Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вегетарианската тема 12 - какво ще готвим днес

  • 25 528
  • 1 011
# 720
Охлювите се варят живи, какъв вегетарианец си да го правиш. Морските дарове, поне вече са умрели, не всички де. В Корея ядат октоподи, които още им се разхождат в чинията. Има видове вегетарианци, но са лакто-ово/млечни и яйца/, ово, песцетарианец/който яде риба/, флекситарианец се казвало на тези, които ядат месо, много рядко. В чиста форма само млечни, без яйца се казва вегетарианец. Веган без нищо от животински произход.
Виж целия пост
# 721
Вегетарианството май е и доста културно, защото във Франция маса народ ми се кълне, че да ядеш риба и морски дарове си е съвсем вегетарианско. Аз също консумирам такива продукти, но в този контекст не бих твърдяла, че съм вегетарианка. Но броят на ресторантите с рибно вегетарианско меню е доста голям.
Виж целия пост
# 722
какво разбираш под културно?
Иначе, и мен са ме питали каква вегетарианка съм.
Понякога от любопитство, понякога за да се съобразят с мен, когато съм поканена на гости или рожден ден...
Виж целия пост
# 723
Аз охлюв не съм си и помисляла да хапна, въпроса ми е принципен. Извращенията на японци, китайци и тн. не искам изобщо да ги коментирам.  Явно и вегетарианството е разтегливо понятие.
Остана ми спанак и направих спаначени палачинки. С плънка от крема сирене, чесън и малко домат🐷.
Виж целия пост
# 724
какво разбираш под културно?
Иначе, и мен са ме питали каква вегетарианка съм.
Понякога от любопитство, понякога за да се съобразят с мен, когато съм поканена на гости или рожден ден...

В някои държави рибата и рибните продукти не са считани изобщо за месо от кулинарна гледна точка.
Виж целия пост
# 725
Забулени яйца в доматен сос, към това сирене
Паста с дом. сос
Картофи соте
Зелева салата

Имам карфиол и броколи, може да ги настържа и да ги направя на омлет. Може би и пилаф към него.
Морковите трябва да ги оползотворя, може би на сладкиш, но няма да е днес.
Виж целия пост
# 726
Печени кюфтета с праз, карфиол, кус кус, домати, яйца и подправки.
Плодова салата с грозде, киви, ябълка, банан.
Виж целия пост
# 727
Идеи какво да направя с много спанак? Бях взела един голям пакет миналата седмица и вече е тръгнал да се разваля, а не ми се ще да го замразявам целия. Досега си го хапвам на салата, но е твърде много и само са го преполовила за 7 дена.
Виж целия пост
# 728
Идеи какво да направя с много спанак? Бях взела един голям пакет миналата седмица и вече е тръгнал да се разваля, а не ми се ще да го замразявам целия. Досега си го хапвам на салата, но е твърде много и само са го преполовила за 7 дена.
Кюфтета,
Баница
На спаначено пюре
Чипс
Смути
Виж целия пост
# 729
Идеи какво да направя с много спанак? Бях взела един голям пакет миналата седмица и вече е тръгнал да се разваля, а не ми се ще да го замразявам целия. Досега си го хапвам на салата, но е твърде много и само са го преполовила за 7 дена.
супа

И колко да е голям този плик 3+кг спанак? Това ще да е цяла торба.
Виж целия пост
# 730
Идеи какво да направя с много спанак? Бях взела един голям пакет миналата седмица и вече е тръгнал да се разваля, а не ми се ще да го замразявам целия. Досега си го хапвам на салата, но е твърде много и само са го преполовила за 7 дена.
Моят пакет и той беше голям. Направих супа и спаначени палачинки.
Днес купих броколи, ще правя запеканка със сирена, сметана и кашкавал.
Виж целия пост
# 731
Тази вечер черно зеле. Моето, дето го насадих,нещо охлюви го ядат,гадините. Ще трябва да измисля нещо до ги разкарам.
Виж целия пост
# 732
Тази вечер черно зеле. Моето, дето го насадих,нещо охлюви го ядат,гадините. Ще трябва да измисля нещо до ги разкарам.
сол
Виж целия пост
# 733
Сол е гадно за микроорганизмите в почвата. Аз правя кръг около растението с утайка от кафе. По-широк. Може и натрошени черупки от яйца.

Салата от боб и цикория.
Виж целия пост
# 734
хъм, не се замислих, че солта не е полезна за почвата. Но се чудя дали пясък около насажденията няма да свърши същата работа като черупките от яйца?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия