Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ако си врял и кипял в правенето на сладко, спечели със ЗАХИРА

  • 3 887
  • 178
# 165
На по-воднистите плодове слагам ябълков пектин за сгъстяване.
Виж целия пост
# 166
Задължително обирам често пяната при варенето на сладкото , бурканите трябва да са измити и подсушени добре ,пълня горещо сладкото и заварявам ,като обръщам бурканите надолу с капачката и покривам с вода над капачката.
Виж целия пост
# 167
Една от най-популярните хитрини, която знам от моите баби, с които правехме конфитюри, като бях дете, е, за да се разбере дали конфитюрът е готов, се взема една суха чиния (в светъл цвят), сипва се малко количество конфитюр и с лъжичка се прави пътечка през него. Ако пътечката запази формата си, значи конфитюрът е готов.
Виж целия пост
# 168
Не ползвам консерванти, просто наливам готовото сладко докато е вряло и затварям веднага и обръщам наобратно.
Виж целия пост
# 169
За да се запазят цели плодовете ( смокини, сини сливи, тиква и др.) в сладкото - престояват във варов р-р няколко часа и тогава започва варенето им.
Виж целия пост
# 170
Оставям плодовете да престоят със захарта, варя на слаб огън и обирам пяната.
Виж целия пост
# 171
Измивам и почиствам плодовете и ги оставям едно денонощие със захарта, варя на следващия ден на бавен огън, като махам пяната, до сгъстяване. Сладкото се пълни топло, в буркани.
Виж целия пост
# 172
Оставям посипани плодовете за една нощ и после ги варя на бавен огън.
Виж целия пост
# 173
Оставям плодовете покрити със захар Захира за една нощ в хладилника. След завиране го оставям да поври малко на бавен огън. Изключвам котлона и изчаквам да се охлади. После пак охлаждам, загрявам и така няколко пъти до готовност.
Виж целия пост
# 174
Винаги го варя на много слаб огън , премахвам добре образувалата се пяна и накрая на варенето-1 малка лъжичка лимонтузу слагам.
Виж целия пост
# 175
Мои хитрини за варене на сладко нямам, спазвам стриктно рецептите от тефтерите на баба и нейните готварски книги, винаги използвам здрави, добре узрели плодове и хубава захар, през последните години желиращата на Захира и voila винаги отличен резултат.
Виж целия пост
# 176
Приготвям конфитюр и сладко във фурната и не се налага да вися постоянно на котлона и да бъркам.
Виж целия пост
# 177
Ползвам качествени плодове, качествена захар, като гледам да не прекалявам с количеството, плодовете също съдържат захар, а така придават и индивидуален вкус на сладкото. Изписвам го още горещо в бурканчето и от топлината те се запечатват перфектно.
Виж целия пост
# 178


Изтеглени са късметлиите, които печелят кошница с продукти ЗАХИРА! Това са:

Flowers Strawberry  Mitonela
Flowers Cherries  K.A.G.
Flowers Tangerine  Syn

Честито!

Date Очакваме печелившите да се свържат с нас до 25 август 2019 г. на e-mail: igra@bg-mamma.com като упоменат, че са победители в играта на "ЗАХИРА" и напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума и координати за получаване на наградата (име, адрес и телефон за връзка).

Благодарим на всички потребители за участието!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия