Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Всички въпроси за банкови карти на едно място. Допитайте се до експерта в темата!

  • 11 769
  • 340

Анкета

Имате ли кредитна карта и за какво най-често я използвате?

Опции:

* Гласуването приключено: ср, 06 ное 2019, 14:09

# 330
Ей сега е времето тук да обявите как задължавате клиентите си да използват андроид базираното Ви приложение Булбанк мобайл, за да могат да използват картите си за покупки онлайн, под прикритието на ЕС и "новия" регламент...
Виж целия пост
# 331
Какви са предимствата на кредитната карта, пред тези на дебитната?

Здравейте,

Ако разглеждаме дебитната спрямо кредитна карта, двата продукта са различни като предназначение и начин на ползване.
Дебитната карта е с по-ниски такси, можете както да разплащате в търговски обекти, интернет в България и чужбина, така и да теглите на банкомат. В случая ще заплатите само такса за теглене на банкомат, ако той е на различна банка от УниКредит Булбанк. Разполагате със собствените си средства.
Кредитна карта е с отпуснат от банката кредитен лимит. Препоръчително е да се ползва основно за разплащане в търговски обекти както в България така и чужбина и при онлайн разплащания. По този начин се възползвате от до 45-дневния гратисен период на картата, при който ако възстановите цялата сума не заплащате лихва. В случай, че теглите от банкомат има възможност да Ви начислят такса за теглене + лихва на изтеглената сума.

Поздрави и успешна седмица!
Виж целия пост
# 332
Почти ежедневно плащам с дебитна или кредитна  карта. Пазар в магазина, онлайн пазар, резервации на почивки.. Удобно е да нямам голямо количество пари в брой и да не се притеснявам за кражби. Чувала съм, че безконтактните карти могат да се "източат" от недоброжелатели, напр. в метрото. Доколко вярно е това?

Здравейте,

Не би трябвало да се притеснявате, че може да се извърши такава злоупотреба. Все пак ако искате да бъдете още по-сигурни и да предпазите картата си, е възможно да го направите с няколко лесни стъпки с една от опциите на мобилното банкиране на УниКредит Булбанк - Булбанк Мобайл.
Реално функцията позволява да държите картата си „заключена“, когато не я използвате, и да я отключите, когато решите, че Ви трябва. Имате възможност по всяко време да направите това.

Винаги, когато имате някакъв вид притеснение относно Вашата карта, имате нужда от съдействие или просто нужда от повече информация, можете да се свържете и с нашия Център за контакт с клиенти ( 1 84 84 за мобилните оператори).

Поздрави и хубава седмица!
Виж целия пост
# 333
Какви са привилегиите/отстъпките и към кои търговци са те за притежателите на кредитни карти към Уникредит?

Здравейте,

Извиняваме се за забавения отговор. В зависимост от избора на кредитната карта, се предоставят допълнитените превилегии и преимущества. Условно кредитните карти са разделени в две категории - стандартни и премиум, като вторите имат по-висока такса, но същевременно и доста отстъпки и бутокови предложения. Актуалните промоции, свързани с кредитните карти на УниКредит Булбанк може да следите в нашия сайт - https://www.unicreditbulbank.bg/bg/individualni-klienti/bankovi- … omotsii-po-karti/.

Поздрави и успешна седмица!
Виж целия пост
# 334
Ползвам дебитна карта. Към момента нямам нужда от кредитна, макар да ми предлагат от време на време чрез дистанционен маркетинг. Както написа друга потребителка, нямам нужда от още едно нещо, на което да плащам такса за обслужване.
Дебитната карта я ползвам за по-големи покупки, за ежедневно пазаруване, дори и когато имам необходимите 20-30 лева в брой, зависи къде пазарувам. На едно място ми искат точна сума, на друго място ми се правят на разсеяни и ми връщат по-малко пари за ресто, на трето - ми се цупят, че трябвало да ми върнат всичките дребни пари, с които разполагат. Факт е, че не мога да я ползвам за всичко, налага се да имам и някакви пари в мен. Не бих могла да си купя баничка и кафе с дебитната карта, защото магазинчетата/ кафенетата, които посещавам, не разполагат с POS терминал. Не че и с дебитна карта не са се получавали инциденти, един път се връщах до мебелен магазин да оспорвам грешно начислена сума (не беше трудно за доказване), но понеже бях платила с дебитна карта, ми върнаха надвнесената сума в брой. Някои фирми за услуги пък искат само банков превод.

Няколко потребители писаха, че плащат сметки с дебитна карта. Интересно ми е как точно става. В офисите на мобилните оператори съм виждала POS терминали и дори съм ги ползвала, но за битови сметки като вода, електроенергия, парно - не съм виждала или вече има, понеже отдавна не посещавам така наречените центрове за услуги, за да плащам сметките си там, разхождам се до такива само при възникнал проблем и пускане на официална жалба. Изключвам плащането на битови сметки през онлайн банкирането. А в офисите на Fast Pay искат само плащане в брой. Обикалянето пък на няколко физически места за битови сметки не ми е особено удобно и приятно. При онлайн банкирането има такса, вярно - стотинки е, но и световните милионери така са започнали. Simple Smile

Детето няма дебитна карта, но имам намерение да му извадя, когато стане на 7 години. Към момента спестяването за детето, така наречените детски влогове, са с утежнена процедура за теглене. Например може да искам детето да има сметка, в която роднините да му внасят някакви суми при желание от тяхна страна, но към момента има една сметка на мое име, отделно от спестовната компонента, където се влагат тези суми, като преди това са ми ги дали на ръка.

И още нещо, което е много дразнещо, от време на време получавам фишинг мейли, че ъкаунта ми в някоя банка, в това число и Уникредит Булбанк, е блокиран и трябва да пратя лична информация на съмнителни линкове. Е няма как нещо, което не притежавам, да е блокирано, но определено е дразнещо.  Въпросът ми е, освен съобщенията и препоръките на сайта на банката, какво друго предприемате срещу фишинг атаките?


Здравейте,

Винаги обръщаме внимание на клиентите, че банката никога не би поискала предоставяне на каквато и да е лична инфомация онлайн. Съветваме ги да бъдат внимателни и да проверяват източните, от които са получили съмнителните съобщения. В нашия сайт има подробна информация, която съдържа полезни съвети с цел предпазване от фишинг атаки. Може да се запознаете с тях на следния линк - https://www.unicreditbulbank.bg/bg/za-nas/novini/predpazvane-ot- … shing-ataki-2019/.

По отношение на другия Ви въпрос - по-скоро трябва да се обърнете към конкретните дружества за начините, по които може да плащате битови сметки към тях на POS терминал. Клиентите на УниКредит Булбанк могат да плащат по три различни начина своите периодични и комуникални плащания:

1. През Булбанк Онлайн и Булбанк Мобайл
В интернет и мобилното банкиране можете да проверите и заплатите текущата си сметка за ток, вода, телефон или др., като едновременно се възползвате от точността на плащането на каса и избегнете чакането на опашки.

2. Атоматично
Можете да потвърдите автоматично плащане на вашите сметки към голям брой доставчици чрез регистрация в Булбанк Онлайн или клон на банката.
Изпълнението на плащанията се осъществява от налични средства по ваша разплащателна сметка, открита в УниКредит Булбанк.

3. На банкомат
Можете да платите към избрани доставчици на услуги, които имат сключен договор с банката.
Меню „Плащане на сметки“ е достъпно на всеки един банкомат на УниКредит Булбанк.

Поздрави и хубава седмица!
Виж целия пост
# 335


Днес публикуваме втория си полезен материал, посветен на банковите #карти.
Безспорно всеки има поне една дебитна карта към сметка, която използва ежедневно – най-често тази, по която получава заплатата си. Освен основното си предназначение обаче – хранилище за паричните ни #средства, дебитната карта има и други функционалности, които често пропускаме, a биха ни спестили доста средства и време.  

Кои са тези функционалности вижте ТУК.

#UniCreditBulbank
#полезно
Виж целия пост
# 336
Много примамливо звучи - без такса теглене, без ПИН до 50 лв и тн.

Искам да разбера за откриването дължи ли се нещо? И колко е лихвения % за депозоти?
Виж целия пост
# 337


Все още, за повечето хора, темата за кредитните #карти е непозната. Със сигурност всеки човек в някакъв момент си е задавал въпроса: „Необходима ли ми е кредитна карта и с какво е по-различна тя от дебитната?“.

Вижте отговора на този и още много други въпроси ТУК.

#UniCreditBulbank
#полезно
Виж целия пост
# 338
Време е за последния ни полезен пост, в който ще обобщим какви са разликите между банковите карти - дебитни и кредитни.

Какви са разликите между дебитна и кредитна карта?
Основната разлика между дебитна и кредитна карта е, че при първата разполагаме с наши средства, а втората е вид #кредит, отпуснат ни от банката.
Дебитна карта си вадим най-често, за да ни превеждат заплатата или за да разполагаме с достъп по всяко време до своя #сметка в банка. Кредитната карта си заявяваме, ако имаме нужда от допълнителни средства.
По дебитната карта най-често не се плаща годишна такса.

#UniCreditBulbank
#полезно
Виж целия пост
# 339
Благодарим на всички потребители за интереса към темата, за споделените мнения и зададените въпроси към нашия консултант. Всички въпроси ще получат своя отговор съвсем скоро, така че не забравяйте да следите темата.


С уважение,
Екипът на UniCredit Bulbank
Виж целия пост
# 340
Време е да отговорим на последните въпроси, свързани с темата за банкови карти. Надяваме се да сме Ви полезни!

Най-често използвам картата за пазаруване в супермаркет или за дрехи, гориво, лекарства.
Въпросът ми е: защо задължавате хората, които изтеглят кредит по дебитната си карта да имат и кредитна, при положение че не я използват? А за да се закрие задължително се плащат таксите назад, без картата да е използвана или пък искана!
Здравейте,
Може да се възползвате от овърдрафт продуктите на банката, в случай че не искате да теглите кредит и използвате кредитна карта. Чрез него на дебитната си карта разполагате със средства по всяко време. Повече за продукта може да откриете в нашия сайт.

Каква е годишната такса за картата?
Здравейте,
Различните банкови карти на УниКредит Булбанк имат различни условия, характеристики и съответно такси. Съветваме Ви да ги разгледате и в зависимост от вашите нужди и желания, да изберете най-подходящата за вас. Всички дебитни карти може да видите тук, а всички кредитни - тук. Може да използвате функционалността за сравняване на различни карти, за да прецените по-лесно коя е карта е подходяща за Вас. Ако имате допълнителни въпроси или желаете да заявите карта, може да го направите в сайта ни.

Използвам дебитна карта при плащане в магазини най-често.
Вярно ли е, че като цяло кредитните карти са по-защитни от дебитните?
Здравейте,
Сигурността на картите е една и съща, независимо дебитни или кредитни са. Важно е обаче да знаете начините, по които може лично да защитите Вашите карти в случай на неприятна ситуация. Може да се информирате как да използвате и съхранявате Вашите банкови карти в нашия сайт.

Аз искам да попитам, при закриването на банкова карта, дължат ли се такси?
Здравейте,
Може да видите информацията в секция „Документи и информация за таксите“ в нашия сайт.

Много примамливо звучи - без такса теглене, без ПИН до 50 лв и тн.
Искам да разбера за откриването дължи ли се нещо? И колко е лихвения % за депозоти?
Здравейте,

В случай че не сте клиент на УниКредит Булбанк и искате да си откриете сметка, към която да използвате и дебитна карта - има такса за откриване на тази сметка. В зависимост от вида сметка и карта, тарифата е различна. Може да разгледате всички дебитни карти, които предлагаме в нашия сайт, както и условията и техните характеристики. Независимо каква дебитна карта изберете, тегленето от банкомат на УниКредит Булбанк и цялата група УниКредит в останалите държави, е без такса.

УниКредит Булбанк предлага три различни типа депозита – стандартен, съвместен и детски. Може да ги разгледате в сайта на банката и за всеки един от тях да разберете каква би била лихвата. За целта може да използвате калкулатора, който е в сайтаАко имате допълнителни питания или необходимост от консултация с експерт, можете да се свържете с нас на CallCentre@UniCreditGroup.bg или на телефон 184 84, както и в профилите ни в LinkedIn и Twitter.

Поздрави,
Екипът на UniCredit Bulbank
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия