Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тайната на хрупкавата туршия? Включете се в темата и спечелете!

  • 5 682
  • 143
# 45
Кисели краставички

10кг. корнишони
 оцет 2ч.чаши /на всеки буркан до ръбчето/
20г черен пипер на зърна
копър - 1 китка прецъфтял
лук - 3 глави
захар-1ч.чаша
Редят се краставичките и се пълнят бурканите с вода, затварят се и се стерилизират!
Виж целия пост
# 46
Кисели краставички
За 1 буркан
краставички - 0.5 кг.
лук - 3 - 4 колелца
дафинов лист - 1/2 - 1 бр.
копър - 1 - 2 клонки
бахар - 3 зърна
черен пипер - 6 зърна
синап - 1 щипка
сол - 2 ч л.
захар - 1 ч.л.
оцет - 50мл
Стерилизират се за не повече от 3 минути.
Виж целия пост
# 47
Пукани чушленца, сол, оцет, вода, целина, чесън, ммм любими.
Виж целия пост
# 48

Вкусни Кисели краставички
Необходимите продукти за един буркан
са:
Вода , копър, 3-4 зърна черен пипер,
1/4 стар лук , 1 с. л. захар , 1 с. л. сол и около 40 мл. оцет
Виж целия пост
# 49
Туршия от карфиол:
карфиол, кервиз и моркови
Доза за буркан от 800 мл:
сол - 1 с.л.
захар – 2 сл
оцет – около 125 мл
аспирин – 2 бр.
Начин на приготвяне:
В бурканите изсипвам оцета, след това ги пълня с розички карфиол. Допълвам с кервиз, а по желание и морков.
Накрая добавям солта, захарта и аспирините, след което доливам с вода.
Туршията се затваря с капачки. Първите 7 дена бурканите се обръщат ежедневно, а след 10 дена е напълно готова за консумация.
Виж целия пост
# 50
Здравейте!
Ето моята рецепта за Сурова туршия от карфиол и моркови -
Необходими съставки - карфиол - 5 кг, моркови - 5 кг, целина - 10 - 12 стръка, оцет - 400 мл, вода - 5. 5 л, бахар - 10 - 15 зърна, черен пипер - 20 - 25 зърна, сол - 400 г.
Остържете леко морковите, нарежете по-големите на парчета с дължина 5-6 см, а малките оставете цели и измийте и накъсайте карфиола на розички.
Подредете зеленчуците плътно в 3-литрови буркани, като между тях сложете клончета целина.
Сварете марината от водата, оцета, солта и зърната черен пипер и бахар, охладете я и залейте зеленчуците.
Преди да ги затворите, ги оставете да престоят 12 часа, за да поемат от марината.
Долейте бурканите до ръба и ги затворете, без да ги стерилизирате.
Виж целия пост
# 51
Виж целия пост
# 52
Нещо лесно и много вкусно от мен.
Пукани чушлета.
Люти чушленца, пукани в тиган, сол, оцет, вода, магданоз , чесън, морковчета на кръгчета. млюбими
Виж целия пост
# 53
Парена царска туршия

Продукти: Зеленчуци по избор /камби, цветно зеле/карфиол/, моркови, зеле, целина, чесън/
Марината за 1 трилитров буркан: 250 мл. оцет, 2 с. л. захар, 2 с. л. мед, 3 с. л. сол, бахар, черен пипер на зърна
Приготвяне: Зеленчуците измиваме и почистваме. Камбите нарязваме на четири, морковите на кръгчета. Карфиолът накъсваме на цветчета, зелето нарязваме на едро. Подреждаме в буркани на редове от всички зеленчуци. На дъното слагаме резени от целината, зеленчуци и накрая слагаме зърна бахар, черен пипер и клонка целина. В голяма тендежера кипваме марината като слагаме продуктите за марината и вода колкото ще е достатъчно да се допълни буркана. След като кипне марината още гореща заливаме зеленчуците. Веднага затваряме с капачка и обръщаме надолу.
Така държим една вечер след което прибираме на хладно.
Виж целия пост
# 54
Виж целия пост
# 55


Приготвена е със сладко-киселият фикс на Dr. Oetker.
Виж целия пост
# 56
Моята туршия все-още не е направена, а от миналогодишната
останала няма Smile ,
так че снимка не мога да дам, но я правя с тези продукти, плюс щипка любов :
червени чушки
моркови
зеле
целина
карфиол
 захар
сол
оцет
олио
Виж целия пост
# 57
Виж целия пост
# 58

Кисели краставички
Виж целия пост
# 59
Пукани люти чушлета

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия