Тайната на хрупкавата туршия? Включете се в темата и спечелете!

  • 18 870
  • 143
# 75
Аз приготвям с рецепта на туршия цвекло и моркови, като предварително ги режа с уред. Добавям захар, хималайска сол, оцет, лимон и вода.
Виж целия пост
# 76
Това е туршия, която правя от години, и никога не съм се излъгала в нейния избор
     ЦАРСКИ СПЕЦИАЛИТЕТ /ТУРШИЯ/
Продукти за буркан от 800 мл:
1 суп.лъж. сол/ 2 суп.лъж. захар / 70 мл.винен оцет / 1 ч.лъж.олио / 5 зърна перен пипер / 1-2 даф.лист / 3 скилидки чесън / целина стръкче / магданоз /
Камби, карфиол, моркови / количеството определяте вие според вашия вкус/
   Приготовление; Нарязаните зеленчуци и подправките се насипват плътно в бурканите, притискат се с ръка, а после се доливат съд студена вода. Запечатвате с капачките, стерилизирате само 5 минути след завиране на водата.
    Туршията е чудесна, хрупкава, и дори да остане за следваща година, не променя вкуса си, изпитано от мен.
Виж целия пост
# 77
Слънчева туршия
Продукти за трилитров буркан
Бяло зеле-1 малка зелка,нарязана на по-едро
Моркови-3 броя
Целина 1 брой
Карфиол 1 брой
Зелени и червени чушки 4/5 броя
За маринатата
100 мл оцет 3 сл.захар,2 с.л сол
Черен пипер на зърна,бахар
3 аспирина
Туршията се оставя на слънце,и се обръща 2/3 пъти на ден
Бон Апети!!



Виж целия пост
# 78
Любимите кисели краставици:
1. Корнишони - възможно по-малки
2. Оцет - 3 с.л.
3. Черен пипер на зърна
4. Копър
5. Лук на кръгове
Виж целия пост
# 79
Винаги слагам консервант на Доктор Йоткер при направата на всяка трушия,дори и на киселото зеле.Запазва се твърда ,хрупкава,не хваща плесен.
Виж целия пост
# 80
Това е нашата вкусна туршийка.
Виж целия пост
# 81
Маринован чесън със зелени джанки

За един буркан са необходими 1 с. л. сол, 1 с.л захар, 2 с.л. оцет, зърна черен пипер и клонки копър. Допълва се с вода. На всеки буркан се слагат и по 2 таблетки аспирин.
Виж целия пост
# 82



Печени камби- Камбите се почистват от семената- слага се щипка сол, захар, 1с.л олио и 1с.л оцет.Пекат се до омекване.Пълнят се в буркани и се обръщат докато са горещи
Виж целия пост
# 83
Снимка на туршия нямам, тъй като я правя по-късно към Октомври. Но рецептата ми е супер лесна Simple Smile В малко бидонче си нарязвам всичко на око, което се яде в къщи - карфиол, чушка, морков и корнишон. Добавям според упътването на фикса на д-р Йоткер "Pikant fix сладко-кисела". Пробвала съм и с пикантната преди две години, но сладко- киселата по ми допада. Тази с подправките не съм.
Виж целия пост
# 84
Царска туршия



Виж целия пост
# 85
Кисели краставички

корнишони
лук
няколко скилидки чесън
дафинов лист - 1/2 - 1 бр.
копър - 1 - 2 клонки
бахар - 3 зърна
черен пипер - 6 зърна
 щипка синапово семе
сол - 2 ч. л.
захар - 1 ч. л.
оцет - 50мл
Виж целия пост
# 86
Люти чушлета Flowers Chili
Виж целия пост
# 87

Царска туршия

10 кг зеленчук (чушки, камби, карфиол, зелени домати, моркови, целина)
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. оцет
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. сол
10 г салицил (20 аспирина)

Съотношението на зеленчуците е по желание . Маринатата не се вари - съставките се разбъркват, докато се стопят солта и захарта. Зеленчуците се нарязват, заливат се със студена марината, слага се салицила (аспирина). Обърква се хубаво, престоява една нощ, нарежда се в буркани, запечатват се. Не се стерилизира.
Виж целия пост
# 88
Царска туршия - В буркани се нареждат нарязани камби (чушки), моркови, целина, чесън, зеле и карфиол. Марината: 4 чаши вода, 1 чаша захар, 1/2 чаша сол, 1 чаша оцет, 1/2 чаша олио, черен пипер, дафинов лист. Маринатата се кипва.  Залива се с гореща мираната зеленчуците, затварят се херметически бурканите и се обръщат обратно докато изстинат и хлътнат капачките. Съхраняват се на хладно и тъмно.
Виж целия пост
# 89
Кисели краставички без варене

Оцет на дъното
1 с.л. сол
1 с.л. захар
зърна шарен пипер
синапено семе
сух копър
пресен копър
семена от копър

Бурканите се пълнят с краставички и се заливат с вряла вода. Веднага се запечатват и се обръщат с капачките надолу.Разклащат се малко,  да се разтворят захарта и солта. След като изстинат се обръщат. Няколко дни се обръщат бурканите. Прибират се  на тъмно и хладно място.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия