Водата и нейният прием в училище

  • 1 461
  • 2
Децата са нашето бъдеще и смисълът на живота ни, затова ние искаме те да получат максимални грижи. Тяхното възпитание е сложна задача, за която повечето родители не са подготвени. Съветваме ви да се въоръжите с търпение, да отделяте необходимото внимание и разбиране, да давате ежедневния си положителен пример. За да се развиват децата ви добре в училище и живота, като цяло е необходимо те да са в добро здравословно състояние. Обърнете внимание на тяхната хидратация – водата е един от основните движещи живота фактори.За разлика от възрастните, децата невинаги изпитват жажда, затова по-рядко посягат към водата. Затова, за да е жизнено детето ви и да се справя добре в училище, трябва да му осигурите различни витамини, минерали и достатъчно количество вода. Установено е, че недостигът на вода при децата предизвиква ефект, равняващ се на махмурлука при възрастните. Симптомите при липса на достатъчно количество вода са снижена концентрация, главоболие и бърза умора. Резултът е ясен – децата не само не се чувстват добре, но и уроците не им вървят. Изследвания, направени от различни учени, доказали, че хидратацията не само помага на учениците да се чувстват добре, но и повишава тяхната мисловна дейност. Когато до мозъка достига необходимото количество вода, той мисли много по-бързо.

Много учители споделят, че ежедневно наблюдават изморени, сънливи и раздразнителни деца, които не могат да се концентрират върху преподавания материал. Има редица фактори, оказващи влияние, но често основният, за който забравяме, е дефицитът на вода в организма. Тук трябва да се намесят възрастните и да напомнят  на учениците да пият вода, независимо дали са жадни. Децата от малки трябва да бъдат научени да пият вода. Това е може би най-важният здравословен навик и урок, който трябва да им остане за цял живот. Във водата няма нищо излишно и вредно, тя води класацията за най-полезната напитка.

Тръгвайки на училище, децата стават много по-самостоятелни. Учениците са изкушени от различни сокове, газирани и други подсладени напитки. Вие, като техен родител, близък или учител, трябва да им обясните предимствата и недостатъците на различните видове течности. Говорете им за ползите на водата, нейните качества и ги насърчавайте да пият необходимото количество чиста вода преди всичко останало. Нека в раницата на вашия ученик винаги да присъства бутилка с вода. Гледайте и вкъщи водата да е лесно достъпна и на видно място.

„Горна баня“ е минерална вода за всеки ден, тя е с ниска минерализация и е подходяща за добрата хидратация във всяка възраст. Чрез удобните си опаковки вашите деца лесно могат да я вземат със себе си в училище, а вие – да бъдете спокойни.


Посетете темата "Силата на водата", където имате възможност да спечелите страхотна награда - термочаша.
Можете да се включите с коментар до 30 септември включително.
# 1
Според мен децата не бива да бъдат спирани да пият вода, защото това е естествена нужда.
Виж целия пост
# 2
Няма нужда от повече пластмаса. Пийте чешмяна вода и си носете бутилки за многократна употреба.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия