Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Научете повече за управлението на финансите и се консултирайте с експерт!

  • 7 894
  • 129

Анкета

Успявате ли да спестявате редовно от доходите си?

Опции:

* Гласуването приключено: ср, 06 ное 2019, 11:03

Безспорно темата за управлението на финансите е важна за всеки, който иска да бъде спокоен и сигурен за средствата си. Разбира се, това включва и много въпроси, свързани с различни банкови продукти. На част от тях отговорите са кратки и ясни, но други изискват консултация и повече внимание – ипотечен кредит, инвестиции, застраховане и други. За да вземете правилното решение, трябва да направите информиран избор, а ние от УниКредит Булбанк искаме да ви помогнем той да бъде най-подходящият за вас.  

Включете се в темата и се консултирайте с експерт!
Без сложни термини и на разбираем език, всяка седмица ще разглеждаме различен банков продукт и на какво е важно да обръщате внимание. Освен полезни материали, ще имате възможност за консултация, както и да попитате за всичко, което ви интересува по отношение на финансите.
В следващите седмици всеки понеделник и вторник експерти от УниКредит Булбанк ще отговорят на вашите въпроси за:

Pushpin Спестявания
Pushpin Инвестиции
Pushpin Застраховане


Можете да се включите в темата и като отговорите на нашия въпрос:
Правите ли годишен бюджет на семейните си приходи и разходи?

На вашите въпроси ще отговарят:Владислава Параскевова – регионален експерт Инвестиционни продукти.

Ето какво казва тя за себе си:
"Завърших УНСС през 2005 г. и по образование съм магистър по „Планиране и прогнозиране на икономическите системи“.
Щастлива съм, че вече 14 години съм част от семейството на УниКредит Булбанк, където под ръководството на моите мениджъри успях да се развия и докажа като добър експерт, преминавайки успешно през различни търговски и мениджърски длъжности.
Настоящата ми позиция на регионален експерт инвестиционни продукти е пряко ангажирана с развитието на всички инвестиционни линии в регион Бургас."
Илия Пацев – регионален експерт „Инвестиционни продукти“, регион Плевен.

Ето какво казва той за себе си:
"Магистър съм по финансов мениджмънт с диплома от Стопанска Академия „Д.А. Ценов“ гр. Свищов.
Започнах работата си в Групата на УниКредит като стажант през 2011 г. От тогава до сега съм заемал различни позиции, като предходната ми роля беше свързана с потребителско кредитиране в едно от дъщерните дружества на банката „УниКредит Кънсюмър Файненсинг“. Интересът ми в областта на инвестициите ме доведе в отдела, в който работя сега. Приемам за своя мисия разпространяването и въвеждането на инвестиционните продукти на пазара в България, тъй като смятам, че това все още не е много популярно и повечето хора подхождат скептично към тази идея. Вярвам, че нашите клиенти могат да намерят полза във възможностите, които им предлагаме."


Вярваме, че дискутирането и обмяната на опит са полезни за всички, затова споделяйте вашите мнения, препоръки и предложения за финансови теми, които да обсъдим заедно.

Следете темата, защото сме ви подготвили много изненади и интересно съдържание!

Можете да откриете още полезни финансови съвети в нашия блог.
Ако се чудите кой е най-близкият и удобен за вас клон или банкомат на банката – вижте картата в сайта ни.
За новини и инициативи на УниКредит Булбанк – научете от профилите ни в LinkedIn и Twitter.

* ВАЖНО! Запознайте се с правилата на консултативните теми ТУК.


Консултирайте се с експерт и спечелете награди!

В периода от 15.10.2019 г. до 23:59 ч. на 28.10.2019 г., можете да се включите в играта на УниКредит, като зададете въпрос към експерта в темата или отговорите на въпроса: Имате ли Ваши изпитани методи/ трикове за спестяване и какви са?

На 29 октомври ще обявим имената на трима печеливши, които ще спечелят аткрактивни награди.
Единият от победителите ще бъде потребителят с най-много коментари в темата, а другите двама ще бъдат изтеглени на случаен принцип.

Наградите са брандирана точилка и дъска за рязане UniCredit Bulbank (за потребителя с най-много коментари) и брандирана дъска за рязане UniCredit Bulbank (за потребителите, избрани на случаен принцип).

Моля, запознайте се с Общите условия на играта ТУК.

Полезно съдържание:
Спестяване или инвестиции – парите управляват света, а ние управляваме парите си
Прохождане в инвестирането - основни притеснения и първи стъпки
Как застраховките могат да са източник на сигурност и доходи?


В UniCredit вярваме, че финансовата грамотност е важна за всеки и ще се опитаме да отговорим на всичките Ви питания тук, а също и в темите:
- Всички въпроси за банкови карти на едно място. Допитайте се до експерта в темата!
- Теглене на ипотечен кредит – какво трябва да знаете? Консултирайте се с експерт!
# 1


Коя е най-позната форма на спестяване у нас?
Въпросът едва ли затруднява някого, а отговорът е – депозитът. Да, все още депозитът. Може би голяма част от нас имат депозити или назад във времето са ползвали депозита като вариант за спестяванията си. И в това няма нищо странно, даже е логично – особено за годините, в които се предлагаше висок процент лихва. Този период обаче отмина, което е напълно нормално.

Прочетете цялата статия ТУК.
Виж целия пост
# 2


Как да не харчим прекалено много средства по време на промоции и празнични дни?
Предварително си определете бюджет и направете всичко възможно, за да се предпазите от импулсивни покупки, особено ако не сте сигурни колко добра е конкретната сделка. Определете си и буфер в размер на 10% от предварително определената сума, който наистина да бъде последният финансов компромис за покупки. Съветваме Ви да пазарувате онлайн, за да се застраховате. Ако сте достатъчно дисциплинирани, плащайте с кредитна карта, която от една страна удвоява гаранцията, а от друга – Ви дава възможност да погасите похарчената сума месец по-късно и преди да се натрупа лихва.

Успявате ли да контролирате средствата си по време на празници и промоции?
Виж целия пост
# 3
Защо е важно да проверяваме баланса по сметката си?
Редовно проверявайте баланса по сметките си. Ако се натъкнете на плащания за които не си спомняте, незабавно се свържете с банката. Колкото по-бързо сигнализирате, толкова по-бързо може да бъде предотвратена повторна кражба. Движенията по сметките си можете да проверявате бързо и отвсякъде с мобилното банкиране на УниКредит Булбанк.

Използвате ли мобилно банкиране и за какво най-често?
Виж целия пост
# 4
Използвам онлайн банкиране предимно от компютъра си вкъщи, рядко и от скоро и от телефона си. Удобно е точно за проверка на баланса и движението по сметка по всяко време, предимно се сещам вечер да проверя вкъщи и тогава съм си край компютъра и без това. Спестява ми време и при плащане на сметки и трансфер на средства от/към разплащателната сметка, по която ми постъпва заплатата. Прави и проследяването на разходи по-лесно, тъй като предимно плащам с карта когато пазарувам.
Виж целия пост
# 5
Да използвам го и ми е много удобно , когато тегля от банкомат не ми трябва бележка за наличност , която се заплаща като услуга, много удобно и лесно е. Изплащала съм и потребителски кредит през мобилното устройство вместо да ходя по банките да внасям. Още не съм изпробвала да плащам битови сметки , но и това ще направя.
Виж целия пост
# 6
Как да си съставим годишен финансов план?
Първата стъпка е да си вземем календар и да определим фиксираните и всички други по-големи разходи, които ще имаме  през годината. По този начин ще знаем  колко пари ще трябва да отделим със сигурност през всеки един от месеците. Разбира се, някои месеци са по-тежки финансово от други, но това не бива да ни отчайва. Годишният план ще ни помогне да станем по-организирани и да постигаме целите си по-лесно.

Съставяте ли си годишен финансов план?
Виж целия пост
# 7
Как да си съставим месечен финансов план?
След като извадим всички фиксирани разходи от месечните ни приходи, остава една сума, с която можем да разполагаме както преценим. За да имаме по-добра проследимост, можем да си определим и седмичен бюджет, в който да се опитаме да се вместим. Така не рискуваме да си похарчим заплатата още в началото на месеца, а ще имаме равни сигурни суми до следващата заплата.

Съставяте ли си месечен финансов план?
Виж целия пост
# 8
Време е за следващия ни пост със съвети към вас. Надяваме се да сме ви полезни!

Как да си съставим седмичен финансов план?

Всички ние имаме доста разходи и е добре да знаем горе-долу какви са, за да не останем изненадани накрая къде изчезват парите ни.  Ако сте си определили бюджет от определена сума на седмица, се опитайте да се вместите в него, без да се налага да теглите допълнително. Когато знаем, че имаме определен бюджет, ще сме малко по-стриктни и пестеливи и няма да се впускаме в дребни, излишни разходи. Добра идея е веднъж или два пъти седмично да си носим и храна от вкъщи за офиса, вместо да се храним навън, което често е не само по-скъпо, но и вредно.

Имате ли определен седмичен бюджет или не?
Виж целия пост
# 9
Почти всеки човек би искал да умее да спестява. Полезният ни пост днес е обвързан именно с темата за спестяването.

Как да спестяваме по-лесно?
Спестяването винаги е от полза, особено ако започнем още в началото на кариерата си. Добра идея е да си направим спестовен план, където част от заплатата, например 10%, да се съхранява автоматично. Добрите банки предлагат подобни спестовни планове.

Имате ли изграден навик за спестяване и някакви свои трикове?
Виж целия пост
# 10
Знаете ли какво е "пасивен доход"? Ако не, можете да научите от днешния ни образователен пост.

Какво означава понятието „пасивен доход“ и как да си го осигурим?
Това е доход, който не изисква активно управление от Ваша страна. Най-простият пример е депозит в банка или инвестиционен план, при който вложеният капитал може да ни донесе допълнителни дивиденти.
Ако обичате да снимате или рисувате, можете да печелите от творенията си в интернет банка за изображения. В тези сайтове снимките ви се продават автоматично, а вие получавате процент от продажбата.
Друг начин с малко усилия да си набавите постоянен пасивен доход, чрез интернет, е да започнете да пишете в блог по любима тема.

Имате ли свой пасивен доход? Бихте ли опитали да придобиете такъв чрез хоби?
Виж целия пост
# 11
Днес публикувахме нов полезен материал, който ще ви запознае с понятието "инвестиционен фонд" и  механизма на неговото действие.


Инвестиционният фонд представлява колективна форма на инвестиране, която се управлява от професионалисти. Фондът набира средства от голям брой инвеститори, които могат да участват с различни по размер суми, без да се обвързват с определен срок. Набраните суми се инвестират на капиталовия пазар в различни финансови инструменти, в различни сектори на икономиката, в различни страни, компании и правителства  по света. По този начин клиентите придобиват дялове от избрания фонд.

Прочетете целия материал ТУК.
Виж целия пост
# 12
Искаме да споделим с вас и малко повече информация за предстоящо събитие, което може би ще ви бъде интересно.

Безплатната академия за майки WoMum продължава с ново обучение на 22 октомври 2019 г. (вторник) на тема „Управление на личния бранд“ .

Лектор ще бъде Виктория Блажева, директор Комуникации на УниКредит Булбанк, която ще сподели на какво е важно да обръщаме внимание при изграждането на личен бранд, кои са добрите и лошите практики и как да бъдем полезни на самите себе си.

Специален гост ще бъде влогърът Надя Сивкова, която също ще сподели как съвместява две важни роли в своя живот – тази на майка на две деца и работеща жена.

Събитието ще се проведе на 22 октомври от 10:00 ч. в Учебния център на УниКредит Булбанк на пл. „Св. Неделя“ 7, ет. 6 и ще продължи около 2 часа.

Безплатна регистрация за участие в предстоящото обучение: ТУК.

Ще се радваме да споделите кои теми представляват интерес за Вас и кои са областите, които вие лично бихте искали да надградите.
За допълнителна информация относно академията и следващите обучения може да се свържете с нас на email: MumAcademy@UniCreditGroup.BG
Виж целия пост
# 13
Здравейте,

Доколкото ми е известно, процентът на животозастраховане в България е много нисък.

Интересно ми е какви са вашите наблюдения за тази тенденция? Какви са пречките пред потребителите - самата инвестиция, ниската образованост по темата или манталитет?
Виж целия пост
# 14
Каква е връзката между милионерите и устойчивите спестявания?

По-голямата част от милионерите са се замисляли за спестявания още в началото на 20-те си години. Изборът на спестовни продукти е наистина голям. Освен това, алтернативните форми на спестяване като откриването на спестовен план и инвестициите в пенсионен фонд дават възможност на всеки да постигне индивидуалните си финансови цели като отделя малки суми, но редовно.

Вярвате ли в силата на спестяването и защо? Или защо не?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия