленчуци, бързата лютеница която правя, бананови мъфини (станаха по сухи от колкото ми се иска), баница със сирене и яйца, ориз с мляко - отчетох се за повече от седмица... ще готвя пак след седмица може би  Blush
Виж целия пост
# 364
Печени кореноплодни с чеснова "майонеза"; салата от печени картофи, кисели краставички, яйца и маслини; гъбена супа.
Виж целия пост
# 365
Мигла, бързо става сладкиша....

И понеже циганката умея, та сама да си направя реклама 😆:
При нас откриха магазин към един зеленчукопроизводител и човекът с ябълките отиде и той там. Та имаха откриване и имаше пробване на ябълки и раздаваха рецепти с ябълки. Днес пробвах едната, малко я модифицирах:

Полента, но не гъста, да се види дъното като се бърка, но да е като кремче. Като се охлади сложих 2 жълтъка, една ванилия и белтъците на сняг. Изсипаха във форма за брауни. Отгоре 3 големи ябълки, настъргани наедро и разбъркани с канела. Върху тях бадеми на филийки и захар, за да се карамелизират.
3 парчета изядах 🤪
Полента та беше станала пухкава и се сиропирана от ябълките. Голяма вкусотия... на вид не е нищо особено...

Днес правих киш с ендивие и синьо сирене, картофена и зелева салата.
Виж целия пост
# 366
Ася ,ако ти е удобно , моля те на лични ми пиши рецептата на сладкиша. Не съм правила никога такива блатове.
Днес-
1. салата настъргани моркови с натурално тофу, разбъркано с маслинена паста
2. яхния с праз, домати,  моркови и картофи розмарин добавих за аромат накрая
3. Крем супа броколи с пащърнак ,лук морков и просо. Поднасям със сметана.
Виж целия пост
# 367
Аз не готвя много но правих руска салата със сладки картофи, кекс с тиква. Гуакамоле с кашкавал препечено на тост, става много вкусно.
Виж целия пост
# 368
Мигла, ето я рецептата

Low carb сладкиш

35гр черен шоколад се стапя на водна баня с
15гр масло или кокосово масло
3 големи яйца се разбиват на пяна с
100гр захар ( или low carb заместител)
Добавя се разтопения шоколад и се разбърква.
35гр соево брашно се смесва с
1/2чл гуар и 1чл бакпулвер и се смесва с яйцата.

В малка тавичка ( 20-24 диагонал или за брауни) се слага хартия за печене, изсипва се тестото и се пече в загрята на 180С фурна за около 20мин, зависи от формата.

Оставя се да се охлади и се разрязва на две.

Блатът е стабилен и не се чупи при трансфер.
Може и с друг крем да се прави, детето яде този напоследък.
Отгоре също може с топинг или пресни плодове.
Виж целия пост
# 369
Страхотно! Много благодаря. Браво за хубавия блат.
Виж целия пост
# 370
Скрит текст:
Ася ,ако ти е удобно , моля те на лични ми пиши рецептата на сладкиша. Не съм правила никога такива блатове.
Днес-
1. салата настъргани моркови с натурално тофу, разбъркано с маслинена паста
Скрит текст:
2. яхния с праз, домати,  моркови и картофи розмарин добавих за аромат накрая
3. Крем супа броколи с пащърнак ,лук морков и просо. Поднасям със сметана.
какво е това натурално тофу?  newsm78

зелен боб на салта и на яхния, салта от домати, чушки и лук
Виж целия пост
# 371
какво е това натурално тофу?  newsm78
[/quote]


Соев кашкавал. В България има няколко вида производители, също и като асортимент. С подправки, с маслини.
 В ДМ има голям избор немско производство не само натурален, а пушен и др.
Виж целия пост
# 372
какво е това натурално тофу?  newsm78

Соев кашкавал. В България има няколко вида производители, също и като асортимент. С подправки, с маслини.
 В ДМ има голям избор немско производство не само натурален, а пушен и др.
Добре де, аз знам какво е тофу!  Peace Но не знам каква е разликата между натурално тофу и тофу (има копринено, меко, полу-твърдо, твърдо, както и например много твърдо, но така или иначе са си само 3 основните видове - твърдо, меко и копринено).

Има доста разнообразни и с какви ли не подправки, и това го знам, ядем доста от тях.  Wink
Виж целия пост
# 373
Baby, натуралното е неовкусено ....

Пица Маргарита
Запеканка с кисело зеле
Смути с райска и нормална ябълка, джинджифил
Сушен грах на яхния

Мъжът ми днес купил две тикви: мускат и деликата.
Първата я имах в градината и беше ужасна. Втората била за печене.
Какво да я правя мускатовата? За какво е?
Виж целия пост
# 374
Мускат/цигулка е най-сладката и крехка тиква. Пече се, вари се. Майка ми прави тиквенииц хубави с нея, като не задушава преди това, а директно навива в кори. Правих аз опит, да правя крем супа с нея, обаче поради естествената и сладост, не стана хубава.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия