Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дохранване с АМ

  • 253
  • 19
Здравейте, бебка е на 1месец и 4дни. Първите 6дни беше на АМ Фризолак след това вече се цедях и давах от шише. Не може да засуче, с къса юздичка казват че е реших да не се мъчим. До вчера давах 100мл кърма 7пъти на ден. Тъй като едва изцеждам вече 100мл и като съм сама с нея понякога не смогвам реших да дохранвам пак с Фризолак. От вчера следобяд давам 70мл кърма 30мл АМ.
Последното й акане беше в 22ч. като досега все е акала по 4 5пъти за 24ч.
От тогава до днес следобяд няма.
Като й давам шишето с АМ почва да се изпъва, напъва и едва го изяжда 30мл. Един път даже не го изяде, само 70мл кърма. Съответно се нагълтва и с въздух сигурно от това извъртане и плюене, млякото почва за се пени в биберона.След ядене почва едно напъване за газове и оригвания което до сега го нямаше. Съответно и спането вече й е неспокойно поспи в леглото 30 40мин и започва рев за напъване и 1 2 пръцкания само.
Дадох сега 2поредни хранения само кърма, няма ако и е същата история.
Преди малко 1час след хранене се събуди и повърна и после оригна, сутринта пак малко повърна. Преди се случваше много рядко.Давам сутрин 5капки Биогая от 1седмица ако има значение и чай Хип копър и анасон от 3дни.Дайте съвет какво да правя.
Тъкмо й се беше поуспокоило коремчето.
Първо да давам АМ после кърмата ли за да си изяжда всичко?
Може ли млякото да не й харесва спрямо кърмата?
Неизхождането и газовете дали са от АМ или от това че се нагълтва с въздух докато я тормозя да си изпие 30те мл?
Виж целия пост
# 1
Ние сме на почти 2 месеца и сме на смесено хранене! Първо я кърмя към 40 минути и след час или когато и се дояде и давам 120мл. Ам Аптамил в което слагам капки Био Амика.. Знам, че Био гаята е допълнение към капките за колики! Понякога се случва да бута шишето и да се свива от болки в коремчето, но същевременно почва и да плаче за млякото! Моят съвет е да изчакваш малко след кърмата..детето само ще си "каже" кога иска да яде още
Виж целия пост
# 2
Сега я пробвах 5 хранения подред на кърма но все още няма наакан памперс. Проблемът е че си изяжда 100мл кърма без проблем, но като и дам след 70мл кърма 30мл АМ не го иска и се притеснявам за наддаването. Мисля да сменя Фризолака с Лактана био и без това съм й дала само 3-4пъти по 30мл, от които почти нищо не изяде.
Виж целия пост
# 3
И пак доста малко изяжда което е странно.. Колко е качило бебчето първия месец ? До 45 ден акахме по 5-6 пъти , сега ака само сутрин 1 път и това е.. Бях се притеснила, че от 5 стигнахме  до 1 ама било нормално!
Виж целия пост
# 4
Родш се 2.740, след 1 месец е 3.750кг. От другата седмеца месля да й кача 110мл като днес взех Лактана био да пробвам с нея. Иначе днес вече след 24часа пауза и хронене само с кърма се изака милата, пэрво гъсто после 2 пъти доста рядко и няма гозове и болки засега.
Предш този случай с Фризолака ми акаше по 4 5пъти за 24часа.
Виж целия пост
# 5
Щом натдава не се притеснявай! А за акането браво! Само че не е хубаво да сменяш млякото много.. Избери едно от двете и продължавай с него. Ние първо бяхме на Хумана 1 , но изчезна от магазините" а ни трябваше спешно та минах на Аптамил и съм много доволна!
Виж целия пост
# 6
Моята госпожица например е Капризна и не може да яде два вида мляко на едно хранене. И аз като вас пробвах варианти, но не се получи и сега изцеждам за хранене и събирам и правя 4 хранения кърма и 2 Ам. Ние сме на 2.5 м и ядем по повече. В много случаи кърмата изтича по моите дрехи или по бебка като не успея да се изцедя навреме, но това е риска като си я гледаш сам през деня (нощта).
Виж целия пост
# 7
Ох момичета, пак се мъчим с бебка и с баща й. Взех Лактана био и от днес давам 70мл кърма 30мл АМ. Снощи в 2:00 ака последно, от тогава само пръцка и се нервира. Сега изпадна в истерия още по време на ядене от газове, оригни и напрово не знам.. От снощи не е спала грам, носим се по цял ден и се изпъва като пружина на рамото ми и реве, сложиш ли я да спи вече заспала, се почва всичко наново.Вече 2 хранения пак давам само кърма само и само да се изака и да се приключат мъките.
Не знам какво да правя вече, чудя се за банка за кърма да взимам от някъде, явно няма да стане с АМ.. големи мъки са за детенце и за нас, не ми се вярва да свикне.
Помогнете с мнение и съвет.
Виж целия пост
# 8
Това което описваш за мен са колики, не е от млякото. И да, в периода на коликите акат по-рядко, ние стигнахме и до клизми на 3 дни, като рева 3 дни, напъването и т. Н. Беше ужас. Като сменяш само Ам, също увеличаваш коликите. Питай педиатърката за капки за колики, поне да облекчи те положението - пика им е между 6 и 8 седмица. Просто е етап от развитието, знам за какво говориш, аз бях станала луда по цял ден държане на ръце и само чаках ММ да се прибере са му връчва детето, но беше може би седмица и премина. Био гайата е пробиотик следва да помага за редовно акане, а чая който даваш е твърде слаб, и аз давах от него и нямаше никакъв ефект.
Виж целия пост
# 9
Нямаше такъв проблем и си спеше като буба преди да дам АМ. Миналата седмица с Фризолака и сега с Лактаната пак. Акането до вчера по 5пъти на ден, а като дадох АМ няма нито едно.
Капките при нас правят нещата още по-лоши и съм спряла всичко (Лефакс,Колийф и тн) само Биогая давам. Засега 100мл кърма и стигат на 42дни е, но не знам докога, а и като бях на гинеколог днес ми каза да чакам цикъл до 2седмици, минала ми е овулацията..
Виж целия пост
# 10
Пробвала ли си с Био амика? При нас действат, бебка почти няма колики..само вечер след последното хранене се присвива повечко, но е доста поносимо.. А щом не иска АМ не давай. Бебето ще си каже, ако е още гладно, същото ще направи и , ако е сито! Може би не иска ам, защото му е достатъчна кърмата.
Виж целия пост
# 11
Благодаря за съвета. Доволна съм от Биогаята засега, всичко беше песен преди да дам АМ. Тъкмо бяха спряли кризите с коликите вечерно време.
Ще я претегля утре да видя колко е наддала, въпреки че досега не ми е показвала да не й стига яденето. Но понеже се водя по приказките как трябва по 110 120мл да яде. А за педиатърката да не говорим - 6 х 110мл да й давам като последното в 21ч после в 6ч. Което няма как да стане и знам че всички педита си я пеят тази песен. Ние хапваме 7х100мл и май засега е достатъчно. Искач да се застраховам за по-натам като почне да не й стига какво ще правя...
Виж целия пост
# 12
Аз бих пробвала вместо кърма да и дам АМ първо, според мен така ще разбереш дали наистина не и харесва или просто е била сита когато си и предлагала.. Ние сме на 2 месеца и 3 дни и от доста време си пием по 120мл. Понякога правя и 90 и 150.. Зависи дали съм я кърмила и колко време ..
Виж целия пост
# 13
Пробвах да й дам първо АМ после кърма и си го изяде ама от глад... Разбрах че така мога да й го давам, това добре. Но това как й влияе на коремчето не мога да го преживея Grinning Оставих я пак само на кърма, мисля в понеделник и да звънна на Банката за майчина кърма и ако е възможно от там ще взимам..
Виж целия пост
# 14
Аз като родих, нямах кърма никаква. И си мислих дали да не взимам от колежката на другото легло и да и давам, но не ми се стори добре въпреки, че я виждах и познавах. Не мога да си представя как ще взема кърма от непозната жена.. Био гаята според мен не е за колики ( не съм запозната с нея ) но според мен пробвай био амиката.. Единствените колики са ни след послледното хранене и то не са силни.. Много съм доволна, преди това ползвах Инфакол, но от него нямаше никакъв ефект..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия