Солена торта от палачинки

  • 37 956
  • 24
# 15
Цитат на: anomalia
... Мисля си, че може би ако плънката е ситно нарязана и разбъркана с майонезата (защо не и с крема сирене) няма да се пързалят толкова пластовете  Bulb Как е при вас положението?


Ами аз точно така я правя - всичко се накълцва или настъргва и се смесва с майонеза или лютеница.  И за ядене е по-приятно понеже вкусовете се смесват хубаво - все едно е намазана с крем. Само че е по бавно за правене. А аз я поръсвам с настърган кашкавал отгоре и майонезата не ми засъхва и изглежда по-добре на външен вид.
Виж целия пост
# 16
Цитат на: Echo
Цитат на: anomalia
... Мисля си, че може би ако плънката е ситно нарязана и разбъркана с майонезата (защо не и с крема сирене) няма да се пързалят толкова пластовете  Bulb Как е при вас положението?


Ами аз точно така я правя - всичко се накълцва или настъргва и се смесва с майонеза или лютеница.  И за ядене е по-приятно понеже вкусовете се смесват хубаво - все едно е намазана с крем. Само че е по бавно за правене. А аз я поръсвам с настърган кашкавал отгоре и майонезата не ми засъхва и изглежда по-добре на външен вид.

И аз така newsm10
Виж целия пост
# 17
Доста лесно става и като се нареди между палачинките ред кашкавал, ред шунка или филе. Отгоре пак кашкавал и се запича. Няма разпадане.
Виж целия пост
# 18
Ха, и аз вчер абях на гости - у майка ми, тя също ни сервира солена торта от палачинки, но с руска салата, филе и пушено сирене. Страхотна  Simple Smile  Само нямам снимка  Embarassed
Виж целия пост
# 19
Е как я запичаш с тая майонеза?
Аз правя и една друга палачинкова торта, която се пече. Също е много вкусна. Значи приготвя се доматен сос като за спагети. Вътре може да се сложи кайма, колбас, гъбки, кисели краставички, сварено яйце...каквото ви харесва. А може и да се отдели част от соса и в него да се запържи кайма и това да е едната смес за мазане. С отделената се мажат палачинките и на всяка се реди различна плънка върху соса. Въпрос на фантазия. Отгоре тортата се полива с разбити яйца, ръси се настъргано сирене и кашкавал и се запича. Аз я включвам като дойдат гостите. Докато си изядат салатите тортата е готова и топла-топла  Wink
Виж целия пост
# 20
А някой да знае в Пловдив от къде може да се купят готови палачинки ?!
Иначе съм яла такава в заведение ( Хемингуей ) - супер е .
Виж целия пост
# 21
Ами не се запича солената торта, поне нашата не  Simple Smile
Виж целия пост
# 22
Чудна работа - тези готови палчинки ги няма навсякъде, ама в една малка квартална бакалийка има - ще взема да закупя, за да видя стават ли за консумиране, а ако стават и торта ще спретна. Иначе най-хубавата солена палчинкова торта съм яла в "Двете фукли" - бая височка я правят, ама не мога да си спомня пластовете - има със сигурност пласт с грах, пласт с моркиви, както казва Калина-К положени върху основна смесчица, единия пласт доколкото помням беше от ситно скълцани варени яйца с нещо и т.н.
 Палачинки готови обаче има, така че - дерзайте!
Виж целия пост
# 23
Има и готова суха смес за палачинки, у дома много я уважаваме. Излизат ми 8 палачинки на 24 см тиган от нея. В Била я има и в други разни магазини, по 80-90 ст./пакета. Бъркане-пържене ми вземат 10-15 минути мах.
Виж целия пост
# 24
Готови палачинки продават в "БИЛЛА", на щанда преди насипните салати  и колбаси и след миризливите сирена!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия